Autor
|
Wtek: Witam (Przeczytany 139612 razy)
|
Zyon
|
|
Odp: Witam
« Odpowiedz #100 : 2013-08-31, 08:35:30 » |
|
Je czytałem u Borowicza, że nie mogło być tak, jak piszesz, bo daty się nie zgadzały. Russel przesłał tylko rozdział drugi, a Karolek już wtedy miał złożone dzieło. Jednak na intrydze się nie skupiałem, nie ważne dla ludzi wyleczonych dietą tłuszczową kto ją wymyślił i kiedy, ważne, że w określonych warunkach działa.
Ja wiem? Przciez oficjalnie teoria Darwina jest zwana Teoria Darwina-Wallace'a. NIe wiem dlaczego ale zapamietalem jego 2 imie a nie nazwisko Teoria ewolucji K. Darwina Nazywana jest teorią doboru naturalnego; została ogłoszona w 1859 roku. Podobne wnioski (pracujący niezależnie) w tym samym czasie wyciągnął A. Wallace. Dlatego teorię doboru naturalnego nazywamy teorią Darwina-Wallace’a. Teoria ta zakłada: Wiec cos jest na rzeczy. W liscie do Charlesa Lyella po otrzymaniu rekopisu Wallace'a pt "O tendencji odmian do nieograniczonego oddalania sie od pierwotnego typu pisze tak: "trudno mi sie pogodzic z tym, abym mial tak oto utracic pierwszenstwo, ktore nalezy mi sie od wielu lat" E.Bailey - Charles Lyell strona 61. Lyell pospieszyl w sukurs swemu mlodszemu koledze, mobilizujac ich wspolnego przyjaciela, sri Josepha Hookera, do wypracowania, jak to pozniej okreslano, "delikatnego ukladu", bedacego "jedna z najwiekszych machinacji nauki" A.Brackman - The Strange Case Of Charles Darwin and Alfred Russell Wallace, str 22. Ta kniga czeka w kolejce W sensie ktora?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
zdecydowana
Go
|
|
« Odpowiedz #101 : 2013-08-31, 09:21:13 » |
|
renia dziekuje za linki,Gavroche wiem wiem mi również zależy by waga spadała i wiem ze będzie.A chrząstki zawsze lubialam,stópki i goloneczki również,wiec ŻO jest dla mnie niezmiernie apetyczne.
|
|
|
|
|
|
|
zdecydowana
Go
|
|
« Odpowiedz #102 : 2013-08-31, 12:24:12 » |
|
mam prosbe ile W ma kabaczek? nie mogę znależc albo zle szukam
|
|
|
|
|
|
|
|
zdecydowana
Go
|
|
« Odpowiedz #104 : 2013-08-31, 12:38:05 » |
|
Blackend dziekuje.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #105 : 2013-08-31, 13:45:09 » |
|
Je czytałem u Borowicza, że nie mogło być tak, jak piszesz, bo daty się nie zgadzały. Russel przesłał tylko rozdział drugi, a Karolek już wtedy miał złożone dzieło. Jednak na intrydze się nie skupiałem, nie ważne dla ludzi wyleczonych dietą tłuszczową kto ją wymyślił i kiedy, ważne, że w określonych warunkach działa.
Ja wiem? Przciez oficjalnie teoria Darwina jest zwana Teoria Darwina-Wallace'a. NIe wiem dlaczego ale zapamietalem jego 2 imie a nie nazwisko Teoria ewolucji K. Darwina Nazywana jest teorią doboru naturalnego; została ogłoszona w 1859 roku. Podobne wnioski (pracujący niezależnie) w tym samym czasie wyciągnął A. Wallace. Dlatego teorię doboru naturalnego nazywamy teorią Darwina-Wallace’a. Teoria ta zakłada: Wiec cos jest na rzeczy. W liscie do Charlesa Lyella po otrzymaniu rekopisu Wallace'a pt "O tendencji odmian do nieograniczonego oddalania sie od pierwotnego typu pisze tak: "trudno mi sie pogodzic z tym, abym mial tak oto utracic pierwszenstwo, ktore nalezy mi sie od wielu lat" E.Bailey - Charles Lyell strona 61. Lyell pospieszyl w sukurs swemu mlodszemu koledze, mobilizujac ich wspolnego przyjaciela, sri Josepha Hookera, do wypracowania, jak to pozniej okreslano, "delikatnego ukladu", bedacego "jedna z najwiekszych machinacji nauki" A.Brackman - The Strange Case Of Charles Darwin and Alfred Russell Wallace, str 22. Ta kniga czeka w kolejce W sensie ktora? Arnolda Brackmana, po polsku to było chyba "Wyspy Darwina", ale mogę się mylić. Tego samego autora jeszcze "Złoto Tutenchamona" i "Opowieść o Darwinie", ale nie pamiętam autora. A to tylko w tym temacie mi się przypomniało, a gdzie sportowe, terrarystyczne, a gdzie powieści? Ten paskudny internet czas kradnie...
|
|
|
|
|
|
|
optymalna2008
Go
|
|
« Odpowiedz #106 : 2013-09-01, 07:19:23 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #107 : 2013-09-01, 07:58:48 » |
|
Fajne, praktycznie to jest Dieta Optymalna nazwana LCHF...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
« Odpowiedz #108 : 2013-09-01, 08:24:59 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
|
« Odpowiedz #109 : 2013-09-01, 08:33:19 » |
|
A co uczą się polskiego, bo nic mi nie wiadomo?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
« Odpowiedz #110 : 2013-09-01, 08:54:44 » |
|
Włażą z translatorów bez przerwy, głównie z tuczarni.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #111 : 2013-09-01, 08:57:00 » |
|
To jest to co poleca zawsze pyra z forum xtri, ktory zdaje sie jest optymalnym ale zeby nie straszyc Kwasniewskim to mowi LCHF
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #112 : 2013-09-01, 10:12:27 » |
|
To jest to co poleca zawsze pyra z forum xtri, ktory zdaje sie jest optymalnym ale zeby nie straszyc Kwasniewskim to mowi LCHF Nie wiem czy to ten sam, ale czytałem jakieś takie wypowiedzi, że niby optymalny, ale ciasta jakieś z ksylitolem z żoną wciągają, sałatki owocowe, oliwkę. Mi się tam podoba LCHF, ale przed oczami staje "Tłuste życie" doktora
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #113 : 2013-09-01, 10:18:24 » |
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
« Odpowiedz #114 : 2013-09-01, 10:21:08 » |
|
Ale proporcjimuem zajechał w gramach, a nie % energii! Pyra jedna od Kwaśniewskiego.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #115 : 2013-09-01, 10:22:57 » |
|
no kiedys pytalem admina co o nim sadzi, czy optymalny czy nie, ale admin zignorowal moje pytanie.. przeczytajcie caly temat, jest ciekawy.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #116 : 2013-09-01, 10:35:59 » |
|
no kiedys pytalem admina co o nim sadzi, czy optymalny czy nie, ale admin zignorowal moje pytanie.. przeczytajcie caly temat, jest ciekawy. Moje też ignoruje często, co zrobisz ? Niewiele węgli, a tłuszczu sporo, nie jest źle, jakby tego nie nazywać... Ale komentarze pożal się Boże! Zazdroszczę ci takich posiłków, kto by mi gotował i piwka nie wolno, co to za gamonie?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
« Odpowiedz #117 : 2013-09-01, 10:38:39 » |
|
Ale wyraźnie napisał o KK700 i czekoladzie. Do tego te teorie, że albo LCHF, albo HC - to tylko Kwaśniewski... I to raczej młodszy Kwaśniewski.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #118 : 2013-09-01, 10:51:49 » |
|
Ale wyraźnie napisał o KK700 i czekoladzie. Do tego te teorie, że albo LCHF, albo HC - to tylko Kwaśniewski... I to raczej młodszy Kwaśniewski. Też widzicie tę paranoję? Człowiek ukrywa swoje menu z obawy przed gadaniną pustogłowych? Dobrze, że chociaż te lody i ciasta z ksylitolem... A już nazywać tej diety nie wolno! Stawiam dolary przeciw orzechom, że jak LCHF się upowszechni, to będą odróżniać go od diety optymalnej I to wyraźnie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #119 : 2013-09-01, 10:52:56 » |
|
no kiedys pytalem admina co o nim sadzi, czy optymalny czy nie, ale admin zignorowal moje pytanie.. przeczytajcie caly temat, jest ciekawy. Kwaśniewski - jakby nie patrzeć...
|
|
|
|
|
|
|
|
|