Autor
|
Wtek: Masło wraca drobnymi kroczkami do łask (Przeczytany 60166 razy)
|
Ewa
Go
|
http://tvn24bis.pl/informacje,187/ostateczny-zmierzch-margaryny-traktowalismy-maslo-jak-wroga-ale-ta-wojna-sie-zakonczyla,389851.html " Ostateczny zmierzch margaryny? "Traktowaliśmy masło jak wroga, ale ta wojna się zakończyła" Masło jest drogie i niezdrowe, jezdzcie margarynę - przekonywał przez lata prezes koncernu Unilever Paul Polman. Teraz ten jeden z największych producentów margaryny na świecie zmienił zdanie i wypuścił na niemiecki rynek produkt, który jest mieszanką obydwu "smarowideł". Powód? Coraz mniej osób je margarynę, coraz więcej masło." Już im nie przeszkadza, że masło jest niebezpieczne dla zdrowia. Ale margarynę tez trzeba opchnąć " Brytyjsko-holenderska firma przez lata budowała markę margaryny, jako produktu zdrowszego i tańszego niż masło. Unilever argumentował, że olej roślinny jest lepszy niż śmietana stosowana do produkcji masła.
Dodawanie masła do Ramy w Niemczech to nie pierwsza próba Unilevera mająca na celu podniesienie sprzedaży margaryny. Kilka lat temu producent wydał 35 mln euro na rozwój badań nad nowym zamiennikiem masła, który miał powstawać w wyniku procesu "zimnego mieszania". W 2012 produkt trafił m.in. na brytyjski rynek, ale okazał sie klapą i został wycofany [...] Specjaliści zwracają uwagę, że margaryna ostatecznie przegrała walkę z masłem i doradzają Unileverowi sprzedaż interesu, póki może osiągnąć jeszcze dobrą cenę. - Jeśli tej walki nie można wygrać, to lepiej nie inwestować w te produkty - wyjaśnia Alain-Sebastian Oberhuber, analityk MainFirst.
Właściciel producenta margaryny nie składa jednak broni. Po latach przekonywania o wyższości margaryny nad masłem, teraz stawia je na równi. - Margaryna jest naturalnym produktem. Tak jak masło jest robione z mleka, to margarynę produkuję się z oleju roślinnego - przekonuje de Saint-Affrique."
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nigdy człowiek nie wygra z Naturą...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Powinni w Sejmie wprowadzić ustawowo natychmiastowy zakaz produkcji i importu tej rakotwórczej trucizny.
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
W Holandii margaryna z tzw. wyższej półki, kosztuje nawet ponad 2 euro.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To jest pewnie ta zdrowa...
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Tak, dla wybrańców
|
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Przy półce z masłem tłoku nie ma, a i cena przystępna. Poniżej euro.
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
gdyby nie Maryśka, Holendrzy byliby tłuści jak Amerykanie
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
gdyby nie Maryśka, Holendrzy byliby tłuści jak Amerykanie Że odchudza, znaczy? Czy powoduje wstręt do margaliny?
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Metabolizm tak działa, że żresz a jesteś chudy jak patyk
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Metabolizm tak działa, że żresz a jesteś chudy jak patyk
He,he,he Wiesz z autopsji czy powtarzasz brednie cioci Gosi?
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
brednie? widziałam na własnym synu
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
brednie? widziałam na własnym synu A ja widziałem Tede i jego kolegów
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Powiedz coś końkretnego, kurde
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
brednie? widziałam na własnym synu A ja widziałem Tede i jego kolegów Oni muszą ostro mieszać w "baku" +40%
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Powiedz coś końkretnego, kurde
Końkret. To co mówisz to legenda miejska czy coś. Jeśli nawet obserwowałaś na własnym synu "żarcie i niechudnięcie", to widziałaś tylko jednego człowieka, prawdopodobnie młodego, który miał tzw. gastrofazę po jaranku Ale już całodziennej dawki mu nie kontrolowałaś i jedna jaskółka wiosny nie czyni. Nie ma żadnego przełożenia grubość/chudość a przyjmowana substancja. Jasne, wyniszczeni ludzie zwykle są chudzi, ale nie używają do wyniszczania marihuany. Nawet substancje znoszące czasowo łaknienie typu amfetaminy czy kokaina lub zapewniające wielogodzinną jazdę, typu heroina czy LSD, w przerwie od zażywania pozwalają nadrobić straty, bo ciało ma homeostat Palenie papierosów też nie powoduje, że palący jest chudy, prawda?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ja jestem Po jajecznicy na boczku miałem takie pragnienie, że musiałem wydudlić szklankę śmietany Teraz mam wyrzuty sumienia i pewno jakiś pryszcz mi na tyłku rośnie...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
pamietaj, ze PRODUKTY SZKODLIWE: Produkty mleczne: mleko, sery, jogurty, kefiry, lody, śmietana. Nie zalewaj, rotuj
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|