Autor
|
Wtek: NU - dziennik treningowy (Przeczytany 483771 razy)
|
Deoxys
Go
|
Żółtka, masło, kazeina zrobi z Ciebie... Bogów syna
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Żółtka, masło, kazeina zrobi z Ciebie... Bogów syna łapka w górę
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Wczoraj bardzo udany pullday. Kolejna progresja ciężaru na martwym ciągu - 5x5 80kg. Rzadko sprawdzam maksy, raz ~pół roku. W zeszły czwartek po 5x5 MC, weszło zgrabnie 1x100kg co jest moim nowym rekordem Nie stosuję pasków/pasa, przynajmniej do wagi 100kg, później się zobaczy Co do dwóch końcowych ćwiczeń na biceps z tygodnia na tydzień wydaje mi się to coraz większą stratą czasu i energii.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Gavro chyba nie używa pasa w ogóle. Jak coś, to może przy dużych ciężarach...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Gavro chyba nie używa pasa w ogóle. Jak coś, to może przy dużych ciężarach... Zbudowałem swój własny pas Czasem używam, kiedy jestem rozkojarzony czy jakiś taki nie teges, no i powyżej 85% w martwym czy siadach. Sporadycznie używany pas nawet pomaga, a jeśli traktujesz go jak codzienność, to co to za pomoc?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Tylko,że Twoje ciężary 85% z 300kg to.....
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tylko,że Twoje ciężary 85% z 300kg to..... Procent to procent. Ciężar się nie liczy, liczy się generowany przez niego opór. Mi po latach treningu trzy paki stawiają po prostu mniejszy opór
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Dzisiaj mam piłkę, jest to mocno intensywne 1,5h. Średni puls 170 Patrząc pod kątem optymalizacji spalania TT jakbyście to widzieli, nie zapominając, że wczoraj był trening siłowy, a ogólnie ma wpadać masa. Starać się obniżać puls kiedy tylko mogę, czy mogę jak zwykle na pełnym gazie? Po treningu (22:00) tylko B+T, czy ładować pełny pakiet? Dodam, że jutro FBW na kółkach gimnastycznych plus kali.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Nie da się być dobrym w paku paku i "sprintach" piłkarskich (masa przeszkadza), albo albo Po treningu pełne B:T:Ww. Gdy zjadłeś więcej BiT`a w pierwszej połowie dnia, tak że wyszło na przykład 1:3,5-4 daj w ostatnim posiłku trochę B (~10-15g) węgla z 20-40g z tuściem, co by wyszło 1:3:x
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ja robię to na oko.. A Ty? Wolność Tomku w swoim domku
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To zależy co rozumiesz przez "masa" Jeśli zwiększanie wagi ogólnej, to siłówka i spacer kilka razy w tygodniu. I nic więcej. Jeśli maksymalizacja wzrostu tkanki mięśniowej przy jednoczesnej minimalizacji wzrostu BF(do czego ŻO jest niemal stworzone)to nie kłopocz się niczym. Żadna aktywność Ci nie zaszkodzi, baw się dobrze i jedz z apetytem Jak na razie to rozdrapujesz rany i niedługo sprowadzisz życie do planowania posiłków i treningu. Jeśli chodzi o BTW to każdy posiłek powinien być zbilansowany w specjalnych okolicznościach, a do takich należy bez wątpienia wysiłek fizyczny, nie tylko choroba. Tutaj jednak trzeba samemu pod siebie...
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Nie mam aspiracji do bycia klockiem , także patrząc z perspektywy lat, docelowe 75-77kg, a nawet 80kg nie będzie problemem. Na razie się tym nie martwię bo przede mną długa droga Staram się budować masę nie przekraczając 11,00% TT, ważę się zawsze w sobotę rano, także na bieżąco mogę korygować menu. Jednak póki na brzuchu widać "jakąś" separację jest git! Ten bastion nie może upaść Ostatnio komponuję posiłki tylko w proporcjach 1:3:1 - sporo ułatwia to sprawę ze wszystkim
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
To bardziej wygląda na 1:1:3
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
oj tam,oj tam czepiasz sie szczegolow. Chudzinka z niego,wiec mu sluzx. Dzieci to specjlisci od DNL in vivo
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
oj tam,oj tam czepiasz sie szczegolow. Chudzinka z niego,wiec mu sluzx. Dzieci to specjlisci od DNL in vivo A próchnica?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
oj tam,oj tam czepiasz sie szczegolow. Chudzinka z niego,wiec mu sluzx. Dzieci to specjlisci od DNL in vivo A próchnica? na to niemozliwe moze te cukieri zagryzac jakim twarogiem lub serem zoltym. Gdy organhzm jest dobrze odzywiony nie ciagnie go w strone slodyczy,chyba?
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Sobota, 14-12-2013, 66.1kg, 10.7% TT Sobota, 21-12-2013, 66.8kg, 11.2% TT
|