forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-04-19, 07:41:24

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
659790 wiadomości w 4058 wątkach; wysłane przez 27 użytkowników
Najnowszy użytkownik: startom
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Zupa czosnkowa Adama
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Zupa czosnkowa Adama  (Przeczytany 4262 razy)
adampio
Gość


Email
Zupa czosnkowa Adama
« : 2013-11-07, 17:35:36 »

Ktos madry kiedy powiedzial, ze jedzenie powinno byc naszym lekarstwem. Zainspirowany tym zdaniem postanowilem skomponowac skaldniki do zupy, ktore sa nieodzowne w zimne wieczory jesienne i zimowe.

Sklad:
- 2 litry dobrego wywaru ( u mnie z kosci z kregoslupa swinskiego)
- 200 gr boczku
- jedna duza cebula
- 3 cm imbiru
- 2 glowki czosnku
- 100 gr marchwi
- 100 gr selera
- kozi ser ( moze byc kazdy inny albo wcale ale z serem jest super )
- kwasna smietana 38%
- pol lyzeczki suszonegotymianku

Boczek kroimy na mniejsze czesci i smazymy na smalcu az bedzie chrupki. W polowie zmazenia dodajemy do niego cebule.
Marchew i seler kroimy na drobne ( jakie lubimy) kawalki
Czosnek siekamy, ucieramy, wyciskamy co kto woli i jak kto woli. Ja starlem na miazge z sola na desce.
Imbir kroimy drobno.
Wszystkie skladniki wkladamy do garnka z goracym wywarem, posypujemy tymiankiem i gotujemy na wolnym ogniu 30 minut.

Goraca zupe nalewamy na talez, do ktorego dodajemy lyzke smietany i  mieszamy az smietana sie rozpusci i na sam koniec posypujemy swierzo utartym serem.

Bardzo dobra i rozgrzewajaca.


Zapisane
administ
Gość


Email
Odp: Zupa czosnkowa Adama
« Odpowiedz #1 : 2013-11-07, 17:42:21 »

I bardzo fajna!  Very Happy
Zapisane
Radzio
Gość


Email
Odp: Zupa czosnkowa Adama
« Odpowiedz #2 : 2013-11-07, 17:49:47 »

A wody? Czy wody duĹźo potrzeba, czy tyle co w wywarze.
Bo zaś kto rozwodni. Very Happy
Zapisane
adampio
Gość


Email
Odp: Zupa czosnkowa Adama
« Odpowiedz #3 : 2013-11-07, 18:02:03 »

Tylko tyle ile w wywarze.
Proponuje zaczac od 1,5 litra wywaru i po ugotowaniu zupy ewentualnie dolac aby nie byla za gesta ......albo zostawic taka jaka wyjdzie. KWESTIA GUSTI I KWESTIA SMAKU. Very Happy
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 70406


Odp: Zupa czosnkowa Adama
« Odpowiedz #4 : 2013-11-07, 18:04:07 »

Tak Adampio patrzałam na te Twoje palce, czy aby nam środkowego nie pokazujesz... Shocked Laughing
Zapisane

adampio
Gość


Email
Odp: Zupa czosnkowa Adama
« Odpowiedz #5 : 2013-11-07, 18:05:48 »

 Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Nie. zamawiam 10 pif dla pracownikow tartaku!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Zapisane
chill
Gość


Email
Odp: Zupa czosnkowa Adama
« Odpowiedz #6 : 2013-11-07, 18:06:19 »

@adampio nowy awatar konkretny  Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 70406


Odp: Zupa czosnkowa Adama
« Odpowiedz #7 : 2013-11-07, 18:09:19 »

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Nie. zamawiam 10 pif dla pracownikow tartaku!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

 Laughing No to dla Ciebie zabraknie i będziesz czekał na polanie... Confused
Zapisane

Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.026 sekund z 19 zapytaniami.