forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-22, 20:26:13

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Żywienie Optymalne
| | |-+  witam
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 Do dou Drukuj
Autor Wtek: witam  (Przeczytany 55904 razy)
krysia48
Go

Email
Odp: witam
« Odpowiedz #60 : 2014-01-07, 17:00:36 »

Czy korzystacie lub korzystaliście z książki kucharskiej naszego doktora,bo boje się ze znudzi mnie moja monotonna kuchnia.Gotowac nigdy nie lubiałam,wiec idąc na łatwiznę  jem w kólko to samo.Przeglądająć forum doczytałam ze w książce są ciekawe przepisy z podanym BTW czyli super.Przeglądam texz KUCHNIE STACHURSKIEJ ale powiem szczerze ze w wersji drukowanej "papierowej" będzie mi szybcie i prościej stosować się do przepisu.
Ja też niespecjalnie gotuję, od wielkiego dzwonu, jak mnie naleci.
Tylko ja nie mam problemów z monotonią.
Teresa to dla mnie mistrz Very Happy
Dużo nie kosztuje, może warto rozważyć zakup książki.
Jeśli nie lubisz gotować, to celuj w potrawy jednogarnkowe, gotowane "na zaś", masz tam wszystko wyliczone, więc łatwizn

Gawroche  byłam dzisiaj w 2 ksegarniach i niestety książki nie mają,sprzedawczyni powiedziała ze nie ma w hurtowni,chyba na Allegro poszukam,ale nim poszukam to DOKŁADNIEJ przejze te przepisy Stachurskiej i wydrukuje.Jesli mówisz ze ze to Mistrz w tym fachu Very Happy To pozostaje wypróbować,ugotować,posmakowac....
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72235

« Odpowiedz #61 : 2014-01-07, 17:02:55 »

Warto Krysiu mieć Książkę Kucharską JK. Szczególnie na początku drogi z DO ułatwia ona "życie". Jeszcze teraz, wcale nierzadko, z niej korzystam. Te dania, które z początku mi się wydawały strasznie tłuste lub za mało słodkie teraz są normalne...
Warto też tutaj czasami zajrzeć... Very Happy

http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?board=8.0

Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #62 : 2014-01-07, 17:04:04 »

Nie nalegam, ale zerknij Smile
http://optymalni.org.pl/
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #63 : 2014-01-07, 17:06:25 »

To moja skromna opinia Very Happy
Teresa wyleczyła się z chorób, pilnie przestrzega dobrej proporcji i pięknie przenosi znane wszystkim potrawy na grunt Diety.
Sam często do niej zaglądam i czytam o potrawach niskobiałkowych, niskowęglowodanowych i wysokotłuszczowych, bo z takimi mam nieco pod górkę Laughing
krysia48
Go

Email
« Odpowiedz #64 : 2014-01-07, 17:11:31 »

Co ja bym bez Was zrobiła Very Happy Dzieki  za wszystkie rady,porady,wskazówki,za linki które zaraz  poczytam.Książka Musi być! kupie dzisiaj na Allegro Smile
krysia48
Go

Email
« Odpowiedz #65 : 2014-01-07, 17:29:52 »

Nie nalegam, ale zerknij Smile
http://optymalni.org.pl/

Radzio dzięki za link do Super stronki,widze za książke tam tez można kupic:) no i pani dr. posłuchałam,admina zobaczyłam  Very Happy Super dzięki wielkie.
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #66 : 2014-01-07, 17:34:05 »

Robię, co mogę. Very Happy
krysia48
Go

Email
« Odpowiedz #67 : 2014-01-23, 14:19:10 »

samopoczucie mam rewelacyjne Very Happy i ogólnie jest swietnie,ale jest jeden problem Sad miewam potężne bóle głowy! naprawdę potężne.Nie pomaga nawet TRAMAL 150mg.+Paracetamol -zestaw zapisany przez neurologa.Miewałam takie bóle głowy w przeszłości i wówczas tez nie pomagały tabletki.Robiono mi TK głowy i nic nie wykazało.Skierowano mnie do neurologa,mam bardzo duże zmiany zwyrodnieniowe w odcinku szyjnym z uciskiem na rdzen.Są dni ze mogę tylko leżec i nie daj boze bym ruszała wtedy głową,pomagają wtedy zastrzyki (na szczęście) bo ten ból czerpie ze mnie całą energie.Zauwazyłam ze te bóle nasilają się (pewnie wyjde na wariatkę) po wędzonych rybach i  wedzonym boczku.Albo zwykłe zbiegi okoliczności chociarż w to wątpie,ale usunęłam z menu te wędzone i poobserwuje bo nic innego zrobić nie mogę.Czy to normalne żeby te probukty uczulały w taki sposób?
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #68 : 2014-01-23, 14:59:23 »

Krysiu ja tam słucham i obserwuje swój organizm. Jeśli zauważyłaś, że Ci te produkty w jakiś sposób szkodzą, to sprawdź to. Ja bym tak zrobiła. Dlaczego masz wyjść na wariatkę? Mnie wydajesz się całkiem normalna.

A co z tym zwyrodnieniem? Nie zalecono fizjoterapii? A masaż leczniczy? A rehabilitacja ruchem?
krysia48
Go

Email
« Odpowiedz #69 : 2014-01-23, 15:06:42 »

Dasna,rehabilitacje mialam wiele razy-brak poprwawy.propozycja implantów kręgów szyjnych-ale jakos strach mi nie pozwała się na to zgodzic Sad Poobserwuje jakie są bóle bez wędzonego,tak jak mówisz obserwować swój organizm.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #70 : 2014-01-23, 15:16:50 »

A jak Twoja waga?  Wink
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #71 : 2014-01-23, 15:26:45 »

Dasna,rehabilitacje mialam wiele razy-brak poprwawy.propozycja implantów kręgów szyjnych-ale jakos strach mi nie pozwała się na to zgodzic Sad Poobserwuje jakie są bóle bez wędzonego,tak jak mówisz obserwować swój organizm.
Wzmocnienie mięśni szyi, jeśli uszkodzenia kręgosłupa nie są przeciwwskazaniem, prądy selektywne, akupunktura, ciepłe/zimne kompresy, obserwacja właśnie, móżdżek z żółtkami...
krysia48
Go

Email
« Odpowiedz #72 : 2014-01-23, 15:53:00 »

jeśli chodzi o wzmocnienie mięsni szyji to miałam je właśnie na fizjoterapii-częściowo pomagały,zimne kompresy robie tylko przy bólach głowy-mała ulga ale zawsze cos,pytanie  o ten móżdżek?-jak to smakuje?gdzie to kupić? moja waga?-nadwaga 15kg.Ale chudne pomalutku do celu dąrze.I tak na ŻO czuje się o niebo LEPIEJ
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #73 : 2014-01-23, 16:06:10 »

jeśli chodzi o wzmocnienie mięsni szyji to miałam je właśnie na fizjoterapii-częściowo pomagały,zimne kompresy robie tylko przy bólach głowy-mała ulga ale zawsze cos,pytanie  o ten móżdżek?-jak to smakuje?gdzie to kupić? moja waga?-nadwaga 15kg.Ale chudne pomalutku do celu dąrze.I tak na ŻO czuje się o niebo LEPIEJ
Wzmocnienie mięśni zmienia rozkład sił i napięć, czasem pomaga, ale trzeba to robić systematycznie.
Jasne, że na ŻO czujesz się lepiej, ale nadal pilnie się obserwuj, co zresztą Ci wychodzi Very Happy
Móżdżek i rdzeń kręgowy pomagają w regeneracji układu nerwowego, a białka kolagenowe, drobne chrząstki i kostki, kości.
To nie jest wcale wymysł Doktora, jak niektórzy twierdzą, medycyna chińska i makrobiotyka, zalecają od dawna niewielkie ilości tkanek zwierzęcych, które przypominają nasze budową i funkcją.
Móżdżek można dostać czasem w jakiejś dobrej jatce, albo umówić się w mięsnym, nie jest to popularna sprawa Very Happy
Pomyśl o prądach selektywnych.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #74 : 2014-01-23, 18:34:45 »

Ble , fuj . A ja nienawidzę móżdżku. Confused Laughing
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #75 : 2014-01-23, 18:36:16 »

I wątróbki Very Happy
A jadłaś kiedy? Wink
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #76 : 2014-01-23, 18:38:29 »

I wątróbki Very Happy
A jadłaś kiedy? Wink
Co za trudne pytania zadajesz. Sad Laughing  Nie tknę tego .... Laughing

Wątróbka , nie do pokonania. Próby uczciwe były. Kończą się odruchem wymiotnym. Confused
renia
Hero Member

« Odpowiedz #77 : 2014-01-23, 18:52:09 »

Mi smakował móżdżek już od czasów jak byłam młodzitka i pracowałam w banku, a obok w barze serwowali pyszny, smażony móżdżek z cebulką. Inni zajadali się flaczkami, a ja tych się brzydziłam. A teraz też je lubię. Jedynie do cynaderków to chyba nigdy się nie przekonam...nawet jak jeszcze nie słyszałam o DO. A jaka dobra jest jajecznica z móżdżkiem...  Rolling Eyes ma taki jakby grzybowy posmak... Very Happy
Móżdżek zawsze można "przemycić" w pasztecie jakby co... Cool

renia
Hero Member

« Odpowiedz #78 : 2014-01-23, 18:53:45 »

...trochę mi tam powyżej zdania się poprzestawiały, ale trudno... Confused

Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #79 : 2014-01-23, 18:55:28 »

Confused No, może ten móżdżek kiedy spróbuję. Rolling Eyes
Grzybkowy? Ja lubię grzyby.
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.043 sekund z 20 zapytaniami.