Autor
|
Wtek: NU - dziennik treningowy (Przeczytany 484136 razy)
|
Blackend
|
Na Polaków chętnie popatrzę.
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Myślę, że jak zobaczysz "wąsatą laskę" w katagorii +75kg, targającą więcej niż Ty, to też będziesz zachwycony Ja wiem, że będę
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A kiedy ona będzie, bo już mnie zaintrygowało?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A kiedy ona będzie, bo już mnie zaintrygowało? Lubisz wypielęgnowany wąsik u kobiet?
|
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Auz2_EirrVWfdE9uYzBOMlZJNWpaeGY5cVBUOGFWVnc&usp=drive_web#gid=0Pamiętam, jak zaczynałem obecny 5x5, po 60 minutach wychodziłem z siłowni. Teraz jestem prawie dwie godziny, wliczając rozgrzewkę, rozciąganie. Odpoczywam tyle co ćwiczę. Niepodobamniesięto Nie mogę się doczekać zamiany treningu Wczorajszy podrzut już mi tak nie znokautował barków jak ten pierwszy w zeszłym tygodniu. Ani jeden z moich zarzutów nie jest robiony do siadu tylko na ugięcie nóg. W szmaciakach na nogach i tak bym się nie odważył, pewnie poleciałbym na plecy. Na razie i tak nie mam potrzeby, nie jest ciężko. Z 50/53kg to nawet zrobiłem Push Press, serię czy dwie na luzie. Zbliżam się do kresu możliwości w siadzie 5x5. Drążek leci standardowo, największą satysfakcję mam przy WŻ, obecnie 35kg. Wczoraj przyszły mi buty, wydają się za duże, jutro przyjdą mniejsze. Przysiad to coś pięknego w takich butach, balans, kontrola. Mam słabą mobilność w kostkach i muszę się natrudzić robiąc przysiady bez obciążenia, z butami nie ma już tych problemów. Ale pracuję nad tym: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=uwLM5n-rYmA#t=127Świetny #, polecam.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Moim zdaniem to wcale nie o mobilność kostek chodzi, a o złe nawyki, lęk przed upadkiem na tyłek i większy komfort przy podkładce pod pięty. Zobacz kiedy jak siadają małe dzieci, moja córa robi piękny, olimpijski ATG zupełnie spontanicznie. Żeby się przekonać, że kostki prawie nie biorą udziału w siadzie, zrób przysiad w... butach narciarskich Wcale nie żart, to świetne ćwiczenie, ustawia goleń pionowo i wypycha tyłek jak w good morning.
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Adam z Tomkiem dali dzisiaj radę w ciężarach, pięknie
|
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Mi wczoraj przyszły 41, są idealne! 42 odesłałem
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Masz zablokowaną skrzynkę PM. Wykasuj część wiadomości.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nadal nie wysyła Pytałem, bo sądząc po filmiku cały Posterior Chain masz silny. Stelaż dla sztangi z najszerszego i górnych pleców też ładnie trzyma. Zwróć uwagę na pośladki, dwugłowe uda i brzuch w takiej właśnie kolejności i gitara.
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Auz2_EirrVWfdE9uYzBOMlZJNWpaeGY5cVBUOGFWVnc&usp=drive_web#gid=0Dzisiaj nie czułem się mocny, by zamknąć siłowo 12tygodniowy cykl. Po prawdzie, to już w zeszły poniedziałek, czułem się gorzej na siłach robiąc przysiady. Może to małe przetrenowanie. Siady to jedne z moich ulubionych ćwiczeń, dlatego nie lubię ich robić czysto siłowo. Mają mi sprawiać przyjemność. Uznałem, że nie ma sensu się zajeżdżać na maksa, by to tylko dobrze wyglądało w dzienniku. Poszedłem dziś bardziej w kierunku bardziej na rozładowanie, podobnie zrobię na kolejnym treningu w tym tygodniu. Zmniejszyłem ciężary, minimalnie zwiększając objętość. 5x5 uważam za zakończone. Siad tylny, 3x5 80, 2x5 70kg. Zarzut-PP 4x2 50, C&J 4x40kg. Wyciskanie żołnierskie 3x8 30kg. Podciąganie na drążku 2x5 5kg, 3x5 BW. Dipy 3x8 BW. Wróciła radocha przy siadach z 70kg (nawet atg robiłem) w nowych trzewikach i podciąganiu nachwytem (bw). Ze względu na święta, sporo wolnego w najbliższych 2-3 tygodniach siłownia będzie częściej zamknięta jak otwarta. Będę ćwiczył na niej tylko raz w tygodniu i raz lub dwa w domu. Gdy sytuacja się ustabilizuje ruszam z 5/3/1 Wendlera.
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Zarzut-PP, 8x2 50kg. Martwy ciąg, 5x70, 5x75, 5x80, 5x85, 3x90, 1x100, 1x110kg. Wyciskanie żołnierskie, 4x8 30kg. Dipy 3x8 BW. Generalnie wyszedł fajny fristajl! W ogóle nie zanosiło się na te jedynki na martwym, ale dzisiaj czułem się nadzwyczajnie Rekord na martwym pobity o 10kg! Był jeszcze zapas na 5-10kg
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zarzut-PP, 8x2 50kg. Martwy ciąg, 5x70, 5x75, 5x80, 5x85, 3x90, 1x100, 1x110kg. Wyciskanie żołnierskie, 4x8 30kg. Dipy 3x8 BW. Generalnie wyszedł fajny fristajl! W ogóle nie zanosiło się na te jedynki na martwym, ale dzisiaj czułem się nadzwyczajnie Rekord na martwym pobity o 10kg! Był jeszcze zapas na 5-10kg No to masz prawie podwójną masę ciała w martwym Fajnie
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Do 140kg jeszcze kapkę, ale wszystko w swoim czasie Do 4 maja siłownia otwarta tylko raz w tygodniu, więc czerpię jak mogę. W domu dwa razy w tygodniu bw + kettling.
|
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Hehe. Oglądało się
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Zarzut-Push Press, 30kg, 40kg, 50kg. Nie więcej jak 30p. Zarzut-Przysiad przedni, 50kg, 10/10/8/8. Dipy bw, 3x8 Wiosło jednorącz, 3x8, 16kg. Uginanie sztangi prostej, 3x8, 20kg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|