|
|
|
|
renia
|
Mocny w kaĹźdym calu...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
TeĹź mi tak siÄ skojarzyĹo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Ale w strongmanach nie miaĹ sobie rĂłwnych kilka lat temu.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
No byĹ ,ja teĹź kiedyĹ miaĹem wĹosy
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale w strongmanach nie miaĹ sobie rĂłwnych kilka lat temu. I powinien pozostaÄ gdzieĹ w okolicy. Ale jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasÄ.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Za darmochÄ to tak spraÄ by siÄ nie daĹ...
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Gość
|
Ale w strongmanach nie miaŠsobie równych kilka lat temu. I dalej pewnie nie ma. Ale jak sam mowi, teraz ma czas na zabawe i sie bawi w mma. Tylko z tego co widze, to za duzej przyjemnosci (poza finansowa) mu te walki nie sprawiaja. Nie jest typowym fighterem co sie po prostu lubi bic i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Sport siĹowy i sporty walki wzajemnie siÄ wykluczajÄ
, przynajmniej na najwyĹźszym poziomie. W sportach siĹowych trening polega na przekuciu agresji w kolejne powtĂłrzenie, "uwewnÄtrznienie" jej. WaĹźna jest systematycznoĹÄ i upĂłr konia chodzÄ
cego w kieracie. To sport introwertyka, poukĹadanego samotnika, obdarzonego cierpliwoĹciÄ
i zaciÄciem rosomaka. W sporcie walki agresja jest ekspresyjna, przeciwnik jest na zewnÄ
trz ciaĹa, trening charakteryzuje nieobliczalnoĹÄ i chaos. Zawodnik musi, w ramach regulaminu, uszkadzaÄ ciaĹo przeciwnika, nie kaĹźdy siÄ z tym rodzi lub umie to z siebie wydobyÄ... Jest dla mnie tajemnicÄ
dlaczego Pudzian nie wybraĹ np. armwrestlingu czy wrestlingu w Stanach, do wygĹupĂłw rĂłwnie dobre, moĹźe kasa nie ta?
|
|
|
|
|
|
|
|