|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nic nie napiszę... Każdy może to odbierać na swój sposób... Według mnie on ma rację... A czy wieprzowina jest tania? To zależy na czyj portfel. Można taniutkie kawałki kupować... Pewnie rolnicy dostają za mało, bo eksport spadł tych naszych "chorych" świń i jeszcze "chorych" krów... A miałam nic nie pisać...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
I co z tego, że wg Ciebie? Do tego zależy, jak kto wybiera, bo pietruszka jest już po 14,5zł/kg. Jak pół kilo niezłej kiełbasy! Ale wiadomo, że pietruszka jest pełna "witamin i minerałów", a kiełbasa pełna "toksyn"...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
po 14,5zł/kg. Jak pół kilo niezłej kiełbasy! Łopatka wieprzowa bywa po osiem za kilogram, trzeba być zdeterminowanym by kupować nieźle zakonserwowane mielone termizowane schemizowane mięso (po 30zł za kg zwane kiełbasą)
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Łopatka wieprzowa bywa po osiem za kilogram,
Co to może być za mięso w takiej cenie... Tak "naszprycowane", że z kilograma robią dwa...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
kiełbasa
Kiełbasa to prymitywny i zwykle bardzo chemiczny sposób konserwacji mięsa. Trochę to bez sensu w epoce zamrażarek, lodówek i 20m do sklepu. Gotowe duszone/pieczone mięso na zimno w lodówce 0 do 2 stopnie to piękna sprawa, nawet za przeproszeniem rano do jaj zamiast "wędliny".
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Ty naprawdę wierzysz w to, co piszesz?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Kiełbasa to prymitywny i zwykle bardzo chemiczny sposób konserwacji mięsa. Teraz do mnie w pełni dotarło, co znaczy zwrot: "kiełbasa wyborcza"!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ty naprawdę wierzysz w to, co piszesz? Wysiliłem sie jak to można źle zrozumieć, może i można. Idea jest taka, że mięso w sklepie można zakupić surowe i samemu w domu upiec czy udusić z dodatkiem wiadomo czego i wiadomo co mamy gotowe do zjedzenia, może i w lodówce, jak ktoś lubi mięsa na zimno.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Boczek pieczony w brytfannie dobry jest na zimno z musztardą...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|