Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Wygląda bosko. Teresa, jak tak dalej pójdzie to będziesz mogła otworzyć własny blog z kuchnią stachurską... Kusi mnie żeby też taką upiec... A'propos mielonych migdałów... Jak parę dni temu byłam u koleżanki, to ona właśnie robiła sobie omlet (ja podziękowałam, gdyż nie byłam głodna) i dodała do niego zmielone migdały. Omlet wyszedł gruby, chociaż białka nie było ubite na pianę. Na wierzch po upieczeniu nałożyła własnej roboty dżem malinowy i kosteczkę masła. Smakowicie to wyglądało... (żałowałam, że się nie skusiłam... - oczywiście żartuję, jak jestem najedzona to nic mnie nie skusi ).
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Naprawdę pięknie wygląda I jest bardziej optymalna niż mój marchewkowiec Ale ten też pyszny Podobno skórka z cytrusów, nawet obrobiona, jest nie teges
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Naprawdę pięknie wygląda I jest bardziej optymalna niż mój marchewkowiec Ale ten też pyszny Podobno skórka z cytrusów, nawet obrobiona, jest nie teges Na 800 g całej ta skórka jednak wiele nie waży. Żółtek 300 g. Jeśli bym jeszcze kiedyś jakąś babkę robiła dodałabym w miejsce pomarańczy jabłko (może z sokiem z cytryny) uduszone na maśle. Albo ziarenka wanilii i żółtka jak wyżej Też powinno być dobrze.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Naprawdę pięknie wygląda I jest bardziej optymalna niż mój marchewkowiec Ale ten też pyszny Podobno skórka z cytrusów, nawet obrobiona, jest nie teges Na 800 g całej ta skórka jednak wiele nie waży. Żółtek 300 g. Jeśli bym jeszcze kiedyś jakąś babkę robiła dodałabym w miejsce pomarańczy jabłko (może z sokiem z cytryny) uduszone na maśle. Albo ziarenka wanilii i żółtka jak wyżej Też powinno być dobrze. Z domowej blachy wychodzi przeciętnie 25 kawałków ciasta, jak się kto uprze to 30. Twoja propozycja 30 żółtek, daje żółtko na kawałek Gdyby jeszcze jakoś mąką tego nie rozcieńczać... Dotłuścić można bitą czy inną śmietaną, lub mascarpone zmiksowanym z miękkim masłem i waniliną. Orzechy jednak nie dają takiego smaku...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Najlepsza jest ta, której nie ma potrzeby reklamować. Sprawdziłem- na kilkadziesiąt (po)tworów) przecinek DO nie występuje w rankingu ani razu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Najlepsza jest ta, której nie ma potrzeby reklamować. Sprawdziłem- na kilkadziesiąt (po)tworów) przecinek DO nie występuje w rankingu ani razu. A serniczek?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Piekłam w dużej keksówce : 11 x 34 cm, więc 30 porcji spokojnie wyjdzie. Jedna porcja 28 g
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Najlepsza jest ta, której nie ma potrzeby reklamować. Sprawdziłem- na kilkadziesiąt (po)tworów) przecinek DO nie występuje w rankingu ani razu. A serniczek? "Co" serniczek. Serniczek ŻrO wszyscy! O!!!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Przypuszczam, że zółtka na straży są
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Bez formy, jakże by
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|