Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wtek: ketony raz jeszcze (Przeczytany 19675 razy)
|
Tomkiewicz
Go
|
Odpowiedź na Twoje niezwykle subtelne pytanie brzmi: NIE. Jednorazowe czy krótkotrwałe ++++ to jeszcze nie jest żadne poważne zakwaszenie organizmu wywołujące zapach acetonu.
M
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
No tak,krótkotrwałe może nie.Wiem ,ze wtedy moja córka ma zaburzenia elektrolityczne,robią jej gazometrie i najczęsciej muszą ją potem "wyrównywać",bo jest silnie zakwaszona.Ale dla mnie niesamowite jest to ,ze to sie dzieje tak szybko ! To jest tak ,ze jest zdrowa ,nagle gorączka i zapach acetonu. No ,nic lekarze mówią ,ze wyrośnie z tego...
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Elmo mojemu Bartkowi "pachniało' tak z buzi jak popełniliśmy błąd stosując dietę rotacyjną o ile sie nie mylę dając mu za dużo mięsa tj.białka.Ale to to ty chyba wiesz lepiej ode mnie bo dłużej stosujesz DO. Bartek jest na rotacji wg zaleceń Pani Ewy-lekarki.Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Elmo mojemu Bartkowi "pachniało' tak z buzi jak popełniliśmy błąd stosując dietę rotacyjną o ile sie nie mylę dając mu za dużo mięsa tj.białka.Ale to to ty chyba wiesz lepiej ode mnie bo dłużej stosujesz DO. Bartek jest na rotacji wg zaleceń Pani Ewy-lekarki.Pozdrawiam.
Sylwia ,ja akurat DO nie stosuje osobiście Ja jestem na diecie z przewagą białka nad tłuszczami i węglowodanami. Ale fakt jest faktem,że u podstaw żywienia moich dzieci i męża nie leżą węglowodany ,tylko raczej tłuszcz i białko(mięso wieprzowe-smażone oczywiście,jaja.Starsza córka lubi jeszcze żółty ser,młodsza nie znosi) .Staram się teraz,aby spożywały więcej tłuszczu.Nigdy nie lubiły jajecznicy,więc spróbowałam z omletem.Jadly aż miło było patrzeć . A z tymi zapachem acetonu,to go nie ma u moich dzieci, gdy nie mają gorączki i są zdrowe ,to się pojawia w czasie infekcji z gorączką . Pozdrawiam. Edyta.
|
|
|
|
|
|
|
Tymon
Go
|
Elmo, dlaczego nie spróbujesz DO?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Elmo, dlaczego nie spróbujesz DO? Zdziwiony jesteś Tymonie ? No cóż ,każdy ma prawo do tego uczucia
|
|
|
|
|
|
|
Tymon
Go
|
Zadałem Ci pytanie, czy jest jakiś powód?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Tymon .Tutaj niektórzy zadają sobie pytania i nie mają na nie odpowiedzi Odpowiedź na swoje pytanie znajdziesz w moich poprzednich postach.Pisałam o tym wiele razy. Nawet,chyba wczoraj pisałam jak się odżywiam pozdrówka
|
|
|
|
|
|
|
Tymon
Go
|
Ok, zaraz przeczytam wszystkie Twoje posty. Sporo tego.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Wyślę Ci na priv odpowiedź.
|