Autor
|
Wtek: Witam (Przeczytany 137043 razy)
|
Dasna
Go
|
|
Odp: Witam
« Odpowiedz #60 : 2013-08-30, 18:14:57 » |
|
O nie , nie. To jest czepianie się określeń a nie podejście merytoryczne.
1. Teoria Darwina to jest teoria Darwina , bo nazwa się nie zmieni. Natomiast tezy, wnioski, założenia mogą się zmienić.
2. Słowo "zawsze" w tym kontekście nie znaczy od początku świata a od początku zbadania zjawiska . Przy czym nie podam Ci daty. I chyba wiesz , że u innych ssaków zjawisko to nie występuje chyba , że u rezusów i chyba delfinów.W związku z tym schemat przez Ciebie przytoczony tzw. babki nie jest adekwatny do zjawiska menopauzy. I to był schemat na który ja podałam schemat młodej 60 -cio latki. Menopauza, andropauza jako zjawiska fizjologiczne występują.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
« Odpowiedz #61 : 2013-08-30, 18:17:57 » |
|
No , nie , Nie daliście mi dojść do głosu. ja tu wysyłam odpowiedź a tu wyświetla , że już 8 postów "poszło". Gavroche jesteś" Agent Provocateur"
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
« Odpowiedz #63 : 2013-08-30, 18:24:27 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
« Odpowiedz #64 : 2013-08-30, 18:27:48 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
« Odpowiedz #65 : 2013-08-30, 18:29:21 » |
|
Teoria teorią, a praktyka swoje. Moment i micha pusta!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
« Odpowiedz #66 : 2013-08-30, 18:34:17 » |
|
Teoria teorią, a praktyka swoje. Moment i micha pusta! Czyli mój schemat weryfikacji zachowań, założeń , wniosków jest "bardziejszy" w/g nomenklatury Gavroche'a. Panta rhei.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #67 : 2013-08-30, 18:37:33 » |
|
1. Teoria Darwina to jest teoria Darwina , bo nazwa się nie zmieni. Natomiast tezy, wnioski, założenia mogą się zmienić.
Alez nie moga Wtedy to moze byc conajwyzej "Nowa" Teoria Darwina ale na zasadzie skojarzenia z poprzednim. Tak jak jest np "Nowa" Dieta Atkinsa, ktorej nie wymyslil Atkins ale ktora bazuje na jego diecie.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #68 : 2013-08-30, 18:38:06 » |
|
Zreszta teoria Darwina to tak naprawde teoria Russela ale Darwin mial moznych i wladnych znajomych
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #70 : 2013-08-30, 18:41:02 » |
|
2. Słowo "zawsze" w tym kontekście nie znaczy od początku świata a od początku zbadania zjawiska . Przy czym nie podam Ci daty. I chyba wiesz , że u innych ssaków zjawisko to nie występuje chyba , że u rezusów i chyba delfinów.W związku z tym schemat przez Ciebie przytoczony tzw. babki nie jest adekwatny do zjawiska menopauzy. I to był schemat na który ja podałam schemat młodej 60 -cio latki. Menopauza, andropauza jako zjawiska fizjologiczne występują.
Teorię Darwina można zastąpić inną bardizej popularną w danym czasie, ale zmienić nie można. Tak jak zmienić diety Kwaśniewskiego nie można, chyba, że on sam zechce. Widzę, że podpierasz się Wiki Prócz kilku gatunków waleni i małp, coś na kształt menopauzy występuje jeszcze u myszy kolczastej z Krety oraz dwu gatunków nietoperzy z Indii. To wszystko ma wspólny cel, pomoc w odchowaniu potomstwa, które ze względu na nieporadność wymaga szczególnej troski. Oczywiście to jest jedna teoria, ogólnie przyjęta jako słuszna, mnie przekonuje, ale jak poznam inną, bardziejszą, pewno zmienię zdanie Nie ma co kruszyć kopii, fraszka to! Podobnie jak nie ma co szykanować schematycznego myślenia, bo każdy z nas tak myśli, ludzki mózg tak funkcjonuje. Wiadomo, wszyscy są jednak tak niestandardowi i nieszablonowi, że aż strach.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
« Odpowiedz #71 : 2013-08-30, 18:44:46 » |
|
Alez nie moga Wtedy to moze byc conajwyzej "Nowa" Teoria Darwina ale na zasadzie skojarzenia z poprzednim. Tak jak jest np "Nowa" Dieta Atkinsa, ktorej nie wymyslil Atkins ale ktora bazuje na jego diecie. Zyon, OK. Tezy i założenia , nie. Natomiast wnioski tak. Mogą się zmieniać , tak jak metody badawcze, aparaty, odczynniki, ludzie dokonujący tych badań. Nazwa Nowa Teoria Darwina czy Transcendentalno- Historiozoficzna Teoria Darwina, ble, ble i tak nazwy jako "teoria Darwina" nie zmieni.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #72 : 2013-08-30, 18:50:47 » |
|
Zreszta teoria Darwina to tak naprawde teoria Russela ale Darwin mial moznych i wladnych znajomych To jedna z możliwości, cholera ich wie jak tam było. Fakt jest taki, że dla zwolenników rozwoju życia macierzystego, nie ma żadnego lepszego wyjaśnienia, niż darwinizm i satelity.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #73 : 2013-08-30, 18:51:36 » |
|
Plagiata palnął i tyle! W sumie tak. Albo casus Edisona czy Einsteina, ktorzy jedynie wykorzystali osiagniecia innych ale byli slawniejsi
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #74 : 2013-08-30, 18:53:22 » |
|
Zreszta teoria Darwina to tak naprawde teoria Russela ale Darwin mial moznych i wladnych znajomych To jedna z możliwości, cholera ich wie jak tam było. Fakt jest taki, że dla zwolenników rozwoju życia macierzystego, nie ma żadnego lepszego wyjaśnienia, niż darwinizm i satelity. Dlaczego jedna z mozliwosci. Dostal rekopis Russella, ktory byl plebejuszem i sformulowal to z punktu widzenia plebejuszy, czyli "nie najsilniejszy wygrywa", tylko "odpadaja nasjabsi" Darwin przeciez czekal juz z 10 lat wiec sie przestraszyl i z pomoca owczesnego szefa Towarzystwa wydal to jako "wspolna" teoria ale wszyscy zapamietali tylko jego nazwisko.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
|
« Odpowiedz #75 : 2013-08-30, 18:54:12 » |
|
Teorię Darwina można zastąpić inną bardizej popularną w danym czasie, ale zmienić nie można. Tak jak zmienić diety Kwaśniewskiego nie można, chyba, że on sam zechce. Widzę, że podpierasz się Wiki Prócz kilku gatunków waleni i małp, coś na kształt menopauzy występuje jeszcze u myszy kolczastej z Krety oraz dwu gatunków nietoperzy z Indii. To wszystko ma wspólny cel, pomoc w odchowaniu potomstwa, które ze względu na nieporadność wymaga szczególnej troski. Oczywiście to jest jedna teoria, ogólnie przyjęta jako słuszna, mnie przekonuje, ale jak poznam inną, bardziejszą, pewno zmienię zdanie Nie ma co kruszyć kopii, fraszka to! Podobnie jak nie ma co szykanować schematycznego myślenia, bo każdy z nas tak myśli, ludzki mózg tak funkcjonuje. Wiadomo, wszyscy są jednak tak niestandardowi i nieszablonowi, że aż strach. Podpieram się Wiki , bo to Ty jesteś biologiem a ja muszę odpowiedzieć choć trochę merytorycznie. I tu ciocia Wiki napisała coś na kształt twych tez. Nieee, tam kopii. Super dyskurs, rozgrzewający i mogący dać nowe spojrzenie i dodać coś do moich poglądów, poza tym ćwiczenie umysłowe. Nie wystarczy coś przeczytać i cytować .Trzeba to odpowiednio spreparować i zbudować logiczną całość, żeby nie wyjść na idiotę, który nie rozumie co cytuje. A to już nauka przetwarzania i kojarzenia. W sam raz dla mnie. Fraszka to. Najdziesz tu fraszkę dobrą, najdziesz złą i śrzednią, Nie wszytkoć mury wiodą materyją przednią; Z boków cegłę rumieńszą i kamień ciosany, W pośrzodek sztuki kładą i gruz brakowany.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
« Odpowiedz #76 : 2013-08-30, 18:54:45 » |
|
Plagiata palnął i tyle! W sumie tak. Albo casus Edisona czy Einsteina, ktorzy jedynie wykorzystali osiagniecia innych ale byli slawniejsi Bo proporcjiuma nie wymyślili.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #78 : 2013-08-30, 19:19:23 » |
|
Zreszta teoria Darwina to tak naprawde teoria Russela ale Darwin mial moznych i wladnych znajomych To jedna z możliwości, cholera ich wie jak tam było. Fakt jest taki, że dla zwolenników rozwoju życia macierzystego, nie ma żadnego lepszego wyjaśnienia, niż darwinizm i satelity. Dlaczego jedna z mozliwosci. Dostal rekopis Russella, ktory byl plebejuszem i sformulowal to z punktu widzenia plebejuszy, czyli "nie najsilniejszy wygrywa", tylko "odpadaja nasjabsi" Darwin przeciez czekal juz z 10 lat wiec sie przestraszyl i z pomoca owczesnego szefa Towarzystwa wydal to jako "wspolna" teoria ale wszyscy zapamietali tylko jego nazwisko. Je czytałem u Borowicza, że nie mogło być tak, jak piszesz, bo daty się nie zgadzały. Russel przesłał tylko rozdział drugi, a Karolek już wtedy miał złożone dzieło. Jednak na intrydze się nie skupiałem, nie ważne dla ludzi wyleczonych dietą tłuszczową kto ją wymyślił i kiedy, ważne, że w określonych warunkach działa.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #79 : 2013-08-30, 19:29:33 » |
|
Teorię Darwina można zastąpić inną bardizej popularną w danym czasie, ale zmienić nie można. Tak jak zmienić diety Kwaśniewskiego nie można, chyba, że on sam zechce. Widzę, że podpierasz się Wiki Prócz kilku gatunków waleni i małp, coś na kształt menopauzy występuje jeszcze u myszy kolczastej z Krety oraz dwu gatunków nietoperzy z Indii. To wszystko ma wspólny cel, pomoc w odchowaniu potomstwa, które ze względu na nieporadność wymaga szczególnej troski. Oczywiście to jest jedna teoria, ogólnie przyjęta jako słuszna, mnie przekonuje, ale jak poznam inną, bardziejszą, pewno zmienię zdanie Nie ma co kruszyć kopii, fraszka to! Podobnie jak nie ma co szykanować schematycznego myślenia, bo każdy z nas tak myśli, ludzki mózg tak funkcjonuje. Wiadomo, wszyscy są jednak tak niestandardowi i nieszablonowi, że aż strach. Podpieram się Wiki , bo to Ty jesteś biologiem a ja muszę odpowiedzieć choć trochę merytorycznie. I tu ciocia Wiki napisała coś na kształt twych tez. Nieee, tam kopii. Super dyskurs, rozgrzewający i mogący dać nowe spojrzenie i dodać coś do moich poglądów, poza tym ćwiczenie umysłowe. Nie wystarczy coś przeczytać i cytować .Trzeba to odpowiednio spreparować i zbudować logiczną całość, żeby nie wyjść na idiotę, który nie rozumie co cytuje. A to już nauka przetwarzania i kojarzenia. W sam raz dla mnie. Fraszka to. Najdziesz tu fraszkę dobrą, najdziesz złą i śrzednią, Nie wszytkoć mury wiodą materyją przednią; Z boków cegłę rumieńszą i kamień ciosany, W pośrzodek sztuki kładą i gruz brakowany. Ładne to Jasne, rozgrzewających i pobudzających właściwości takiej wymiany literek, nie można lekceważyć! Jeszcze jak biorą udział takie tuzy polskiej myśli nieplanktonowej
|
|
|
|
|
|
|
|
|