Gavroche
|
A ja lubię ryby i owoce morza i krewetki i wszystkie "paskudztwa" Tylko to takie "głodne" jedzenie Zgadza się i tez lubię od okazji rybkę, np. makrela wędzona, to u nas taka przystawka, siadamy w czwórkę przy jednej i każdemu wystarcza. Jak zabronio wędzić to ryby tyż?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Właśnie, nie wiem. Ale wcale by mnie to nie zdziwiło.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Właśnie, nie wiem. Ale wcale by mnie to nie zdziwiło. Zostanie aromat dymu wędzalniczego w płynie i chipsy o smaku bekonu
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Właśnie, nie wiem. Ale wcale by mnie to nie zdziwiło. Ryby zalecają to i przepis ominą. Np, że te kwasy tłuszczowe omega3 zabezpieczają przed toksycznymi substancjami z wędzenia no i wiadomo, że rybę się wędzi krótko, bo jest stosunkowo mała, to i nie wchłonie dużo. A taka świnia to dopiero może świństw w organizmie narobić...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Właśnie, nie wiem. Ale wcale by mnie to nie zdziwiło. Ryby zalecają to i przepis ominą. Np, że te kwasy tłuszczowe omega3 zabezpieczają przed toksycznymi substancjami z wędzenia no i wiadomo, że rybę się wędzi krótko, bo jest stosunkowo mała, to i nie wchłonie dużo. A taka świnia to dopiero może świństw w organizmie narobić... ...jak pijany zając, albo słoń w składzie porcelany...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Niedługo zabronią grillowania i wcale mnie to nie zdziwi.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Niedługo zabronią grillowania i wcale mnie to nie zdziwi. "Precz z preczem"! Bo już niewiadomo co powiedzieć
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Kij im w oko, albo jeszcze niżej.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pewnie do tego żadnej swojej hodowli, ani żadnych swoich upraw. Wszystko tylko zdrowiutkie, bezpieczne, przebadane będziemy mieli prosto z marketu...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Juz niektórzy kombinują z batonikiem.
|
|