forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-29, 08:45:15

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.
669821 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Wiosenna salatka z pora
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] 2 3 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Wiosenna salatka z pora  (Przeczytany 21085 razy)
kasara1991
Go


Email
Wiosenna salatka z pora
« : 2014-03-16, 10:27:26 »

5 ugotowanych na twardo jajek (albo 2 jajka i 3 zoltka)
250 gr pora
150 gr majonez
80 gr smietany kwasniej
pieprz, sol i troche octu

BTW w 100 gr: 5: 14: 2,1

Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Wiosenna salatka z pora
« Odpowiedz #1 : 2014-03-16, 10:42:52 »

Lubię jaja w majonezie posypane właśnie pokrojonym porem.
Prawie to samo, choć jaja w połówkach.
Cebulowe capią potem z jamy gębowej, więc jem raczej na wieczór Laughing
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Wiosenna salatka z pora
« Odpowiedz #2 : 2014-03-16, 10:49:43 »

A nie da się tej sałatki zmodyfikować na zdrowszą, bo to tyle cholesterolu!  Shocked  Wink
Na przykład:
bezjajeczny majonez light, zamiast śmietany mleko sojowe i bez jaj?  Wink Mr. Green
To będzie zgodnie z zaleceniami IŻiŻ!  Very Happy
Zapisane
MariuszM
Go


Email
Odp: Wiosenna salatka z pora
« Odpowiedz #3 : 2014-03-16, 10:59:44 »

A nie da się tej sałatki zmodyfikować na zdrowszą, bo to tyle cholesterolu!  Shocked  Wink
Na przykład:
bezjajeczny majonez light, zamiast śmietany mleko sojowe i bez jaj?  Wink Mr. Green
To będzie zgodnie z zaleceniami IŻiŻ!  Very Happy
bez jaj po(prosze) Laughing Very Happy
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Wiosenna salatka z pora
« Odpowiedz #4 : 2014-03-16, 11:03:42 »

Ja tylko radzę zgodnie z najnowszymi osiągnięciami i postępem nauk dietetycznych przecież!  Wink
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57211


Odp: Wiosenna salatka z pora
« Odpowiedz #5 : 2014-03-16, 14:02:38 »

Lubię jaja w majonezie posypane właśnie pokrojonym porem.

A ja nie lubię pory, taki uraz ze stołówki szkolnej, gdzie pływało to w prawie każdej zupie i zostało mi tak do dziś.  Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72260


Odp: Wiosenna salatka z pora
« Odpowiedz #6 : 2014-03-16, 14:39:45 »

Lubię jaja w majonezie posypane właśnie pokrojonym porem.

A ja nie lubię pory...

A może jednak lubisz, tylko Tobie się coś pomyliło? Rolling Eyes Spytaj się lepiej żony... Cool Laughing
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Wiosenna salatka z pora
« Odpowiedz #7 : 2014-03-16, 14:40:12 »

A bo się blenderować nie chciało i to przez to.  Confused  Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72260


Odp: Wiosenna salatka z pora
« Odpowiedz #8 : 2014-03-16, 14:41:54 »

Ja też zup nie blenderuję, ale w arkadiach taie zupy-krem mi bardzo smakowały... Very Happy
Zapisane

zofijeczka
Go


Email
Odp: Wiosenna salatka z pora
« Odpowiedz #9 : 2014-03-16, 14:47:30 »

a ja uwielbiam pory!
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57211


Odp: Wiosenna salatka z pora
« Odpowiedz #10 : 2014-03-16, 14:48:32 »

Spytaj się lepiej żony... Cool Laughing

Spytałem i odpowiedziała że nie lubię, bo Ona tez nie lubi.  Laughing
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Wiosenna salatka z pora
« Odpowiedz #11 : 2014-03-16, 14:50:17 »

Bo po blenderowaniu glutów warzywnych nie widać.
Słyszałem, że niektórzy bardziej wrażliwi, to w domu nawet skórę wieprzową blenderują, aby szczeciny i pieczątek nie było widać ...  Wink Mr. Green
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Wiosenna salatka z pora
« Odpowiedz #12 : 2014-03-16, 14:51:15 »

Spytaj się lepiej żony... Cool Laughing

Spytałem i odpowiedziała że nie lubię, bo Ona tez nie lubi.  Laughing

I to jest właśnie miłość na zasadzie przeciwieństwa...  Wink
Zapisane
zofijeczka
Go


Email
Odp: Wiosenna salatka z pora
« Odpowiedz #13 : 2014-03-16, 14:55:07 »

ja zawartość zupy która się nie rozpuści prze kilka godzin [poza kośćmi] też rozdrabniam i zawracam - inaczej mam "zwroty" jak coś takiego w większym kawałku pływa w zupie. Smile
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57211


Odp: Wiosenna salatka z pora
« Odpowiedz #14 : 2014-03-16, 14:55:12 »

Słyszałem, że niektórzy bardziej wrażliwi, to w domu nawet skórę wieprzową blenderują, aby szczeciny i pieczątek nie było widać ...  Wink Mr. Green

Skórę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, bo inaczej nie przełknę tzn. dzieciom nie smakuje. Wink  Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72260


Odp: Wiosenna salatka z pora
« Odpowiedz #15 : 2014-03-16, 14:59:46 »

Spytaj się lepiej żony... Cool Laughing

Spytałem i odpowiedziała że nie lubię, bo Ona tez nie lubi.  Laughing

Widocznie poznała się na Tobie...  Rolling Eyes Laughing
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72260


Odp: Wiosenna salatka z pora
« Odpowiedz #16 : 2014-03-16, 15:00:27 »

Bo po blenderowaniu glutów warzywnych nie widać.
Słyszałem, że niektórzy bardziej wrażliwi, to w domu nawet skórę wieprzową blenderują, aby szczeciny i pieczątek nie było widać ...  Wink Mr. Green

Chyba znowu coś pokręciłeś... Mr. Green
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Wiosenna salatka z pora
« Odpowiedz #17 : 2014-03-16, 15:03:02 »

Wszystko możliwe, bo to tyle się widzi, słyszy albo czyta...  Wink
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Wiosenna salatka z pora
« Odpowiedz #18 : 2014-03-16, 15:04:51 »

Słyszałem, że niektórzy bardziej wrażliwi, to w domu nawet skórę wieprzową blenderują, aby szczeciny i pieczątek nie było widać ...  Wink Mr. Green

Skórę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, bo inaczej nie przełknę tzn. dzieciom nie smakuje. Wink  Laughing

U nas połać świńskiej skóry na talerzu to największy przysmak, tylko aby nie była za mocno rozgotowana i przygolona...  Cool  Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72260


Odp: Wiosenna salatka z pora
« Odpowiedz #19 : 2014-03-16, 15:05:45 »

Bo po blenderowaniu glutów warzywnych nie widać.
Słyszałem, że niektórzy bardziej wrażliwi, to w domu nawet skórę wieprzową blenderują, aby szczeciny i pieczątek nie było widać ...  Wink Mr. Green

Jeżeli ja jestem "ci niektórzy" to napiszę dokładnie: Pieczątki wycinamy, szczecinę (jeśli się trochę trafi np. na golonce) to golimy (chyba od tego pochodzi nazwa - golonka  Laughing)  Cool Laughing a skórę blenderowałam i dodawałam do bigosu (i wnukowi do zupek), ale to nie jest dobry pomysł. Confused Bigos, czy zupa, robią się takie białe, zawiesiste, nieciekawe... Confused
Zapisane

Strony: [1] 2 3 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.046 sekund z 20 zapytaniami.