Autor
|
Wtek: NU - dziennik treningowy (Przeczytany 483396 razy)
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Największy, naprawdę spory zapas ciężaru czuję na martwym ciągu, do tego stopnia, że zastanawiam się czy od przyszłego tygodnia nie przeskoczyć z 75 na 80, by ostatecznie zakończyć 12T MC na 5x90kg. Dodatkowym plusem jest zwiększenie siły chwytu. Od początku cyklu treningowego robię martwy tylko i wyłącznie nachwytem. Ręce jak przyspawane do gryfu. Na siadzie zapas już tak dobrze nie wygląda, o dipach czy podciąganiu nie wspomnę. Ale radzę sobie z ciężarem rozciągając odpoczynek między seriami. Na dipach i podciąganiu z obciążeniem zwiększyłem odpoczynek z 3 do 3,5 minuty. Będę musiał tak zrobić również dla przysiadu tylnego od 10T. Orientacyjne długości odpoczynku przyjmuję przy żołnierskim, wiosłowaniu i przysiadzie przednim. Cieszę się, że przeszedłem z wiosłowania sztangą do jednorącz - zupełnie inna jakość ćwiczenia.
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Śniadanie za mną. 6 żółtek, 2 jajka, 70g żółtego sera, 50g masła, 150g ziemniaków, 70g papryki. 100g śmietanki 30% do kawy.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Śniadanie za mną. 6 żółtek, 2 jajka, 70g żółtego sera, 50g masła, 150g ziemniaków, 70g papryki. 100g śmietanki 30% do kawy.
Nic dziwnego, że masz dobre wyniki
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
lubie cyferki i nu sniadanko wrzucilem do arkusza i wyszlo calkiem calkiem 59,7 : 139,8 : 33,7 kcal 1625 1,0 2,3 0,6 Moje podobne ale liczbowo skormniutko przy nim wyglada 24,6 : 82,2 : 24,5 kcal 950 1,0 3,3 1,0
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Popołudniowa kawka wyrówna szale
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Właśnie zjadłem golonkę z ziemniakiem, ogórasem, papryką i musztardą. Pogoda wypas, chce się żyć
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
W sobotę otworzyłem sezon biegowy outdoor Pobudka, kawka i 45 minut lekkiego biegu, dystans 8.93km, średnie tempo 5:02 min/km. W kwestii zmiany treningu z 5x5 na 5/3/1, jestem zdecydowany na 2 dni w tygodniu w wariancie na zmianę przysiad z martwym. Chciałbym ćwiczyć częściej, ale dobrze się czuję przy takiej opcji - głównie chodzi mi o regenerację, ale również więcej czasu na inne rzeczy. Na chwilę obecną mam coś takiego... Poniedziałek - Military 5/3/1, Dips 5x10 (bodyweight), DB row 5x10 50%, Side bends 5x10 Czwartek - Sumo Deadlift 5/3/1, Front Squat 5x10 50%, Good morning 5x10 50%, Barbell wheel 5x10 Poniedziałek - Dips 5/3/1, Military 5x10 50%, ChinUp 5x10 (bodyweight neutral grip), L-sit 10x10sec Czwartek - Clean & Jerk 10x2, Squat 5/3/1, Deadlift 5x10 50%, Leg raises 5x10 ...choć rozważam drobną modyfikację. Np. zamianę 5/3/1 Military na Push press. Miałoby to pewnie dobry oddźwięk na Jerk, który planuję, a przynajmniej chciałbym robić bez wykroku, na obie nogi Jeszcze 3 tygodnie 5x5, także rozważam to na chłodno.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mi tu zgrzytają martwe, fronty, GM i wyciskania po 10 powtórzeń. W oryginale Wendlera BBB też mi się to nie podobało... Te ćwiczenia są zaprojektowane na 1-5 powtórzeń Wiem, wiem, 50% obciążenia, ale mimo wszystko... Cza samodzielnie przetestować
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Po 6 tygodniach wiele się wyjaśni, a tymczasem dodam nowy impuls 5/3/1 to dla mnie dziewiczy teren, także podejrzewam, że w kwestii asystujących ćwiczeń sporo się zmieni. Właściwie to jest pewien, bo chciałbym spróbować wielu schematów od JW jak i własnych
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Auz2_EirrVWfdE9uYzBOMlZJNWpaeGY5cVBUOGFWVnc&usp=drive_web#gid=0Wczorajszy dzień z podrzutem ściągnął mnie deczko do gruntu, ale teraz może być tylko lepiej. Robiłem z wykrokiem i po raz pierwszy w życiu założyłem pas. "Zabawa" była przednia Kuleje głównie technika, ale to jest coś nad czym można pracować. Problemem są też miękkie buty, dlatego rozważam zakup czegoś konkretnego. Dzisiaj "kłują" mnie kaptury w dość nieprzyjemny sposób Przysiad poszedł gładziej niż w zeszłym tygodniu, reszta ćwiczeń standardowo. Dodatkowo zrobiłem dipy 8/8/8 bw.
|
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Wiem, wiem, znam Dokładnie o tych myślałem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wiem, wiem, znam Dokładnie o tych myślałem. Nie znam kolesia czy babki, żeby na nie narzekali
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Ceny w zeszłym tygodniu na każdym produkcie były o 30zł tańsze, ale nadal warto :] Zbyt duży wybór kolorów, nie mogłem się zdecydować
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Gdzie można uwidzić ceny
|