Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Wiadomo, no nie każdemu
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak prawie wszystko, kwestia ceny
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
klasyczny ziko-target i nie za "darmoche"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
zofijeczka
Go
|
ha no właśnie - mój okulista pomimo, że miałam nadal niskie ciśnienie w oku i tak chciał mi dalej krople dać do aplikacji - nawet miał próbki darmowe. [przynajmniej 2 rodzajów] Jednak się się nie skusiłam. Przy kolejnej wizycie już nie namawiał. tylko mruczał z zadowoleniem że ciśnienie dobre.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Tezę uknułem na poczekaniu, nie DO obalenia. Każdy pacjent powinien być i stanie się "podmiotem", wtedy i tylko wtedy, gdy sam o sobie nauczy się orzekać. Wreszcie. Radzio, Pierwszy Lepszy Lach
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Można nie być pacjentem, ale trzeba się tego nauczyć niestety.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To jest chore prawo... Ofiara jest przestępcą a przestępcy pokrzywdzonymi... Już nie wiem czy kobieta gwałcona ma prawo się bronić (i zakłócać np. ciszę nocną) i czy nie powinna uważać, żeby czasami napastnika nie podrapać...
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Fakt! W Polityce- czarna zawoalowana kropa. "P.s." powinno być tytułem wstępu, wówczas naiwnemu czytelnikowi wyrównano by szanse o co ho. Brak "rozumienia" Prawa, przy jego ewidentnym współtworzeniu i wespół-stosowaniu jest również zadziwiające- panie... tego... no... pośle i nieco mnie zastanawia, że tylko- zacytuję- "chwilami".
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
wiadomoci: 2887
|
Nie pobożemu; przecież miał ndastawić drugi policzek. I jak tu żyć
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jakie piękne słowa Prof. Piotr Radziszewski podkreślił, że "medycyna nadal jest sztuką, a bycie lekarzem powołaniem", przyznał, że ekonomia jest istotna, jednak powinna ona "usprawnić opiekę lekarską, ale nie może odhumanizować medycyny".
Radziszewski ocenił, że w Polsce nie promuje się "zdrowego starzenia" i brakuje standardów opieki senioralnej. "Pacjent w wieku podeszłym jest obecnie traktowany jako zło konieczne, nie jako osoba, która ma się zdrowo zestarzeć, ale jako osoba, która jest pacjentem długoterminowym, leżącym i przynoszącym straty" - powiedział Radziszewski.
Zdaniem Radziszewskiego obecnie lekarze rodzinni najpierw liczą, czy opłaca im się zlecić jakieś badanie, a dopiero później diagnozują chorego. Dodał, że obecnie nie jest premiowana wykrywalność i profilaktyka http://stooq.pl/n/?f=998901&c=2&p=4+22
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Filozofia leczenia...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To nowym ministrem choroby jest Radziwił? W takim razie, to bardzo dobra jajcarska informacja!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Na służbie zdrowia każdy się przekręci ,bo już dawno jest za póżno by coś odkręcić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|