Autor
|
Wtek: NU - dziennik treningowy (Przeczytany 484081 razy)
|
nu
Go
|
Od dłuższego czasu analizuję obecny trening, modyfikując to i owo. Po zakończeniu obecnego, przymierzam się do przejścia z 6 tygodniowego cyklu na 3 tygodniowy, zostając przy wersji dwudniowej, również bez rozładowania, chyba, że będzie konieczny. Zmniejszam objętość, zwiększam hardkor. Odpuszczam "dipy 5/3/1", mam pewne obawy i wydaje mi się, że w pewnym momencie mój prawy bark może nie wytrzymać, zwłaszcza na ostatnich seriach 5/3/1. Poza tym wygląda na to, że kolejne 2-3 miesiące spędzę na komercyjnej siłowni, gdzie nie zawsze wszystko jest, a wiem, że na pewno nie ma poręczy, będę musiał improwizować Podobnie mają się sprawy z "nie do końca" progresywnymi cleanami, czy c&j, które tak naprawdę niewiele wnoszą. Dlatego "dipy 5/3/1" będą zamienione na "c&j 5/3/1", a dodatkowe cleany, push pressy i inne tego typu wylatują Martwy ciąg na prostych również wylatuje, zostanie zastąpiony wzniosami pleców (bw). Masakryczne ilości przysiadów również wylatują, bo odezwało się kolano, gdzie w zimie na halówce zaliczyłem na nie ostrą glebę przy pomocy kolegi Choć dodam, że taka objętość przysiadów była bardzo fajna Jednym zdaniem, dążę do usystematyzowania całego cyklu, gdzie nie będę musiał wiele zmieniać, z wyjątkiem obciążenia Na chwilę obecną wygląda to następująco, ale jak wiadomo coś się jeszcze może zmienić, w tym przejście na wersję 3 dniową, zobaczymy. 5/3/1 c&j, 5/3/1 squat, chinup 3x10 bw, back raises 3x15 bw, db bp 3x10, rear laterals 3x20, abs 3x105/3/1 deadlift, 5/3/1 military, db row 3x10, dips 3x10-15, good morning 3x10, curls 3x10, abs 3x10Jak widać większość ćwiczeń pomocniczych jak i progresja ćwiczeń 5/3/1 zachowana, co było głównym celem. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1P0TayvvZIYLd0YgkCllchtwOzi489EamuS7IF-YDpJk/edit?pli=1#gid=1549808142Co do diety to muszę powiedzieć, że najlepiej czuję się w wersji 1B-2.5T i do tego równo rozłożone węgle, łącznie 100g. ~2700kcal w dni treningowe.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Radzisz sobie A ktoś gdzieś napisał, że Wendler jest taki sztywny i skomplikowany... A jego Jack Shit to mój ulubiony sposób trenowania. Nie, żebym miał coś do pomocniczych, ale porządnie wykonane główne ćwiczenia, to fundament.
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
"Beyond" szeroko otwiera oczy Aha... piłkę nożną odpuściłem do odwołania. Do wariantu 3 dniowego przekonuje mnie fakt, że chodzenie 2 razy w tygodniu i wydanie kupy kasy na karnet to średnio się kalkuluje
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
"Beyond" szeroko otwiera oczy Aha... piłkę nożną odpuściłem do odwołania. Do wariantu 3 dniowego przekonuje mnie fakt, że chodzenie 2 razy w tygodniu i wydanie kupy kasy na karnet to średnio się kalkuluje Im bardziej rozdrobniony trening, tym częstsze pobudzanie bardziej wypoczętego CUN, ergo szybsze postępy, mniejszym nakładem.
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Tak, to również
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jan Wegiera robi codziennie wszystkie ćwiczenia trójboju, nie przekracza jednak swoich zdolności regeneracyjnych i ma bardzo dobre efekty, mimo upływu lat
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
"Beyond" szeroko otwiera oczy Aha... piłkę nożną odpuściłem do odwołania. Do wariantu 3 dniowego przekonuje mnie fakt, że chodzenie 2 razy w tygodniu i wydanie kupy kasy na karnet to średnio się kalkuluje Im bardziej rozdrobniony trening, tym częstsze pobudzanie bardziej wypoczętego CUN, ergo szybsze postępy, mniejszym nakładem. ja swoj rozdzililem na 2, rano i wieczor. zeby wypic kawke i sie przygotowac, zrobic porzadny trening, to musialem przed 5 wstawac i wode nastawiac. teraz godzine rano i wieczorem juz bardziej luzacko, bez ograniczen
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
"Beyond" szeroko otwiera oczy Aha... piłkę nożną odpuściłem do odwołania. Do wariantu 3 dniowego przekonuje mnie fakt, że chodzenie 2 razy w tygodniu i wydanie kupy kasy na karnet to średnio się kalkuluje Im bardziej rozdrobniony trening, tym częstsze pobudzanie bardziej wypoczętego CUN, ergo szybsze postępy, mniejszym nakładem. ja swoj rozdzililem na 2, rano i wieczor. zeby wypic kawke i sie przygotowac, zrobic porzadny trening, to musialem przed 5 wstawac i wode nastawiac. teraz godzine rano i wieczorem juz bardziej luzacko, bez ograniczen Zobacz, co robi adaptacja (a może kawa ) początkującego 2 godziny dziennie zabija w miesiąc, a po stopniowym przyzwyczajeniu można tak latami... Do tego normalne życie, bo zawodowcy to i po 8-10 godzin dziennie zasuwają
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Kawy jakis czas nie pilem, ale znowu pije, bo lubie Jest tez pewien bodziec psychiczny w tym, rytual.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
Nu, czołem. Gdzie zamawiałeś sobie buty? Jak się sprawują?
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
http://zpuh1969.sklepna5.pl/Buty sprawują się fantastycznie. Jakość 10/10. Polecam kontakt telefoniczny, bo dzwonisz bezpośrednio do rzemieślnika
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
http://zpuh1969.sklepna5.pl/Buty sprawują się fantastycznie. Jakość 10/10. Polecam kontakt telefoniczny, bo dzwonisz bezpośrednio do rzemieślnika Dzięki. Wiktor też bardzo chwalił polskie buty. Właśnie nie inne, tylko polskie.
|
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Klokov również je chwalił, to chyba wystarczająca rekomendacja
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wzięła dziada oranżada, co?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ten Wiktor to jak Kolo Gospodyn Wiejskich prawie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
O, proszę Renia z Zyonkiem jacy milusińscy. Tak, tak. Koło Gospodyń Wiejskich i co jeszcze? Kółko Różańcowe?
|
|
|
|
|
|
|
|
|