Autor
|
Wtek: Masło wraca drobnymi kroczkami do łask (Przeczytany 60080 razy)
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jak dla mnie , najpyszniejsza jest cielęca ( nerki również ) i serducho też . Wieprzowa najtańsza 1,99 - 2,99 . Wołowa trochę twardawa , ale czegoś tam duzo ma . A drobiowa - to jakąś sieczkę sprzedają , bryja . Indycza ? - ale tam taka technologia żywienia , że aż strach wracając do mixów i masła , dziś w markiecie pani starsza wybrała mixa łaciatego mimo, że był droższy od masła łaciatego ( było w promocji ) . Więc nie tylko o pieniądz tu chodzi. Ale o ''wiedzę '' na ten temat
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie chodzi mi o wątróbkę w ogóle, gdyż bardzo ją lubię i uważam za zdrową. Ale akurat z tych fermowych kurczaków - faszerowanych hormonami - to wątpię żeby była wartościowa... No oczywiscie, ze tak, masz 100% racji. Watroba z kurczaka do watroby sklepowego,fermowego kurczaka, ma sie jak watroba zdrowego czlowieka do watroby alkoholika, otluszczonej i z marskoscia. Niby to samo ale nie to samo. Zwlaszcza, ze te sklepowe, fermowe kurczaki zyja srednio 41 dni i z pewnoscia nie mialy kiedy pozbyc sie zlogow w watrobie i nerkach. Sa pelne trucizn jak oleje rafinowane ze sklepu. Nie wiem czy to czytalas, poczytaj, brr, straszne, pomysl, ze ludzie jedza takie rzeczy : http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?p=243209#243209
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
oleje rafinowane ze sklepu. w strasznym opisie jest: "brunatny olej", potem bielony, to pewnie nie ze słonecznika. http://s2.postimg.org/cb5a4z87d/image.png Ale oczywiście, skoro wychwalamy w wątku masło, to należy szybko zmienić temat na chemiczny, obrzydliwy olej z roślin niejadalnych. Żeby się razem w mózgach kodowało. <gdyby Sz. P. P. Macierewicz był fooddystą>
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jak kupują margarynę to dobrze ,ja tam w koszyk nie zaglądam, co kto kupuje ,ale marketing ma swoją dobra stronę ,dla mnie ,ich dżwignia handlu ,mój zysk.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
masła łaciatego ( było w promocji ) Było jakieś "masło" bez słowa Extra za 3,29zł, więc wybrałem profilaktycznie masło Łaciate Extra za 3,99.Dla mnie to przysmak, więc nie naoszczędzam.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
matka i syn ( ok 25 lat) , za mną w kolejce do kasy , chodzą po markecie i już to ich męczy , ogromnie sapią , upoceni , środki czyszczące z wysokiej półki , żywność wręcz przeciwnie . ludzie niektórzy dziwnie wyglądają , strasznie niekształtni , niektórzy jak żaby, pełzają , kiedyś tego nie zauważałem , teraz strasznie rzuca się mi w oczy . więcej widzę . więc wybrałem profilaktycznie masło Łaciate Extra za 3,99.
masło jest masło , niezależnie czy łaciate czy w paski , ma mieć 82 - 83 % tłuszczu mlecznego ( EXTRA ) , już bardziej bym zwracał uwagę czym skarmiane sa krowy , Łamaga 3 - w odpowiedniej proporcji wychodzi na zielonkach , czyli głownie w lecie .
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Na szczęście bakterie krowie dyktują warunki co i ile będą trawić, więc krówska na samej kukurydzy, czy innych udziwnieniach nie pociągną długo. Oczywiście każda krówka wysokowydajna w oborze jest lepiej zbilansowana pod względem potrzeb żywieniowych niż niejeden fanatyk dietetyczny. Bo błędy w żywieniu natychmiast na wydajności mlecznej się odbijają.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Tak też jest w przypadku człowieka współczesnego, tylko w tym wypadku mamy do czynienia z chorą gospodarką rynkową, więc popyt jest wydajnością, (im więcej kupi tym bardziej wydajny), wiec żywienie stymuluje się tak by zwiększyć konsumpcję wszelakich artykułów spożywczych, leczniczych i całej reszty. Dobrze, że obowiązkowych szczepień prokonsumpcyjnych nie wynaleziono, tylko jakieś prokonsumpcyjne dodatki paszowe. Nie wynaleziono...hmm.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
matka i syn ( ok 25 lat) , za mną w kolejce do kasy , chodzą po markecie i już to ich męczy , ogromnie sapią , upoceni , środki czyszczące z wysokiej półki , żywność wręcz przeciwnie . ludzie niektórzy dziwnie wyglądają , strasznie niekształtni , niektórzy jak żaby, pełzają , kiedyś tego nie zauważałem , teraz strasznie rzuca się mi w oczy . więcej widzę . więc wybrałem profilaktycznie masło Łaciate Extra za 3,99.
masło jest masło , niezależnie czy łaciate czy w paski , ma mieć 82 - 83 % tłuszczu mlecznego ( EXTRA ) , już bardziej bym zwracał uwagę czym skarmiane sa krowy , Łamaga 3 - w odpowiedniej proporcji wychodzi na zielonkach , czyli głownie w lecie . Trzeba kupować i jeść tylko zdrową żywność... http://www.fakt.pl/wydarzenia/damon-gameau-jadl-zdrowa-zywnosc-przez-60-dni-i-przytyl-eksperyment,artykuly,504236.html
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Bo błędy w żywieniu natychmiast na wydajności mlecznej się odbijają. No tak, wiadomo albo zdrowe krowy albo plajta, ew wegetacja . Odnieśmy to zdanie do ludzi. Bo błędy w żywieniu natychmiast na wydajności się odbijają. W tym wypadku zdanie tez wydaje się prawdziwe. Hodowca -staje na głowie , weterynarz, doradztwo rolnicze itd i upora się z problemem . Analogicznie z człowiekiem powinna tak samo wyglądać. My jesteśmy krowami , naszym pasterzem jest wybrany przez nasz rząd , ministerstwo zdrowia, powołany instytut żywienia itd . Powinno im zależeć abyśmy byli wydajni ( w każdym możliwym wydaniu tego słowa ) . Dlaczego im nie zależy ? Czy błąd tkwi w tym iż są sami słabo odżywieni ? Dlaczego nie dbają o swoje stado ? Jeżeli nie, to dlatego ? : więc popyt jest wydajnością, (im więcej kupi tym bardziej wydajny),
wiec żywienie stymuluje się tak by zwiększyć konsumpcję wszelakich artykułów spożywczych, leczniczych i całej reszty.
ale nie po to wybraliśmy ich , wyróżniliśmy spośród wielu, płacimy sowicie , aby pracowali ramię, ramię z producentami w/w artykułów. Zostają mianowani przez nas, i od razu sprzeniewierzają się. Śmierdzi z daleka . Przyzwoici ludzie ( pasterze nasi ) ? Odpowiedzią jest przysłowie - Jeśli wejdziesz między wrony, musisz krakać tak jak one ? Czy po prostu wybieramy podstawianych ludzi przez fabrykantów i korporacje ?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Analogicznie z człowiekiem powinna tak samo wyglądać. A właśnie, że nie! U człowieków jest odwrotnie - bo te pijawki w kitlach żyją z chorób, a nie ze zdrowia podopiecznych.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
to dlaczego to ministerstwo przewrotnie nazywa się Ministerstwem Zdrowia ?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bo błędy w żywieniu natychmiast na wydajności mlecznej się odbijają. No tak, wiadomo albo zdrowe krowy albo plajta, ew wegetacja . Odnieśmy to zdanie do ludzi. Bo błędy w żywieniu natychmiast na wydajności się odbijają. W tym wypadku zdanie tez wydaje się prawdziwe. Hodowca -staje na głowie , weterynarz, doradztwo rolnicze itd i upora się z problemem . Analogicznie z człowiekiem powinna tak samo wyglądać. My jesteśmy krowami , naszym pasterzem jest wybrany przez nasz rząd , ministerstwo zdrowia, powołany instytut żywienia itd . Powinno im zależeć abyśmy byli wydajni ( w każdym możliwym wydaniu tego słowa ) . Dlaczego im nie zależy ? Czy błąd tkwi w tym iż są sami słabo odżywieni ? Dlaczego nie dbają o swoje stado ? Jeżeli nie, to dlatego ? : Dobrze odżywieni są mało pokorni i myślą samodzielnie...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
to dlaczego to ministerstwo przewrotnie nazywa się Ministerstwem Zdrowia ? Napisz do nich e-maila z tym zapytaniem....ciekawe co by Tobie odpowiedzieli...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
to dlaczego to ministerstwo przewrotnie nazywa się Ministerstwem Zdrowia ? A to przez przewrotność. Tak dbają o zdrowie, że mnożą choroby, bo o robotę trzeba umieć dbać...
|
|
|
|
|
|
|
|
|