forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-29, 08:38:54

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com
669821 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  "Teorie spiskowe"
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 Do dou Drukuj
Autor Wtek: "Teorie spiskowe"  (Przeczytany 266421 razy)
administ
Go


Email
Odp: "Teorie spiskowe"
« Odpowiedz #260 : 2019-02-26, 19:00:17 »

Lepszy z powidłami śliwkowymi.  Cool
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72260


Odp: "Teorie spiskowe"
« Odpowiedz #261 : 2019-02-26, 19:19:51 »

Raczej nie komponuje się taki zestaw... Rolling Eyes Chyba, że jest to teoria spiskowa... Cool Wink
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: "Teorie spiskowe"
« Odpowiedz #262 : 2019-02-26, 19:28:57 »

Najpierw spróbuj, a później wyraź opinię.
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72260


Odp: "Teorie spiskowe"
« Odpowiedz #263 : 2019-02-26, 19:50:32 »

Może kiedyś... Rolling Eyes Na razie nie mam ani boczku, ani powideł... Confused Cool
Zapisane

Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: "Teorie spiskowe"
« Odpowiedz #264 : 2019-02-26, 19:51:12 »

Pasuje, pasuje, a keczup to niby co, jak nie słodzony przecier owocowy?
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72260


Odp: "Teorie spiskowe"
« Odpowiedz #265 : 2019-02-26, 19:51:58 »

Ale mniej słodki. I z boczkiem go nie łączę... Cool Laughing Pomidor nie jest owocem, tylko warzywem... Cool
Zapisane

Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: "Teorie spiskowe"
« Odpowiedz #266 : 2019-02-26, 19:53:46 »

Żurawina? Very Happy
Wino i winogrona do sera?
Mnie ostatnio smakuje żółtkownica na smalcu z dżemem truskawkowym mamusi. Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72260


Odp: "Teorie spiskowe"
« Odpowiedz #267 : 2019-02-26, 19:57:33 »

Ja nie przepadam za łączeniem mięsa z owocami, wolę takie tradycyjne potrawy i smaki. Ale może to się zmieni... Rolling Eyes Wink
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72260


Odp: "Teorie spiskowe"
« Odpowiedz #268 : 2019-02-26, 19:58:49 »

A, zapomniałam o tym, że lubię omleta z dżemem, albo z jabłkami. Very Happy
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: "Teorie spiskowe"
« Odpowiedz #269 : 2019-02-26, 20:06:26 »

Ale mniej słodki.

Zobacz jak się robi prawidłowo powidła, a nie dżem, bo ketchup jest słodki, a powidła kwaśne.  Cool
Powidła do mięs są wyśmienite, tylko ludzie o tym nie wiedzą, bo im się teoretycznie "nie komponuje".
A trzeba tylko spróbować.   
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72260


Odp: "Teorie spiskowe"
« Odpowiedz #270 : 2019-02-26, 20:47:05 »

OK, wierzę Ci na słowo... Cool
Ale kiedyś spróbuję... Rolling Eyes
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: "Teorie spiskowe"
« Odpowiedz #271 : 2019-02-26, 20:55:13 »

https://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/dlaczego-warto-jeść-wołowinę/ar-BBU5CW0?ocid=spartanntp - wołowiny nikt kupować nie chce "po aferze", a tu zaraz się okazuje, że "pełna witamin i minerałów", a nie jak dawniej "toksyn"... Wink  Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72260


Odp: "Teorie spiskowe"
« Odpowiedz #272 : 2019-02-26, 21:04:34 »

Nawet chroni przed nowotworami, Shocked a jeszcze niedawno czerwone mięso je "wywoływało"... Laughing
Dzisiaj na obiad mieliśmy zrazy wołowe. Nie planowałam kupowania wołowiny, ale była taka ładna, że się skusiłam. Cool
Wiem (od niedawna) jak robi się zrazy soczyste, bo dotąd wychodziły mi one suche, "wiórowate".
Otóż surowe zrazy (tudzież rolady) kładzie się na skwierczący smalec (nie na ledwo roztopiony) i obsmażamy na brąz, potem zalewamy wrzącą wodą, albo wrzącym wywarem, jeśli takowy posiadamy.
A je zalewałam zimną, albo letnią wodą czy wywarem. I to był błąd. Mięso musi się szybko ściąć, pory zamknąć i sok nie ucieka. Są lepsze. Very Happy
Zapisane

madre
Go


Email
Odp: "Teorie spiskowe"
« Odpowiedz #273 : 2019-02-27, 07:39:14 »

.... pory zamknąć i sok nie ucieka....
Najwyższy czas, choć roz pory zamknąć i sok nie ucieka.
 
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: "Teorie spiskowe"
« Odpowiedz #274 : 2019-02-27, 10:29:38 »

Wiem (od niedawna) jak robi się zrazy soczyste, bo dotąd wychodziły mi one suche, "wiórowate".
Otóż surowe zrazy (tudzież rolady) kładzie się na skwierczący smalec (nie na ledwo roztopiony) i obsmażamy na brąz, potem zalewamy wrzącą wodą, albo wrzącym wywarem, jeśli takowy posiadamy.
A je zalewałam zimną, albo letnią wodą czy wywarem. I to był błąd. Mięso musi się szybko ściąć, pory zamknąć i sok nie ucieka. Są lepsze. Very Happy

Nie ma to jak dokonać czegoś odkrywczego! Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72260


Odp: "Teorie spiskowe"
« Odpowiedz #275 : 2019-02-27, 13:13:24 »

Nie wymyśliłam tego, tylko powiedziała mi to właścicielka "Dobrych Czasów". Może dr Kwaśniewski też to pisał, ale wszystkiego nie pamiętam... Confused  I ta zadada dotyczy wszystkich pieczeni i gulaszy.
Zapisane

madre
Go


Email
Odp: "Teorie spiskowe"
« Odpowiedz #276 : 2019-02-27, 14:19:19 »

Ale czy dochowano braku ogłuszenia?  Cool
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72260


Odp: "Teorie spiskowe"
« Odpowiedz #277 : 2019-02-27, 16:28:15 »

?
Zapisane

vvv
Go


Email
Odp: "Teorie spiskowe"
« Odpowiedz #278 : 2019-02-27, 17:03:36 »

czy dochowano braku ogłuszeniaCool
?

Cytuj
  W rezultacie zwierzę jest przytomne, cierpi i szamoce się w długiej agonii. I tak owce tracą przytomność po 20 sekundach, bydło po 2 minutach a drób po 2,5 min. Tylko taka metoda jest koszerna.
 http://mowimyjak.se.pl/newsy/fakty/uboj-rytualny-zwierzat-na-czym-polega,22_50220.html

 Rolling Eyes Crying or Very sad
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72260


Odp: "Teorie spiskowe"
« Odpowiedz #279 : 2019-02-27, 17:28:21 »

Zakaz uboju rytualnego w Polsce jest głupotą, jeżeli w innych krajach jest takowy dozwolony. Ale ten temat już wchodzi na politykę... Cool Laughing
Zapisane

Strony: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.04 sekund z 20 zapytaniami.