Strony: 1 [2] 3
|
|
|
Autor
|
Wtek: Waffle/ gofry czekoladowe (Przeczytany 23942 razy)
|
administ
Go
|
Jak padnie hasło "szczoteczka do zębów" - to się wyda!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zgaduje, a nóż się uda Fajna zabawa. Mariusz? Łukasza imię znam Grześka imię znam Może i Magdaleny imię znam, o ile jest to jej ulubiony deser+(u)bita śmietana... Cuda się zdarzają A Zyona znasz? Tego sławnego Biochemika? Ba, pewnie że nie Skubany, trzyma karty przy orderach... Znaczy biochemik wielokrotnie nagradzany. I hazardzista w cugu... Albo musimy sobie ustawienia dedukcji nieco zmodyfikować...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jak padnie hasło "szczoteczka do zębów" - to się wyda! A to trochę taka personifikacja... to szczo teczka do zębów.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
I hazardzista w cugu... Albo musimy sobie ustawienia dedukcji nieco zmodyfikować...
Ale dopiero, gdy będzie potrzeba taką wiedzę poszerzyć.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
I hazardzista w cugu... Albo musimy sobie ustawienia dedukcji nieco zmodyfikować...
Ale dopiero, gdy będzie potrzeba taką wiedzę poszerzyć. Piona!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Piona, pioną, ale jest zraz. Bo spoiwa nie dodałaś. Mąka to klucz,klucz do syndromu X-żart. Dodaj trochę mąki lub proszku do pieczenia, lub to i to Magdaleno? Zaraz, zaraz- Mariusz, widzę Cię. To Ty tu starszej siostrze "drogowskaz" skrobią podpierasz, a sam rzekomy cukier na lewo rozdajesz. Nio, nio, nio. Zobaczysz, jak zaśniesz.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
o mlodsza siostre nalezy dbac
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A u nas przydziałowo idzie 22 żółtka na śniadanie każdego dnia wg harmonogramu: ja-3, Ania - 3, Mama - 3, Tata - 6, Krzyś - 5, Bartuś Malutki - 1, Kota Mięta -1. I każdy dostaje w innej postaci z wyjątkiem zwierzaczko ów - na surowo że śmietanką.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
To ładnie. Teraz będę szedł DO Mamy z takimi zmarszczkami, że zgodnie stwierdzą przechodnie, żem ho, ho, ho.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A u nas przydziałowo idzie 22 żółtka na śniadanie każdego dnia wg harmonogramu: ja-3, Ania - 3, Mama - 3, Tata - 6, Krzyś - 5, Bartuś Malutki - 1, Kota Mięta -1. I każdy dostaje w innej postaci z wyjątkiem zwierzaczko ów - na surowo że śmietanką. Pięknie! Ale, ale, jesz tyle co żona? Bodaj tłuszczu więcej?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A u nas przydziałowo idzie 22 żółtka na śniadanie każdego dnia wg harmonogramu: ja-3, Ania - 3, Mama - 3, Tata - 6, Krzyś - 5, Bartuś Malutki - 1, Kota Mięta -1. I każdy dostaje w innej postaci z wyjątkiem zwierzaczko ów - na surowo że śmietanką. To Tata Twój jest dwukrotnie "lepszy" od Ciebie...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Każdemu wg potrzeb, jedni z masłem, drudzy na maśle, a inni ze śmietanką Bo o zdrowie trzeba dbać!
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
o mlodsza siostre nalezy dbac To ja Cię, przez niewłasne pociechy, zachęcam podglądać, a Ty mi na własną Siostrę nakazujesz dybać- młodszą. Ahhuuu!
|
|
|
|
|
|
|
kasara1991
Go
|
Pytanie!
Jak sie zmieniaja wartosci potrawy podczas przyrzadzania - gofry stracily 100 gr.
A np. warzywa pieczone? Surowa marchew ma ok 5 gr W w 100 gr, a jak podczas pieczenia z marchwi wyparuje woda i zostanie jej 50 gr? Najlatwiej napewno wazyc i liczyc surowe, zanim sie przerobi. Ale z ciekawosci to pytanie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najłatwiej jest korzystać z Książki Kucharskiej 700. Odpadają wszelkie kłopoty wyliczankowe.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pytanie!
Jak sie zmieniaja wartosci potrawy podczas przyrzadzania - gofry stracily 100 gr.
A np. warzywa pieczone? Surowa marchew ma ok 5 gr W w 100 gr, a jak podczas pieczenia z marchwi wyparuje woda i zostanie jej 50 gr? Najlatwiej napewno wazyc i liczyc surowe, zanim sie przerobi. Ale z ciekawosci to pytanie.
Jak wyparuje woda, to nadal tyle samo, prócz wody, rzecz jasna
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasna rzecz, ale jak to nie wierzy, to najlepiej samodzielnie sobie porównać na suszach i świeżych produktach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2] 3
|
|