Strony: [1] 2 3
|
|
|
Autor
|
Wątek: Czekoladowy krem (Przeczytany 23524 razy)
|
adampio
Gość
|
Nikt nie zgadnie co w nim jest dopoki im o tym nie powiecie. Duzo ludzi nie lubi avocado albo uwaza go za nudne warzywo. Nie ma bardziej blednej opinii. Z avocado mozna robic sosuy, pasty, dipy, i ktremy. Ponizszy krem robi sie w kilka minut i smakuje bosko. Wariacji jego jest tyle ilu jest kucharzy. Tu podam moja wersje. Skladniki na dwie porcje. - jedno avocado - 2-3 lyzki kakao - sok z dwoch limonek - dwie lyzki miodu wszystko miksujemy i gotowe. Jak powiedzialem wariacji jest wiele. Avocado i kakao jest podstawa pozniej mozna dodac np: smietane albo maliny albo sok z cytryny albo............... no wlasnie. Smakuje super
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I ten krem tak poprostu siÄ je, czy sĹuĹźy on jako dodatek do jakichĹ daĹ czy deserĂłw?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie, Ĺźe nie sprĂłbujÄ, albo, Ĺźe jestem przeciwnikiem roĹlin, ale zdecydowanie lepiej jest mi opieraÄ siÄ na produktach zwierzÄcych... ZwĹaszcza teraz zimÄ
, oleje, orzechy, nasiona i awokado "wychĹadzajÄ
", jak mĂłwiÄ
ChiĹczycy Latem lubiÄ koktajl z awokado i melona miodowego ze szczyptÄ
soli i kroplÄ
soku z cytryny.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale "adampio" mieszka w Danii. Tam sÄ
teraz upaĹy...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale "adampio" mieszka w Danii. Tam sÄ
teraz upaĹy... Wiem, wiem I wiem teĹź, Ĺźe w Danii w Kopenhadze jest -5, a w Szwecji w Malmo -6
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
I ten krem tak poprostu siÄ je, czy sĹuĹźy on jako dodatek do jakichĹ daĹ czy deserĂłw?
To juz jest deser. Wykladasz do ladnej miseczki i zdobisz np kilkoma plasterkami pomarancza czi kilkoma kawalkami mandarynki czy kiwi. Ale tez mozna tak po prostu jesc. Bez miodu i tylko z sokiem z limonki uzywam jako dodatek do miesa.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Nie, Ĺźe nie sprĂłbujÄ, albo, Ĺźe jestem przeciwnikiem roĹlin, ale zdecydowanie lepiej jest mi opieraÄ siÄ na produktach zwierzÄcych... ZwĹaszcza teraz zimÄ
", jak mĂłwiÄ
soli i kroplÄ
soku z cytryny. Wychladza powiadasz? No coz nie znam chinskiego! A tak powaznie to jedno awocado dziennie dla zdrowia i urody jest ponoc dobre. Jedyne warzywo, ktore ma wazne skladniki i dobry tluszcz.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
", jak mĂłwiÄ
soli i kroplÄ
soku z cytryny. Wychladza powiadasz? No coz nie znam chinskiego! A tak powaznie to jedno awocado dziennie dla zdrowia i urody jest ponoc dobre. Jedyne warzywo, ktore ma wazne skladniki i dobry tluszcz. Bezsprzecznie najlepsze, ale z boczkiem przegrywa w przedbiegach... Ale, ale, to nie owoc? Po polsku to gruszka smaczliwka
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Gość
|
Awikado Tanie to?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Awikado Tanie to? Nie wiem, ale dobre, optymalne No i z pechy wyrasta Ĺatwo Ĺatwa roĹlinka doniczkowa.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Gość
|
2,99 zĹ/szt. w teesco
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
LubiÄ smak awokado, ale z przyprawami (sĂłl, pieprz, czosnek...)
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
Bez cytryny?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bez cytryny? Z czosnkiem?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bez cytryny? Bez...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Skandal!
Tym bardziej, Ĺźe jadĹam je z chlebem peĹnoziarnistym... Ale to byĹo chyba przed I wojnÄ
ĹwiatowÄ
...
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2 3
|