Autor
|
Wtek: Masło wraca drobnymi kroczkami do łask (Przeczytany 60199 razy)
|
Jarek
Go
|
Margaryna zbija szkodliwy cholesterol, i niech tak zostanie ,po co mamy więcej płacić za masło ,jak ma szkodzić .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ja sporo lat jad³am margarynê, przez t± wiarê naukow± opart± na do¶wiadczeniu... Może lepiej przy margarynie pozostać? Bo to ponoć takie wspaniałe źródło wszystkiego. Już dokonałam wyboru i wiem co jem...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dobry wybór ,byle tak tanio jak teraz ,dobre czasy dla opty
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
wiem co jem... http://s8.postimg.org/b00dfw0f9/mar_mas.png Nie ma nic o pozostałościach katalizatorów i środków ochrony roślin, oraz o stanie pamięci zawartej wody po pobycie w reaktorze czy krowie. ... rozpylony olej z katalizatorem wprowadza się do reaktora wypełnionego wodorem. ... ... Oleje są umieszczane w reaktorze, gdzie w wysokiej temperaturze i ciśnieniu są ...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Właśnie, tłuszcze są ogólnie dla ludu niezdrowe i trzeba ich unikać. Co w Piśmie Świętym ujęto w przykazania: "Rzekł jeszcze Pan do Mojżesza, mówiąc: 23 Powiedz synom Izraelskim, i rzecz: Żadnej tłustości z wołu, ani z owiec, ani z kozy, nie będziesz jadł, 24 Aczkolwiek tłustość bydlęcia zdechłego, albo tłustość rozszarpanego może być do wszelakiej potrzeby; ale jeść jej żadnym sposobem nie będziecie." Jasne, proste, przestrzegać.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
17g węglowodanów? Ale z tych 95g białka z 50g się na glikogen przerobi. Nie za zdrowo, nieekonomicznie, ale może być. Przydałby się do tego jaki przepał wysiłkowy rzędu 400kcal - to byłoby nawet zdrowo. A tak może się pomaklaczyć... Uwaga! Jak coś jest niezrozumiałego w tym tekście, to traktować jakby go nie było.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
renia
|
17g węglowodanów? Ale z tych 95g białka z 50g się na glikogen przerobi. Nie za zdrowo, nieekonomicznie, ale może być. Przydałby się do tego jaki przepał wysiłkowy rzędu 400kcal - to byłoby nawet zdrowo. A tak może się pomaklaczyć... Uwaga! Jak coś jest niezrozumiałego w tym tekście, to traktować jakby go nie było. Wątróbka z kurczaków fermowych na pewno nie jest zbyt zdrowa...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
17g węglowodanów? Ale z tych 95g białka z 50g się na glikogen przerobi. No nie wiem, u mnie nie ma tak, że szybko strawić, lewatywa aż pod żołądek i jelita czyściutkie zostają na noc. Wczorajsze warzywa tam jeszcze są, a wątroba to pewnie zagości ze dwa trzy dni. Cykl to może powinno się liczyć od paszczy do porcelany, czyli w moim wypadku jakieś 3 czy 4 doby, a średnia tygodniowa mi wychodzi całkiem całkiem. Pewnie, że jak średnia dobowa się zawsze zgadza to i tygodniowa też, ale tak się składa, że mój przewód nie nadąża za Słońcem. Bez zmian nie ma życia.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
17g węglowodanów? Ale z tych 95g białka z 50g się na glikogen przerobi. Nie za zdrowo, nieekonomicznie, ale może być. Przydałby się do tego jaki przepał wysiłkowy rzędu 400kcal - to byłoby nawet zdrowo. A tak może się pomaklaczyć... Uwaga! Jak coś jest niezrozumiałego w tym tekście, to traktować jakby go nie było. https://www.youtube.com/watch?v=Qzl-xHV6oeM
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
Wątróbka z kurczaków fermowych na pewno nie jest zbyt zdrowa... Ale w porównaniu z sernikiem, a czy to już aby nie podpada pod foodizm. Foodizm to - jak hipsterstwo - modny, szybko szerzący się na świecie trend społeczny. Przywędrował do nas z Zachodu jakieś 3-4 lata temu. Skupia ludzi, którzy chcą przeżyć swoje życie - więc także jeść - świadomie i wierzą, że dzięki temu mogą zmienić świat. To przeciwwaga dla plagi taniego, śmieciowego jedzenia zalewającego rynek. Na Facebooku foodisi mają od trzech lat swój klub. Niewielki, bo liczący zaledwie 122 osoby, ale za to prężnie działający. To zamknięte towarzystwo, do którego można dołączyć tylko wtedy, gdy zostanie się zaproszonym przez któregoś z członków. Dzięki temu nie mają tam wstępu PR-owcy wynajęci przez koncerny produkujące żywność.
Czytaj więcej na http://www.styl.pl/magazyn/w-swiecie-kobiet/news-zostan-foodisem,nId,1092722#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
>>>Masło wraca drobnymi kroczkami do łask.Dla mnie kostka masła to całkiem spory krok, ot tak od czasu do czasu. Poważna sprawa więc się, uniżenie, jako winny zamieszania (niemieszania) wytłumaczę: dzisiaj jadłem (i pojadłem) same żywe rzeczy (były żywe tuż przed uduszeniem). BTW 20 : 70 : 70 (990kcal)
BTW 20 : 070 : 70 wczoraj BTW 95 : 197 : 17 dzisiaj BTW 00 : 000 : 00 jutro BTW 38 : 089: 29 średnio (1070kcal) Wczoraj miałem ochotę na coś lekkiego, dziś pojeść jak należy, a jutro po dzisiaju będę pojedzony, i tak to się kręci.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Bardzo dobre, niech się mnożą ile wlezie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wątróbka z kurczaków fermowych na pewno nie jest zbyt zdrowa... Oczywiscie jak zwykle Renia masz racje, jedzenie schemizowanej zywnosci pelnej pestycydow, hormonow i antybiotykow nie jest zbyt zdrowe. Stwierdza to rowniez admin JW a on sie przeciez zna jak nikt : Trucizny z pożywienia kumulują się w całym organizmie, ale z powyższych powodów szczególnie w wątrobie.JW
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Nie chodzi mi o wątróbkę w ogóle, gdyż bardzo ją lubię i uważam za zdrową. Ale akurat z tych fermowych kurczaków - faszerowanych hormonami - to wątpię żeby była wartościowa...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Drobiowa jest dobra, jak bida przyciśnie , trzeba jeść to co najlepsze ,a dalej to już wszystko w książkach Dr Kwaśniewskiego .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|