Autor
|
Wtek: ŻO w pigułce, czyli zbiór skondensowanych informacji z forum (Przeczytany 362967 razy)
|
renia
|
A piktogramy to nie fakty? Józek w nocy kombajnem je robi?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Film nie jest dowodem, nawet sam szkielet dla naukowów nie jest dowodem... ...tak jak dla lekarza wyzdrowienie nie jest dowodem na możliwośc wyleczenia... No wlasnie az sie Brufcio/Verbal; przypomina z ta swoja mantra " jezeli byles chory i sie wyleczyles to pokaz dowody w postaci badan". Bo jezeli chory twierdzi, ze sie wyleczyl i nie mial badan to Bruford go uwazal za hologram z youtube stworzony w fotoszopie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Film nie jest dowodem, nawet sam szkielet dla naukowów nie jest dowodem... Oczywiscie, dla naukowcow najlepszym dowodem jest teoria, ktora pasuje do ich teorii, i najczesciej jest stworzona przez nich samych. To jest wlasnie to slynne "jezeli fakty przecza teorii, tym gorzej dla faktow" Gavro zdaje sie jest goracym poplecznikiem tej teorii Naukowcy są tak samo potrzebni do ustalania prawdy, jak księża do wyznawania wiary.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A piktogramy to nie fakty? Józek w nocy kombajnem je robi?
Czemu nie?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A co robią naukowcy? Jakie mają dowody? Mają tylko skwantyfikowaną wiarę i tyle...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A tak to wszystko wiara i naciąganie faktów. Bo jak nazwać to, że i Ty i Zyon uważacie iż archeologia jest zakłamana i pełna dziur i w ogóle, ale "jak reżyserowi wygodniej" to już z całą pewnością dawne ludy latały prymitywne, z maczugami bez kół? No wlasnie jak to nazwac? Gdzie jest ta twoja logika, ktora mowi, ze piramide postawili w 23 lata kiedy dzisial nie byloby to mozliwe w 50 przy zjedonocznym wysilku miedzynarodowym i zaawansowaniu technologicznym? Gdzie jest logika, ktora na sile upycha sfinksa w okresie panowania kolejnego faraona (oczywiscie ta logika kompletnie nie ma pojecia po co go zbudowano), kiedy jest on starszy niz wszystko tam dookola? Co do "grobowca" na wyspach, to wlasnie ta twoja archeologia tak "wycenila" wiek tego "grobowca" i zestawila go jednoczesnie z owczesnie zyjacymi malpoludami. Wiec do kogo pretensje o te cala logike To wlasnie twoja niezaklamana archeologia probuje wmowic ze dzikusy zbudowaly cos co lapie promien slonca w dzien przesilenia i w dodatku w okreslonej porze dnia, tak jakby mieli zegarki? Jezeli ktos tu naciaga fakty to wlasnie ta "logiczna" i "niezaklamana" archeologia, ktorej podwaliny stworzyly autorytety, ktore stworzyly swoje wieloletnie kariery na przestrzeni ostatnich kilkudziesieciu conajmniej lat, uczac sie i powielajac przestarzale i przedpotowe czesto poglady, i wlasnie przez to zabetonowaly be bzdurne teorie Nie wiem, nie było mnie przy tym. A to, że "my teraz nie potrafimy" to Twój jedyny argument i potwornie słaby. Bo "Ty teraz" też nie pójdziesz w pojedynkę na niedźwiedzia jaskiniowego, uzbrojony tylko w oszczep
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Film nie jest dowodem, nawet sam szkielet dla naukowów nie jest dowodem... Ale dla kompletnego laika siedzącego przed kompem już jest, bez wątpienia A w Afyce biją Murzynów... tak samo piszesz...świat naukowy o wszystkim decyduje - nie laicy - tylko "profesjonaliści"... Jeśli uważasz, że ktoś może decydować o faktach... Wg mnie fakty po prostu są. Nieistotne co myślisz o grawitacji, jak się przewrócisz to upadniesz, a nie polecisz Oczywiscie, ze tu masz racje. Faktem jest piramida w Gizeh i megalityczny "grobowiec" w Albionie wpuszczajacy swiatlo co roku o tej samej porze. (Dla zabawy na drugiej polkuli dokladnie "naprzeciwko" jest taki sam identyczny wpuszczajacy swiatlo podczas kolejnego przesilenia) Teraz pozostaje kwestia intepretacji. I tutaj twoja nauka jako uzasadnienie proponuje jakies metne bredzenie bez ladu i skladu. Ale tego oczywiscie nie nazywasz tak jak nazwales to wczesniej, "absurdami".
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Film nie jest dowodem, nawet sam szkielet dla naukowów nie jest dowodem... Oczywiscie, dla naukowcow najlepszym dowodem jest teoria, ktora pasuje do ich teorii, i najczesciej jest stworzona przez nich samych. To jest wlasnie to slynne "jezeli fakty przecza teorii, tym gorzej dla faktow" Gavro zdaje sie jest goracym poplecznikiem tej teorii Naukowcy są tak samo potrzebni do ustalania prawdy, jak księża do wyznawania wiary. I tu się zgadzamy...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A co robią naukowcy? Jakie mają dowody? Mają tylko skwantyfikowaną wiarę i tyle... A po co Ci naukowcy? Gorsza jesteś? Potrzebujesz pośredników, żeby Ci mówili co i jak? Sama mówiłaś, że niemal wszyscy są sterowani, a widać sama tego potrzebujesz...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A tak to wszystko wiara i naciąganie faktów. Bo jak nazwać to, że i Ty i Zyon uważacie iż archeologia jest zakłamana i pełna dziur i w ogóle, ale "jak reżyserowi wygodniej" to już z całą pewnością dawne ludy latały prymitywne, z maczugami bez kół? No wlasnie jak to nazwac? Gdzie jest ta twoja logika, ktora mowi, ze piramide postawili w 23 lata kiedy dzisial nie byloby to mozliwe w 50 przy zjedonocznym wysilku miedzynarodowym i zaawansowaniu technologicznym? Gdzie jest logika, ktora na sile upycha sfinksa w okresie panowania kolejnego faraona (oczywiscie ta logika kompletnie nie ma pojecia po co go zbudowano), kiedy jest on starszy niz wszystko tam dookola? Co do "grobowca" na wyspach, to wlasnie ta twoja archeologia tak "wycenila" wiek tego "grobowca" i zestawila go jednoczesnie z owczesnie zyjacymi malpoludami. Wiec do kogo pretensje o te cala logike To wlasnie twoja niezaklamana archeologia probuje wmowic ze dzikusy zbudowaly cos co lapie promien slonca w dzien przesilenia i w dodatku w okreslonej porze dnia, tak jakby mieli zegarki? Jezeli ktos tu naciaga fakty to wlasnie ta "logiczna" i "niezaklamana" archeologia, ktorej podwaliny stworzyly autorytety, ktore stworzyly swoje wieloletnie kariery na przestrzeni ostatnich kilkudziesieciu conajmniej lat, uczac sie i powielajac przestarzale i przedpotowe czesto poglady, i wlasnie przez to zabetonowaly be bzdurne teorie Nie wiem, nie było mnie przy tym. A to, że "my teraz nie potrafimy" to Twój jedyny argument i potwornie słaby. Bo "Ty teraz" też nie pójdziesz w pojedynkę na niedźwiedzia jaskiniowego, uzbrojony tylko w oszczep Alez to jest argument bardzo mocny, slaba jest jedynie twoja ocena tego argumenty Na niedzwiedzia moge isc w kazdej chwili, efekty moga byc rozne tak jak kiedys byly rozne. Natomiast zbudowanie identycznej piramidy czy "grobowca" jest dzisiaj NIEWYKONALNE, a na pewno nie technika jaka dysponowali owczesni ludzie wg tej wlasnie naukowej archeologii. Niestety paradoksem jest wlasnie twoja logika w tym wszystkim, nasz postep technologiczny jest gigantyczny i niesamowity, potrafimy wysylac statki w kosmos, budowac nanoroboty, ktore plywaja we krwi i moga robic operacje wewnetrzne a nie potrafimy zrobic kupy kamieni w takim stanie. Czyli progres=regres a postep to cofanie sie w rozwoju. No masz ci los, co tu jest grane?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
A co robią naukowcy? Jakie mają dowody? Mają tylko skwantyfikowaną wiarę i tyle... A po co Ci naukowcy? Gorsza jesteś? Potrzebujesz pośredników, żeby Ci mówili co i jak? Sama mówiłaś, że niemal wszyscy są sterowani, a widać sama tego potrzebujesz... Gavroche, Ty tak samo dyskutujesz jak "mańki" u Teresy i na DD. Wmawiasz interlokutorowi nie jego słowa. Mi naukowcy z ich mądrościami do niczego nie są potrzebni. Oni narobili więcej zła niż pożytku. Chociaż nie powiem, niektóre osiągniecia techniki mi się podobają. Ale czy te wynalazki są dziełem naukowców czy laików?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Film nie jest dowodem, nawet sam szkielet dla naukowów nie jest dowodem... Ale dla kompletnego laika siedzącego przed kompem już jest, bez wątpienia A w Afyce biją Murzynów... tak samo piszesz...świat naukowy o wszystkim decyduje - nie laicy - tylko "profesjonaliści"... Jeśli uważasz, że ktoś może decydować o faktach... Wg mnie fakty po prostu są. Nieistotne co myślisz o grawitacji, jak się przewrócisz to upadniesz, a nie polecisz Oczywiscie, ze tu masz racje. Faktem jest piramida w Gizeh i megalityczny "grobowiec" w Albionie wpuszczajacy swiatlo co roku o tej samej porze. (Dla zabawy na drugiej polkuli dokladnie "naprzeciwko" jest taki sam identyczny wpuszczajacy swiatlo podczas kolejnego przesilenia) Teraz pozostaje kwestia intepretacji. I tutaj twoja nauka jako uzasadnienie proponuje jakies metne bredzenie bez ladu i skladu. Ale tego oczywiscie nie nazywasz tak jak nazwales to wczesniej, "absurdami". Tyle razy to wałkowaliśmy, a Ty nadal nie kumasz. Mnie nie interesuje "moja nauka" jak mówisz, ani Twoja Mnie interesuje prawda, która teraz jest niedostępna. Tyle. I zupełnie mi nie przeszkadzają luki w mojej Knowledge, a jest ich sporo, bo sporo jest takich niewyjaśnionych spraw.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jadę na pocztę...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A tak to wszystko wiara i naciąganie faktów. Bo jak nazwać to, że i Ty i Zyon uważacie iż archeologia jest zakłamana i pełna dziur i w ogóle, ale "jak reżyserowi wygodniej" to już z całą pewnością dawne ludy latały prymitywne, z maczugami bez kół? No wlasnie jak to nazwac? Gdzie jest ta twoja logika, ktora mowi, ze piramide postawili w 23 lata kiedy dzisial nie byloby to mozliwe w 50 przy zjedonocznym wysilku miedzynarodowym i zaawansowaniu technologicznym? Gdzie jest logika, ktora na sile upycha sfinksa w okresie panowania kolejnego faraona (oczywiscie ta logika kompletnie nie ma pojecia po co go zbudowano), kiedy jest on starszy niz wszystko tam dookola? Co do "grobowca" na wyspach, to wlasnie ta twoja archeologia tak "wycenila" wiek tego "grobowca" i zestawila go jednoczesnie z owczesnie zyjacymi malpoludami. Wiec do kogo pretensje o te cala logike To wlasnie twoja niezaklamana archeologia probuje wmowic ze dzikusy zbudowaly cos co lapie promien slonca w dzien przesilenia i w dodatku w okreslonej porze dnia, tak jakby mieli zegarki? Jezeli ktos tu naciaga fakty to wlasnie ta "logiczna" i "niezaklamana" archeologia, ktorej podwaliny stworzyly autorytety, ktore stworzyly swoje wieloletnie kariery na przestrzeni ostatnich kilkudziesieciu conajmniej lat, uczac sie i powielajac przestarzale i przedpotowe czesto poglady, i wlasnie przez to zabetonowaly be bzdurne teorie Nie wiem, nie było mnie przy tym. A to, że "my teraz nie potrafimy" to Twój jedyny argument i potwornie słaby. Bo "Ty teraz" też nie pójdziesz w pojedynkę na niedźwiedzia jaskiniowego, uzbrojony tylko w oszczep Alez to jest argument bardzo mocny, slaba jest jedynie twoja ocena tego argumenty Na niedzwiedzia moge isc w kazdej chwili, efekty moga byc rozne tak jak kiedys byly rozne. Natomiast zbudowanie identycznej piramidy czy "grobowca" jest dzisiaj NIEWYKONALNE, a na pewno nie technika jaka dysponowali owczesni ludzie wg tej wlasnie naukowej archeologii. Niestety paradoksem jest wlasnie twoja logika w tym wszystkim, nasz postep technologiczny jest gigantyczny i niesamowity, potrafimy wysylac statki w kosmos, budowac nanoroboty, ktore plywaja we krwi i moga robic operacje wewnetrzne a nie potrafimy zrobic kupy kamieni w takim stanie. Czyli progres=regres a postep to cofanie sie w rozwoju. No masz ci los, co tu jest grane? Nadal nic... Nie pójdziesz na niedźwiedzia jaskiniowego, bo ich już nie ma
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A co robią naukowcy? Jakie mają dowody? Mają tylko skwantyfikowaną wiarę i tyle... A po co Ci naukowcy? Gorsza jesteś? Potrzebujesz pośredników, żeby Ci mówili co i jak? Sama mówiłaś, że niemal wszyscy są sterowani, a widać sama tego potrzebujesz... Gavroche, Ty tak samo dyskutujesz jak "mańki" u Teresy i na DD. Wmawiasz interlokutorowi nie jego słowa. Mi naukowcy z ich mądrościami do niczego nie są potrzebni. Oni narobili więcej zła niż pożytku. Chociaż nie powiem, niektóre osiągniecia techniki mi się podobają. Ale czy te wynalazki są dziełem naukowców czy laików? A jaka jest różnica między naukowcem a laikiem? Czy laik nie może być naukowcem, a naukowiec laikiem? Kwestia dziedziny, czyż nie?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Film nie jest dowodem, nawet sam szkielet dla naukowów nie jest dowodem... Ale dla kompletnego laika siedzącego przed kompem już jest, bez wątpienia A w Afyce biją Murzynów... tak samo piszesz...świat naukowy o wszystkim decyduje - nie laicy - tylko "profesjonaliści"... Jeśli uważasz, że ktoś może decydować o faktach... Wg mnie fakty po prostu są. Nieistotne co myślisz o grawitacji, jak się przewrócisz to upadniesz, a nie polecisz Oczywiscie, ze tu masz racje. Faktem jest piramida w Gizeh i megalityczny "grobowiec" w Albionie wpuszczajacy swiatlo co roku o tej samej porze. (Dla zabawy na drugiej polkuli dokladnie "naprzeciwko" jest taki sam identyczny wpuszczajacy swiatlo podczas kolejnego przesilenia) Teraz pozostaje kwestia intepretacji. I tutaj twoja nauka jako uzasadnienie proponuje jakies metne bredzenie bez ladu i skladu. Ale tego oczywiscie nie nazywasz tak jak nazwales to wczesniej, "absurdami". Tyle razy to wałkowaliśmy, a Ty nadal nie kumasz. Mnie nie interesuje "moja nauka" jak mówisz, ani Twoja Mnie interesuje prawda, która teraz jest niedostępna. Tyle. I zupełnie mi nie przeszkadzają luki w mojej Knowledge, a jest ich sporo, bo sporo jest takich niewyjaśnionych spraw. Ze mimo to co napisales, te luki ci nie przeszkadzaja formowac opinii wyglaszanych w tonie jakbys jednak znal te jedyna prawde to wiem Jezeli nie wiesz i masz luki to na jakiej podstawie nazywasz cos "absurdami"?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
A tak to wszystko wiara i naciąganie faktów. Bo jak nazwać to, że i Ty i Zyon uważacie iż archeologia jest zakłamana i pełna dziur i w ogóle, ale "jak reżyserowi wygodniej" to już z całą pewnością dawne ludy latały prymitywne, z maczugami bez kół? No wlasnie jak to nazwac? Gdzie jest ta twoja logika, ktora mowi, ze piramide postawili w 23 lata kiedy dzisial nie byloby to mozliwe w 50 przy zjedonocznym wysilku miedzynarodowym i zaawansowaniu technologicznym? Gdzie jest logika, ktora na sile upycha sfinksa w okresie panowania kolejnego faraona (oczywiscie ta logika kompletnie nie ma pojecia po co go zbudowano), kiedy jest on starszy niz wszystko tam dookola? Co do "grobowca" na wyspach, to wlasnie ta twoja archeologia tak "wycenila" wiek tego "grobowca" i zestawila go jednoczesnie z owczesnie zyjacymi malpoludami. Wiec do kogo pretensje o te cala logike To wlasnie twoja niezaklamana archeologia probuje wmowic ze dzikusy zbudowaly cos co lapie promien slonca w dzien przesilenia i w dodatku w okreslonej porze dnia, tak jakby mieli zegarki? Jezeli ktos tu naciaga fakty to wlasnie ta "logiczna" i "niezaklamana" archeologia, ktorej podwaliny stworzyly autorytety, ktore stworzyly swoje wieloletnie kariery na przestrzeni ostatnich kilkudziesieciu conajmniej lat, uczac sie i powielajac przestarzale i przedpotowe czesto poglady, i wlasnie przez to zabetonowaly be bzdurne teorie Nie wiem, nie było mnie przy tym. A to, że "my teraz nie potrafimy" to Twój jedyny argument i potwornie słaby. Bo "Ty teraz" też nie pójdziesz w pojedynkę na niedźwiedzia jaskiniowego, uzbrojony tylko w oszczep Alez to jest argument bardzo mocny, slaba jest jedynie twoja ocena tego argumenty Na niedzwiedzia moge isc w kazdej chwili, efekty moga byc rozne tak jak kiedys byly rozne. Natomiast zbudowanie identycznej piramidy czy "grobowca" jest dzisiaj NIEWYKONALNE, a na pewno nie technika jaka dysponowali owczesni ludzie wg tej wlasnie naukowej archeologii. Niestety paradoksem jest wlasnie twoja logika w tym wszystkim, nasz postep technologiczny jest gigantyczny i niesamowity, potrafimy wysylac statki w kosmos, budowac nanoroboty, ktore plywaja we krwi i moga robic operacje wewnetrzne a nie potrafimy zrobic kupy kamieni w takim stanie. Czyli progres=regres a postep to cofanie sie w rozwoju. No masz ci los, co tu jest grane? Nadal nic... Nie pójdziesz na niedźwiedzia jaskiniowego, bo ich już nie ma Nie dariuj
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Film nie jest dowodem, nawet sam szkielet dla naukowów nie jest dowodem... Ale dla kompletnego laika siedzącego przed kompem już jest, bez wątpienia A w Afyce biją Murzynów... tak samo piszesz...świat naukowy o wszystkim decyduje - nie laicy - tylko "profesjonaliści"... Jeśli uważasz, że ktoś może decydować o faktach... Wg mnie fakty po prostu są. Nieistotne co myślisz o grawitacji, jak się przewrócisz to upadniesz, a nie polecisz Oczywiscie, ze tu masz racje. Faktem jest piramida w Gizeh i megalityczny "grobowiec" w Albionie wpuszczajacy swiatlo co roku o tej samej porze. (Dla zabawy na drugiej polkuli dokladnie "naprzeciwko" jest taki sam identyczny wpuszczajacy swiatlo podczas kolejnego przesilenia) Teraz pozostaje kwestia intepretacji. I tutaj twoja nauka jako uzasadnienie proponuje jakies metne bredzenie bez ladu i skladu. Ale tego oczywiscie nie nazywasz tak jak nazwales to wczesniej, "absurdami". Tyle razy to wałkowaliśmy, a Ty nadal nie kumasz. Mnie nie interesuje "moja nauka" jak mówisz, ani Twoja Mnie interesuje prawda, która teraz jest niedostępna. Tyle. I zupełnie mi nie przeszkadzają luki w mojej Knowledge, a jest ich sporo, bo sporo jest takich niewyjaśnionych spraw. Ze mimo to co napisales, te luki ci nie przeszkadzaja formowac opinii wyglaszanych w tonie jakbys jednak znal te jedyna prawde to wiem Jezeli nie wiesz i masz luki to na jakiej podstawie nazywasz cos "absurdami"? Na takiej samej, jak Ty z przekąsem mówisz, że piramidy nie mogły być zbudowane, bo my dziś nie możemy. To jest taka sama prawda jak to, że jednak mogły. A jak było naprawdę?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A tak to wszystko wiara i naciąganie faktów. Bo jak nazwać to, że i Ty i Zyon uważacie iż archeologia jest zakłamana i pełna dziur i w ogóle, ale "jak reżyserowi wygodniej" to już z całą pewnością dawne ludy latały prymitywne, z maczugami bez kół? No wlasnie jak to nazwac? Gdzie jest ta twoja logika, ktora mowi, ze piramide postawili w 23 lata kiedy dzisial nie byloby to mozliwe w 50 przy zjedonocznym wysilku miedzynarodowym i zaawansowaniu technologicznym? Gdzie jest logika, ktora na sile upycha sfinksa w okresie panowania kolejnego faraona (oczywiscie ta logika kompletnie nie ma pojecia po co go zbudowano), kiedy jest on starszy niz wszystko tam dookola? Co do "grobowca" na wyspach, to wlasnie ta twoja archeologia tak "wycenila" wiek tego "grobowca" i zestawila go jednoczesnie z owczesnie zyjacymi malpoludami. Wiec do kogo pretensje o te cala logike To wlasnie twoja niezaklamana archeologia probuje wmowic ze dzikusy zbudowaly cos co lapie promien slonca w dzien przesilenia i w dodatku w okreslonej porze dnia, tak jakby mieli zegarki? Jezeli ktos tu naciaga fakty to wlasnie ta "logiczna" i "niezaklamana" archeologia, ktorej podwaliny stworzyly autorytety, ktore stworzyly swoje wieloletnie kariery na przestrzeni ostatnich kilkudziesieciu conajmniej lat, uczac sie i powielajac przestarzale i przedpotowe czesto poglady, i wlasnie przez to zabetonowaly be bzdurne teorie Nie wiem, nie było mnie przy tym. A to, że "my teraz nie potrafimy" to Twój jedyny argument i potwornie słaby. Bo "Ty teraz" też nie pójdziesz w pojedynkę na niedźwiedzia jaskiniowego, uzbrojony tylko w oszczep Alez to jest argument bardzo mocny, slaba jest jedynie twoja ocena tego argumenty Na niedzwiedzia moge isc w kazdej chwili, efekty moga byc rozne tak jak kiedys byly rozne. Natomiast zbudowanie identycznej piramidy czy "grobowca" jest dzisiaj NIEWYKONALNE, a na pewno nie technika jaka dysponowali owczesni ludzie wg tej wlasnie naukowej archeologii. Niestety paradoksem jest wlasnie twoja logika w tym wszystkim, nasz postep technologiczny jest gigantyczny i niesamowity, potrafimy wysylac statki w kosmos, budowac nanoroboty, ktore plywaja we krwi i moga robic operacje wewnetrzne a nie potrafimy zrobic kupy kamieni w takim stanie. Czyli progres=regres a postep to cofanie sie w rozwoju. No masz ci los, co tu jest grane? Nadal nic... Nie pójdziesz na niedźwiedzia jaskiniowego, bo ich już nie ma Nie dariuj Objaśniam tylko bzdurność Twojego argumentu. Mimo naszej wspaniałej technologii, nanorobotów i promów kosmicznych, nie upolujesz niedźwiedzia jaskiniowego. Możesz mieć GPS, mikrofony kierunkowe, karabin snajperski, furę z napędem 4x4, możesz nawet , k... mieć miecz laserowy i nic. Możesz najwyżej upolować niedźwiedzia brunatnego czy grizzly i udawać, że to jaskiniowy, panie mądralo. Ale prawda jest taka, że brudny, półnagi jaskiniowiec z kawałkiem patyka umiał, a Ty nie
|
|
|
|
|
|
|
|
|