Blackend
|
Ale bieg biegowi nierówny, są w necie tabele uwzględniające tempo biegu.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
lepiej spokojnie siedzieć 8 godz niż przez godziną się czołgać Czołganie się 800 -- Siedzenie 100 a finiszować proponuję Leżeniem 79Ale bieg biegowi nierówny, są w necie tabele uwzględniające tempo biegu. właśnie zauważyłem , po 100 m pływania większość na basenie wygląda jak przed zawałem , ja rozgrzewam się po kilometrze dopiero, albo taki akt miłosny ? bez sensu . Casanova by się obraził . a większość mężczyzn byłaby dumna
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie tylko tempo, a waga ciała sportowca? Ja nie mogę znaleźć wiarygodnego spalania podczas olimpijskiego podnoszenia ciężarów oraz dzwonkowania.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Casanova by się obraził, bo może równie dobrze trzepać dywan
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie tylko tempo, a waga ciała sportowca? Ja nie mogę znaleźć wiarygodnego spalania podczas olimpijskiego podnoszenia ciężarów oraz dzwonkowania. To pewnie bułka z masłem dla przeciętnego fizjologa sportowego, a dla amatora takiego jak ja, tabele w zupełności wystarczają.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Casanova by się obraził, bo może równie dobrze trzepać dywan
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak ładne, to popatrzeć można, a nawet wypada!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To "skracanie mięśni" i "proszenie się o uraz" to bzdet i tyle. Jednak pełne ruchy trzeba robić (przez większość czasu) bo utrzymywanie ciężaru (ciała, dodatkowego obciążenia) na zablokowanych stawach wzmacnia je po prostu, a w drugą stronę, czyli pełne rozciągnięcie mięśnia, mocniej go aktywuje, po co robić 10 półruchów, jak wystarczy 5 pełnych, a i w układzie nerwowym takie odwzorowanie jest silniejsze. Ergo, krótszy a skuteczniejszy trening, ekonomia. Przysiad, jeśli potrafimy, robimy tyłkiem do pięt, jeśli nie (bo ruchomość nie ta, urazy, dyskomfort, ból) to w komfortowym dla nas zakresie, a z czasem można pogłębiać w miarę wzrostu wytrenowania. Ja to jestem uczulony na "prawidłową technikę" i "obowiązkowe ćwiczenia", ciało zwykle samo znajduje właściwą dla siebie ścieżkę ruchową, dostosowaną do aktualnych możliwości, a jak nam jakieś ćwiczenie nie pasuje, wywalamy i zastępujemy innym wartościowym.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Od poniedziałku zaliczone 1h body shape to mnie zmasakrowało zobaczymy co będzie po następnych razach 1h rozciągania -to mi się podobało - wyginanie kręgosłupa i kończyn na różne strony.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
I chyba zaczyna mi się zapotrzebowanie na wiecej jedzenia
|
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
chęcią na więcej jedzenia... wieczorem już po ćwiczeniach - wieczorny standardowy deser [W] nie wystarcza jak dotychczas.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A! Czyli "coś by się zjadło..." Jak białkowo, to rozkręci metabolizm i zaś się jeść będzie chciało - tak na wszelki wypadek piszę.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To co? Ciasteczko piaskowe pod gruby plaster masła?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zależy od tego jaki efekt chce się uzyskać, ale pod Zosię chodzi raczej tylko o doładowanie energii, więc śmietanka starczy.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
PRzetestujemy z kawką smietankową Dzis kolejne ćwiczenia 1h będą- wzmacnianie
|