kasara1991
Go
|
5 ugotowanych na twardo jajek (albo 2 jajka i 3 zoltka) 250 gr pora 150 gr majonez 80 gr smietany kwasniej pieprz, sol i troche octu
BTW w 100 gr: 5: 14: 2,1
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Lubię jaja w majonezie posypane właśnie pokrojonym porem. Prawie to samo, choć jaja w połówkach. Cebulowe capią potem z jamy gębowej, więc jem raczej na wieczór
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
A nie da się tej sałatki zmodyfikować na zdrowszą, bo to tyle cholesterolu! Na przykład: bezjajeczny majonez light, zamiast śmietany mleko sojowe i bez jaj? To będzie zgodnie z zaleceniami IŻiŻ!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja tylko radzę zgodnie z najnowszymi osiągnięciami i postępem nauk dietetycznych przecież!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Lubię jaja w majonezie posypane właśnie pokrojonym porem.
A ja nie lubię pory, taki uraz ze stołówki szkolnej, gdzie pływało to w prawie każdej zupie i zostało mi tak do dziś.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Lubię jaja w majonezie posypane właśnie pokrojonym porem.
A ja nie lubię pory... A może jednak lubisz, tylko Tobie się coś pomyliło? Spytaj się lepiej żony...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Ja też zup nie blenderuję, ale w arkadiach taie zupy-krem mi bardzo smakowały...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
a ja uwielbiam pory!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bo po blenderowaniu glutów warzywnych nie widać. Słyszałem, że niektórzy bardziej wrażliwi, to w domu nawet skórę wieprzową blenderują, aby szczeciny i pieczątek nie było widać ...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Spytaj się lepiej żony... Spytałem i odpowiedziała że nie lubię, bo Ona tez nie lubi. I to jest właśnie miłość na zasadzie przeciwieństwa...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
ja zawartość zupy która się nie rozpuści prze kilka godzin [poza kośćmi] też rozdrabniam i zawracam - inaczej mam "zwroty" jak coś takiego w większym kawałku pływa w zupie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bo po blenderowaniu glutów warzywnych nie widać. Słyszałem, że niektórzy bardziej wrażliwi, to w domu nawet skórę wieprzową blenderują, aby szczeciny i pieczątek nie było widać ... Chyba znowu coś pokręciłeś...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Wszystko możliwe, bo to tyle się widzi, słyszy albo czyta...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Bo po blenderowaniu glutów warzywnych nie widać. Słyszałem, że niektórzy bardziej wrażliwi, to w domu nawet skórę wieprzową blenderują, aby szczeciny i pieczątek nie było widać ... Jeżeli ja jestem "ci niektórzy" to napiszę dokładnie: Pieczątki wycinamy, szczecinę (jeśli się trochę trafi np. na golonce) to golimy (chyba od tego pochodzi nazwa - golonka ) a skórę blenderowałam i dodawałam do bigosu (i wnukowi do zupek), ale to nie jest dobry pomysł. Bigos, czy zupa, robią się takie białe, zawiesiste, nieciekawe...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|