forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-30, 10:28:48

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.
669859 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  NU - dziennik treningowy
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 ... 37 Do dou Drukuj
Autor Wtek: NU - dziennik treningowy  (Przeczytany 484607 razy)
nu
Go


Email
Odp: NU - dziennik treningowy
« Odpowiedz #500 : 2014-03-24, 10:36:41 »

A przed chwilą 6 żółtek, 2 jajka, 50g sera żółtego, 50g masła, 100g papryki. Rano naturalnie kawa ze śmietanką.

Gavro, tak chciałem się poradzić choć wiem, że będziesz na "nie ma sensu" przy pierwszej opcji.
1) Rozważam sprawdzenie maksów (1p) w 12T,
2) ewentualnie maksowanie powtórzeniami i wyliczenia maksa z wzoru od Wendlera.

Raczej na 100% opowiesz się za drugą opcją, także... W którym momencie najlepiej by to zrobić, na koniec sesji to tak średnio.
Wydaje mi się, że najlepiej zrobić dłuższą przerwę - powiedzmy 5 minut przed ostatnią serią każdego ćwiczenia złożonego.
Jak sądzisz?
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: NU - dziennik treningowy
« Odpowiedz #501 : 2014-03-24, 11:04:10 »

Pudło Laughing
Oszacowywanie maksów np. wg tabel jest obarczone dużym błędem, ponieważ one są projektowane dla przeciętnego człowieka, który nie istnieje Very Happy
Przydaje się tylko kiedy nie chcemy przerywać cyklu, bo mamy zaplanowaną imprezę na konkretny dzień i musimy się trzymać harmonogramu.
Więc zdecyduj sam.
Do sprawdzenia maksów rzeczywistych trzeba troszkę więcej zachodu.
Przez dwa - trzy treningi robimy tylko połowę powtórzeń, by wykluczyć możliwość przemęczenia.
Potem dzielimy ćwiczenia, w których chcemy się sprawdzić na dwa - trzy treningi, przykładowo w poniedziałek martwy ciąg i wyciskanie stojąc, we czwartek siady i pompki na poręczach, a w następny poniedziałek zarzut i podciąganie na drążku.
I nie robimy niczego więcej, dlatego pojawia nam się dodatkowy bodziec, dezorientacja treningowa, co może być pożądane lub nie na tym etapie.
Przemyśl to Very Happy
Każde ćwiczenie sprawdzianu robimy wg schematu:
2x5 na około 40% CM
2x3 na 60%
2x1 na 70%
1x1 na 80%
1x1 na 90%
1x1 na 95%
1x1 na 100%
A jak idzie dalej to za ciosem:
1x1 na 105%
A może nawet więcej...
Sprawdzanie maksów to normalny trening, wiec trzeba wypośrodkować między dobrym czuciem ciężaru, ilością serii, a zmęczeniem CUN, by do szczytowych ciężarów podejść świeżym, ale wprawionym w dany ruch.
Zapisane
nu
Go


Email
Odp: NU - dziennik treningowy
« Odpowiedz #502 : 2014-03-24, 11:20:57 »

Może w ogóle nie będzie warto, biorąc pod uwagę, że zdecydowałem się na 5/3/1.
Mógłbym tam bazować na końcowym obciążeniu z 12T 5x5 + dorzucić 5/10kg w zależności góra czy dół.
Lepiej zacząć lżej, niż za ciężko. Dzięki, przemyślę sprawę.

Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: NU - dziennik treningowy
« Odpowiedz #503 : 2014-03-24, 11:23:00 »

Może w ogóle nie będzie warto, biorąc pod uwagę, że zdecydowałem się na 5/3/1.
Mógłbym tam bazować na końcowym obciążeniu z 12T 5x5 + dorzucić 5/10kg w zależności góra czy dół.
Lepiej zacząć lżej, niż za ciężko. Dzięki, przemyślę sprawę.


Ba!
Lepiej zacząć dużo za lekko, bo zawsze można podgonić.
Zresztą jak zaczniemy za ciężko, zawsze można przyhamować Laughing
Zapisane
zofijeczka
Go


Email
Odp: NU - dziennik treningowy
« Odpowiedz #504 : 2014-03-24, 11:28:21 »

Na następne dwa dni przygotowaną mam potrawkę z serc drobiowych - ponad 0,5kg, cebula, marchew, papryka, pieczarki, smalec gęsi.
Nigdy nie jadłem serc, ale pachnie jak wątróbka, także będzie się działo Very Happy
Bardzo je lubię w potrawce chrzanowej. Ale w smaku wątròbki mi to jie przypomina... może bardziej flaczki lub płucka?
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: NU - dziennik treningowy
« Odpowiedz #505 : 2014-03-24, 11:30:01 »

Czasami po prostu wam zazdroszcze tych zdobiazgowych rozkmin. Ja to po prostu biere co mi w lape wpadnie i naginam dopoki mi to radiche sprawia, a plany dluzsze niz miesiac szybko mi sie nudza.
Zapisane

Work Buy Consume Die
nu
Go


Email
Odp: NU - dziennik treningowy
« Odpowiedz #506 : 2014-03-24, 11:31:57 »

@zofijeczka, W smaku jeszcze nie wiem, uczta będzie po treningu Smile
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: NU - dziennik treningowy
« Odpowiedz #507 : 2014-03-24, 11:50:34 »

Czasami po prostu wam zazdroszcze tych zdobiazgowych rozkmin. Ja to po prostu biere co mi w lape wpadnie i naginam dopoki mi to radiche sprawia, a plany dluzsze niz miesiac szybko mi sie nudza.
Co nie znaczy, że postępujesz źle.
Najkrótszy cykl powinien mieć przynajmniej 8 sesji.
Jednak dłuższe są skuteczniejsze i na dłużej utrwalając daną umiejętność Very Happy
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: NU - dziennik treningowy
« Odpowiedz #508 : 2014-03-24, 12:08:05 »

Wiem, wiem. Ze dokladnosc i wytrwalosc to najlepsze drogi do celu. Ale widac, cos ze mna nie tak, ze albo za duzo celow albo za malo cierpliwosci Very Happy Choc ty 17 tygodni silowki 5x5 w grudniu wytrzymalem Very Happy
Zapisane

Work Buy Consume Die
nu
Go


Email
Odp: NU - dziennik treningowy
« Odpowiedz #509 : 2014-03-25, 12:32:10 »

Zapisane
zofijeczka
Go


Email
Odp: NU - dziennik treningowy
« Odpowiedz #510 : 2014-03-25, 12:42:01 »

Jak serducha wyszły?
Zapisane
nu
Go


Email
Odp: NU - dziennik treningowy
« Odpowiedz #511 : 2014-03-25, 12:44:21 »

Świetne, na pewno zrobię jeszcze nie raz, a w smaku nie przypominają wątróbki Smile
Zostało mi jeszcze 2 porcje Smile
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: NU - dziennik treningowy
« Odpowiedz #512 : 2014-03-25, 12:50:05 »

Świetne, na pewno zrobię jeszcze nie raz, a w smaku nie przypominają wątróbki Smile
Zostało mi jeszcze 2 porcje Smile
Te podroby drobiowe co kupujemy, to nawalone hormonami i antybiotykami z brojlerów są podobno.
Szkoda, bo dobre i tanie  Mad
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57221


Odp: NU - dziennik treningowy
« Odpowiedz #513 : 2014-03-25, 15:29:31 »

Ja je wcinam, ale nie wiadomo jak przez to skończę, dlatego nie namawiam. Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72271


Odp: NU - dziennik treningowy
« Odpowiedz #514 : 2014-03-25, 15:35:34 »

Black end... Cool Laughing
Zapisane

Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: NU - dziennik treningowy
« Odpowiedz #515 : 2014-03-25, 15:40:03 »

Ja je wcinam, ale nie wiadomo jak przez to skończę, dlatego nie namawiam. Wink
Też jem czasem, nie ma się co rumienić, ale wolę wybrakowaną nioskę czy kaczuchę.
Może tak sobie wkręcam? Laughing
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57221


Odp: NU - dziennik treningowy
« Odpowiedz #516 : 2014-03-25, 15:44:08 »

Black end... Cool Laughing

To jest pewne!  Laughing
Zapisane
nu
Go


Email
Odp: NU - dziennik treningowy
« Odpowiedz #517 : 2014-03-25, 16:41:35 »

Akurat takie "resztki" mam z dobrego źródła, także specjalnie o tym nie myślę.
Dużo także ich nie zjadam, białko w 75% ciągnę z jaj, sera żółtego i twarogu.
Zapisane
Radzio
Go


Email
Odp: NU - dziennik treningowy
« Odpowiedz #518 : 2014-03-25, 16:49:30 »

Black end... Cool Laughing

To jest pewne!  Laughing

A jak to sprawdzić,... Very Happy że black. Wink Laughing
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: NU - dziennik treningowy
« Odpowiedz #519 : 2014-03-25, 17:04:07 »

Akurat takie "resztki" mam z dobrego źródła, także specjalnie o tym nie myślę.
Dużo także ich nie zjadam, białko w 75% ciągnę z jaj, sera żółtego i twarogu.
Żółty ser jest z margaryną, a do twarogu sypią skrobię ryżową... Laughing
Do jaj się ciężko przyczepić.
Koleżanka robiła magisterkę z jaj i mówiła, że nawet stareńkie jaja, o płynnym całym białku (bez podziału na gęste i rzadkie) zawierają większość składników odżywczych jaja świeżego, z wyjątkiem odrobiny aminokwasów z białka...
Zapisane
Strony: 1 ... 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 ... 37 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.629 sekund z 20 zapytaniami.