Radzio
Go
|
Może niefortunnie to ująłem. Mam na myśli to, że dostaliśmy możliwość życia na tej pięknej planecie jako istoty wyższe - myślące kreatywnie, analizujące, konstruujące, rozwijające się. Szkoda tylko, że nasze mózgi nadal są jakby uśpione.
W alternatywnej historii mogłyby tu do dziś żyć jedynie prymitywne "małpoludy".
Obawiałem się, że dyskretnie zamierzasz przemycić do Ostrzyc kosmosiów. Niepotrzebnie. W Ostrzycach na tę myśl nie będzie czasu i miejsca , ale będzie można popływać, co- choć jest czynnością dosyć prymitywną- cieszy mnie niezmiennie. Mam wrażenie, że tworzysz kolejny pomysł na zorganizowany ziemski byt ... . A taka historia już zdążyła parę razy się powtórzyć.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Sprawdzałam pogodę na 10 - 11 maja, w okolicach Ostrzyc ma być 18 o C i słonecznie... Podam jeszcze potwierdzoną informację, że wzbogaci nasze Spotkanie swoim udziałem dr Janina Kluczyńska...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Miało być 18 oC... i będzie...
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Sprawdzałam pogodę na 10 - 11 maja, w okolicach Ostrzyc ma być 18 o C i słonecznie... Podam jeszcze potwierdzoną informację, że wzbogaci nasze Spotkanie swoim udziałem dr Janina Kluczyńska... Super.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Sprawdzałam pogodę na 10 - 11 maja, w okolicach Ostrzyc ma być 18 o C i słonecznie... Podam jeszcze potwierdzoną informację, że wzbogaci nasze Spotkanie swoim udziałem dr Janina Kluczyńska... O! To niespodzianka!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z pogodą? Czy z przyjazdem dr Kluczyńskiej? Obydwie wiadomości bardzo dobre...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A! Przypomniałem sobie. W Ostrzycach pogoda będzie! To parametr niezmienny, chyba że napatoczy się jakaś prawdziwa mężczyzna. A "łamaga", to infantylna nazwa jachtu regatowego klasy "Ω" polskiej zresztą konstrukcji, który z powodzeniem można wykorzystywać w turystyce śródlądowej. O!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Sprytnie połączyłeś A czy łamaga ma motor? Bo gdyby jednak nic nikogo nie łamało i zgodnie z tym flauta...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Motor? Oczywiście, można zrobić ... można zrobić sobie ... można zrobić sobie i załodze ... . Martwy ciąg patolkiem można zrobić. O! Ej, Radziu, skup się, przy martwym ręce się nie zginają Inne rodzaje ciągów też słabo pasują, choć na upartego... Ale jest takie ćwiczenie: pagajowanie Czyli gajowemu pa, pa...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
To Ty się teraz skup. A kto napisał, że mają się zginać, skoro to plecy ciągną. Choć nie o turystach akurat tu mowa, a o załodze. A "siekierowanie" to też martwy ciąg?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To Ty się teraz skup. A kto napisał, że mają się zginać, skoro to plecy ciągną. Choć nie o turystach akurat tu mowa, a o załodze. A "siekierowanie" to też martwy ciąg? Ja. Przy wiosłowaniu się muszą zginać, co nie zmniejsza wcale pracy pleców A siekierowanie to nie wiem, męczące na pewno bardziej niż martwy
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Już mam potwierdzenie, że w Ostrzycach będzie Pani, która robiła w PAN (i nadal chce kontynuować), badania Optymalnych - głównie wydolność sportowców. Tak, że będzie ciekawie...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Szykuje się niezła konferencja.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
w W-wie beda robione badania sportowcow optymalnych? Bedzie ciekawie... autobus jaki podstawia?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
w W-wie beda robione badania sportowcow optymalnych? Bedzie ciekawie... autobus jaki podstawia? Dobrze, że nie jestem optymalny, nie lubię badań
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
tys pseudo optymalny,co jajka lubi....
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nic nie wiem, ale się dowiem... i nic nie powiem...
|
|
|
|
|
|
|
|
|