Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Alergia pokarmowa (Przeczytany 16510 razy)
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
http://tvnmeteoactive.tvn24.pl/inne-aktywnosci,3019/zwalczyc-alergie-dieta-przyczyna-jest-w-jelitach,173358,0.htmlNadwrażliwość pokarmowa czy wziewna ma swoją przyczynę w jelitach - zwróciła uwagę Machlarz. - Dlaczego dieta działa? Bo codziennie musimy jeść, czyli codziennie wprowadzamy do organizmu pewne składniki, lepsze lub gorsze, które niszczą funkcje obronne jelit - wyjaśniała. Wskutek tego tworzący się w jelitach układ immunologiczny z czasem zaczyna źle funkcjonować i postrzega pewne składniki - także te, które wdychamy - jako groźne. ciepło , ciepło , ciepło .....
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
- zwróciła uwagę Machlarz. - Wiadomo, jak młody Kwaśniewski dawno temu o tym mówił, a nawet radził tu jak się szczepić stosownymi bakteriami pokarmowymi, to na szczęście skorzystało niewielu. I o to chodzi...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A bo młody Kwaśniewski nie pisze w babskich magazynach z mgr inż. przed nazwiskiem, co dodałoby mu w oczach wielu wiarygodności i na całe szczęście od nadmiaru tej wiedzy przynajmniej krzywdy sobie nie zrobią.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
z alergologami miałem sporo do czynienia. Oszuści wkręcili mnie, abym zaaplikował im pieniądz. Córka miała alergię na wszystko. . Tak wychodziło z rożnych testów. Latami mnie wkręcali. Teraz bez odczulania żadnego je prawie wszystko (gluten sobie tylko wymyśliła, a my wiemy, iż to o małą ilość węgli chodzi raczej). więc teraz to dla mnie jest: baju, baju.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Mnie akurat alergolog pomógł, nauczyłem się brać prawidłowo prochy i jest lepiej.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Mnie akurat alergolog pomógł, nauczyłem się brać prawidłowo prochy i jest lepiej. Ja tez za dużo brałem ,teraz to bajka
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Mnie akurat alergolog pomógł, nauczyłem się brać prawidłowo prochy i jest lepiej. Ja tez za dużo brałem ,teraz to bajka Wydaje się, że jednak i tak masz za duże te dawki
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nie , obniżał nie będę
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
http://www.rp.pl/Rzecz-o-zdrowiu/310249890-Alergie-pokarmowe-Zabojczy--seler-naciowy.htmlWśród dzieci starszych, w wieku młodzieńczym, uczulonych jest 7–9 proc. Tu alergenem najczęściej są orzechy, mięso, zboża czy warzywa.
Uczulać może też gluten, czyli mieszanina białek zbożowych zawartych w pszenicy, życie, jęczmieniu i owsie, jednak celiakia – dotykająca nawet 1 proc. Polaków choroba trzewna – nie może być mylona z alergią. Fajnie być uczulony, a później nie być. Super sprawa.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A moja połówka wyleczyła/znacznie złagodziła, objawy nadwrażliwości na mleczne i zboża, zmieniając tylko proporcje na DJ Doktora.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A bo Doktor wymyślił doskonalą dietę wysokowęglowodanową, która jest prawie tak samo prozdrowotna jak dieta tłuszczowa Doktora, tylko droższa, bo wymaga dwa razy więcej białka niż DO. A najważniejsze, że na tej wysokowęglowodanówce Doktora, to nawet cukier z cukiernicy krzepi jak dawniej, a nie zabija, jak się niektórym teraz zdaje...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ale chyba ciężej się odchudzić. Gadałem z moją przyjaciółką na basenie (70-latką), chyba jest na wysokoWw. Szczuplutka jak struna. Biega od 20 lat dopiero. Dziwi się że wszystkie grubasy, które przychodzą już parę lat na basen i naprawdę próbują solidnie ćwiczyć, nic nie chudną. Rzekła, że to chyba za mało czasu poświęcają temu, i żeby nie godzinę dziennie ino 3 godziny dały z siebie! Wytłumaczyłem jej, że czym więcej się ćwiczy, to więcej się chce jeść.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|