Autor
|
Wtek: NU - dziennik treningowy (Przeczytany 483424 razy)
|
nu
Go
|
Nie bez powodu stronę wcześniej pisałem, że optymalnie byłoby jak poniżej. Poniedziałek - (trening skończony 2,5h przed piłką) - PUSH - dipy, wż. Środa - LEGS - zarzut, siady, ciągi. Sobota - PULL w domu - drążek, wiosło, swing.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie bez powodu stronę wcześniej pisałem, że optymalnie byłoby jak poniżej. Poniedziałek - (trening skończony 2,5h przed piłką) - PUSH - dipy, wż. Środa - LEGS - zarzut, siady, ciągi. Sobota - PULL w domu - drążek, wiosło, swing. Chcesz 2, 3 czy 4 dni w tygodniu przeznaczyć na siłówkę?
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Dwa, trzy maks. Na poprzedniej stronie odpisałem na wcześniejsze pytanie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dwa, trzy maks. Na poprzedniej stronie odpisałem na wcześniejsze pytanie.
Wybacz, wiosna, dziewczęta w letnich sukienkach... Ja bym wybrał opcję 4 treningów na dwa tygodnie wg Wendlera. Week 1 Monday Squat • Assistance work Thursday Bench • Assistance work Week 2 Monday Deadlift • Assistance work Thursday Military • Assistance work Wersja: Monday Squat Bench • Assistance Work Thursday Deadlift Military • Assistance Work Przy BBB jest zbyt duż a objętościowo, zwłaszcza przed piłką. Chyba, że masz tak doskonałą regenerację i/lub nie umiesz jeszcze tak mocno się koncentrować, by zmasakrować CUN i mięśnie na treningu...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zobacz. W poniedziałek robisz: Squat - 3 sets of 5 reps Squat – 5 sets of 10 reps Leg Curl – 5 sets of 10 reps We czwartek: Bench Press - 3 sets of 5 reps Bench Press – 5 sets of 10 reps Dumbbell Row – 5 sets of 10 reps W następny poniedziałek: Deadlift – 3 sets of 5 reps Deadlift – 5 sets of 10 reps Hanging Leg Raise – 5 sets of 15 reps I czwartek: Military Press – 3 sets of 5 reps Military Press – 5 sets of 10 reps Chin-ups – 5 sets of 10 reps No, bo czy dasz radę w poniedziałek: Squat - 3 sets of 5 reps Squat – 5 sets of 10 reps Leg Curl – 5 sets of 10 reps Bench Press - 3 sets of 5 reps Bench Press – 5 sets of 10 reps Dumbbell Row – 5 sets of 10 reps I potem piła?
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Nie odpowiadam bo kombinuję by było dobrze, jak dojdę do czegoś to poruszę temat.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie odpowiadam bo kombinuję by było dobrze, jak dojdę do czegoś to poruszę temat.
Festina lente
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Wymyśliłem coś takiego, wersja 1.0 https://docs.google.com/spreadsheets/d/1P0TayvvZIYLd0YgkCllchtwOzi489EamuS7IF-YDpJk/edit?usp=sharingTrening 3 razy w tygodniu. Poniedziałek, środa u siebie, piątek w jakimś klubie. Będę miał okazję sprawdzić na wakacje inną siłkę niż w tamtym roku (w wakacje moja jest zamknięta). Co do planu rozważam usunięcie z niego WŻ jako ćwiczenia głównego. Występowałoby tylko jako pomocnicze. Przełoży się to z kolei na bardziej przejrzysty plan, bez rotacji, ale głownie chodzi mi o bark. Widziałem takie zabiegi. MAMY sporo czasu by to przemyśleć
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W porządku Rozumiem i szanuję potrzebę przejrzystości planu i jego wpasowywanie się w dni tygodnia. Też cenię prostotę i powtarzalność.
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Jak otworzysz link, to na dole są zakładki. Maksy podawałem orientacyjnie, naturalnie będzie weryfikacja za kilka tygodni Pierwsza - 3 dni treningowe (Pon-Śro-Pią), Military/Deadlift/Dips/Squat. Druga - 3 dni treningowe (Pon-Śro-Pią), Squat/Dips/Deadlift. Trzecia - 2 dni treningowe (Pon-Czw), Military/Deadlift/Dips/Squat. Może komuś też się przyda. A teraz czas na ligę mistrzów
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To właśnie potęga powolnej progresji. Trening siłowy nie może być ciężki (w sensie zmęczenia). Po dobrym treningu ma być więcej energii, a nie mniej. Podobnie jak po dobrym posiłku czujemy przypływ energii, a nie senność.
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Sobota, 01-03-2014, 68.2kg Sobota, 15-03-2014, 69.0kg
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nu jest lepszy, nie mdleje na widok kryptonitu
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Jest dobrze, 4kg w przód. Następny update powyżej 70kg Właśnie zjadłem jakieś 180g makreli wędzonej. Dawno ryby nie jadłem i jakoś smaka miałem Aż mi się przypomniały czasy low carb jak makrelę jadłem co drugi dzień.
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Auz2_EirrVWfdE9uYzBOMlZJNWpaeGY5cVBUOGFWVnc&usp=drive_web#gid=08T. W treningu A było standardowo przedramię i proste brzucha. Dzisiaj, w treningu B odpuściłem przedramię, ale nie brzuch. Dodatkowo po głównych ćwiczeniach zrobiłem dipy bez obciążenia 10/8/8 Weszły dosyć gładko, byłem lekko zszokowany Poczułem mocniej niż zwykle przeskok w dipach z 7,5 na 10kg. Od następnego tygodnia progresja planowo lżejsza o 1,25kg także git, damy radę. Problemy? Właściwie to nie. Wracając do 6T. Dochodzę do wniosku, że nie zaliczyłem podciągania z 6,25 (tylko 4 podciągnięcia w 2 ostatnich seriach) ze względu na zbyt krótką przerwę między seriami. To był jedyny trening kiedy nie odmierzałem czasu, tylko na oko. Teraz zawsze mierzę i idzie dobrze. Za tydzień 7kg na pasie, także wszystko się wyklaruje. Zresztą... niektórzy nie zaliczyliby tego jako podejście spalone, także specjalnie i tak się tym nie przejmuję MAY THE FORCE BE WITH YOU :]
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Na następne dwa dni przygotowaną mam potrawkę z serc drobiowych - ponad 0,5kg, cebula, marchew, papryka, pieczarki, smalec gęsi. Nigdy nie jadłem serc, ale pachnie jak wątróbka, także będzie się działo
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Aha, jeszcze 2 ząbki czosnku wpadły, 2 liście laurowe, szczypta papryki, pieprzu i ziół prowansalskich.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Aha, jeszcze 2 ząbki czosnku wpadły, 2 liście laurowe, szczypta papryki, pieprzu i ziół prowansalskich.
Żeby zamaskować smak mięsa roślinkami
|
|
|
|
|
|
|
|
|