Autor
|
Wtek: ŻO w pigułce, czyli zbiór skondensowanych informacji z forum (Przeczytany 362899 razy)
|
renia
|
oni nadal "badają niedobory" w witaminach i minerałach na ŻO, na podstawie aktualnej PATOLOGII żywieniowej. Opierając się na wytycznych dla 5 x WiO i tym podobnych daleko nie zajdą... Zajecie jak kazde inne, np przelewanie z pustego w prozne. Jak my mamy mieć niedobory witamin i składników mineralnych, przy takim "królewskim" jedzeniu, to co inni mają mowić? Np. wegetarianie, dieta 1000 kalorii, albo zalecana perzez IŻiŻ piramida "zdrowia" - ze swoją olbrzymią zbożową podstawą...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dzięki obróbce kulinarnej nie ma możliwości przedawkowania nadmiaru dostarczanych witamin na Diecie Optymalnej, ani też doprowadzenia do niedoboru - jakby co. Natomiast jedzenie na surowo typu hanniusiowego może być z tego powodu niebezpieczne. Jedyne na co trzeba uważać z witamin i minerałów na Diecie Optymalnej, to wit. C. Jak sobie z tym radzić pisałem.
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mina Ci się zmieni, zobaczysz...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Na coś trzeba umrzeć Ty śrutujesz,będzie więc zacnie
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
... Proponuję Ci wyjść z własną inicjatywą i samemu naskrobać coś merytorycznego zamiast ciągle bredzić i bruździć. Nie bądź starą, stetryczałą, zrzędą. Po pierwsze: od Szefa zrzynasz. Naśladujesz. Po drugie: nie dostrzegasz mojej mozolnej pracy. A ja uznaję dzieciarnię za lepiej uposażoną w bystrość. Po trzecie: przepisywanie jest zdolnością określonej czynności mózgu, a historia tylko to potwierdza. Co do "drugiego", to sklecę jaką epistołę, boś jednak dzieciak. Ponieważ nosisz się z zamiarem uruchomienia wortalu, domyśliłem się, że Twoje przepisywanie tu jest po to, abyśmy- na naszym FORUM- pomogli Ci jak najlepiej wypaść nie narażając ani Siebie, ani innych na to, co się dziesiątkami lat wlecze za moim Przyjacielem. Było by mi miło, gdyby Twój wortal skupił na sobie jak najwięcej ludzi omotanych wokół wiar, kosmitów, stwórców, stworów i tym podobnych dzieł ludzkiej wyobraźni. Może wówczas, wspólnymi siłami i w oparciu o wiadomą czynność umysłów, zbudowalibyście przyzwoitą Arkę i wyruszyli nie oglądając się w kosmos, zostawiając tę niegościnną dla Was planetę. A my tu bez fatygowania bogów, czy też importowania kosmitów samodzielnie spróbujemy uporządkować ten śmietnik i to w taki sposób, aby nikomu nie przyszło do głowy, że Ziemia zamieszkiwana jest przez Ludzi Rozumnych, których umysł będzie należycie chroniony, za pośrednictwem DO- w przypadku nielicznych chorych i ŻO- dla reszty, przed wścibstwem obcych istot... Więcej w miesięczniku.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Więcej w miesięczniku. Dobre.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
... Proponuję Ci wyjść z własną inicjatywą i samemu naskrobać coś merytorycznego zamiast ciągle bredzić i bruździć. Nie bądź starą, stetryczałą, zrzędą. Po pierwsze: od Szefa zrzynasz. Naśladujesz. Po drugie: nie dostrzegasz mojej mozolnej pracy. A ja uznaję dzieciarnię za lepiej uposażoną w bystrość. Po trzecie: przepisywanie jest zdolnością określonej czynności mózgu, a historia tylko to potwierdza. Co do "drugiego", to sklecę jaką epistołę, boś jednak dzieciak. Ponieważ nosisz się z zamiarem uruchomienia wortalu, domyśliłem się, że Twoje przepisywanie tu jest po to, abyśmy- na naszym FORUM- pomogli Ci jak najlepiej wypaść nie narażając ani Siebie, ani innych na to, co się dziesiątkami lat wlecze za moim Przyjacielem. Było by mi miło, gdyby Twój wortal skupił na sobie jak najwięcej ludzi omotanych wokół wiar, kosmitów, stwórców, stworów i tym podobnych dzieł ludzkiej wyobraźni. Może wówczas, wspólnymi siłami i w oparciu o wiadomą czynność umysłów, zbudowalibyście przyzwoitą Arkę i wyruszyli nie oglądając się w kosmos, zostawiając tę niegościnną dla Was planetę. A my tu bez fatygowania bogów, czy też importowania kosmitów samodzielnie spróbujemy uporządkować ten śmietnik i to w taki sposób, aby nikomu nie przyszło do głowy, że Ziemia zamieszkiwana jest przez Ludzi Rozumnych, których umysł będzie należycie chroniony, za pośrednictwem DO- w przypadku nielicznych chorych i ŻO- dla reszty, przed wścibstwem obcych istot... Więcej w miesięczniku. Nie wstyd Ci Radzio? Co Ty robisz pożytecznego? Chlopak zebrał wartościowe informacje i podzielił się nimi z innymi...Chwała mu za to. Stronę internetową naszemu Pomorskiemu Oddziałowi zrobił. Oby takich osób pomagających bezinteresownie było jak najwiecej. Prześmiewcy i złośliwcy Twojego pokroju zawsze się znajdują...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie dość, że nie wstyd, to jeszcze dumny jestem, że klakierki wypatrzyłem. Wiedzy mojego Przyjaciela i Jego Syna nie ma potrzeby powielać, wystarczy stosować, a będzie dobrze. Mnie z pewnością. Drugoroczna. Ta wiedza jest spójna i nierozerwalna. Komu "pomagającym bezinteresownie" ma być więcej? Chorym, czy tym już rzekomo ozdrowiałym należy nieść pomoc? Komu Ty mościsz? A ja. Cóż ja, przecież robię co mogę. Bezwstydnie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Prześmiewcy i złośliwcy Twojego pokroju zawsze się znajdują...
Renia! Nie tragizuj, bo Radzio ma tylko bardzo emocjonalny i specyficzny sposób wyrażania szczerych intencji...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Szczerze złośliwe...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Radzio tak ma i albo się akceptuje, albo się odpuszcza.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tylko jak się odpuszcza On dalej kopie...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
...Co Ty robisz pożytecznego? ...
O! Ty też nie dostrzegasz. Szczerze złośliwe... Tak właśnie to widzisz, rozumiesz i oceniasz. Bardzo dobrze Ci tak. Czarna kropa...
|
|
|
|
|
|
|
|
|