Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Herbata (Przeczytany 18022 razy)
|
kasara1991
Gość
|
Duzo sprzecznych informacji jest o herbacie, zielona ma antyoksydanty, czarna ma duzo kofeiny, herbata wysysza i na kazdy kubek powinno sie wypic szklanke wody. Wiec jak to jest, wiece? Czy w duzych ilosciach (4 kubki dziennie), herbata moze byc szkodliwa? Noe mowie o owocowym syfie do ktorego niektorZy producenci dodaja aspartam i inne, ani o ekspresowych, tylko o lisciastych herbatach.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Duzo sprzecznych informacji jest o herbacie, zielona ma antyoksydanty, czarna ma duzo kofeiny, herbata wysysza i na kazdy kubek powinno sie wypic szklanke wody. Wiec jak to jest, wiece? Czy w duzych ilosciach (4 kubki dziennie), herbata moze byc szkodliwa? Noe mowie o owocowym syfie do ktorego niektorZy producenci dodaja aspartam i inne, ani o ekspresowych, tylko o lisciastych herbatach.
JeĹli Ci szkodzi, to nie pij lub ogranicz. JeĹli dobrze siÄ czujesz, to pij. Azjaci i Angole pijÄ
jÄ
wiadrami.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Gość
|
Dobrze powiedziane. Ja pije bo lubie, Nigdy na odwrotÂ
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To zwykĹe ziĂłĹka, alkaloidy, garbniki, Ĺlady witamin i mineraĹĂłw Bardzo lubiÄ kofeinÄ i jej dziaĹanie, zarĂłwno z herbaty, jak i kawy. Ale pijÄ jednÄ
mocnÄ
z rana, bo mnie dĹugo trzyma. Kilku kaw czy herbat sobie nie wyobraĹźam
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Gość
|
Ja wypijam z 2l herbaty leciutkiej dziennie (nie wiem czy moĹźna nazwaÄ to herbatÄ
czy tylko barwnikiem choÄ i tego ledwo ledwo) zamiennie wysrarcza mi kubek z zalanymi 2 plasterkami imbiru. Byle smaku wody nie czuÄ
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
ZachÄcony "parzeniem" na zimno kawy, zrobiĹem eksperyment z herbatÄ
. Jest pyszna, inna zupeĹnie i mocna jak szatan. Tylko, o ile grubo zmielona kawa potrzebuje 24h w temperaturze pokojowej, to herbacie liĹciastej wystarczy 12h, chyba, Ĺźe zwiniÄta w kuleczki, to z 18.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
|
A jak siÄ parzy kawÄ na zimno?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RafaĹS
|
Ciekawe co po garbowaniu garbnikami.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ostatnio synowa nam serwuje wodÄ i liĹÄmi miÄty i plastrami cytryny. Na te upaĹy to jest dobry, orzeĹşwiajÄ
cy napĂłj...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Sama woda teĹź niezgorsza, ja nie lubiÄ, jak mi siÄ toto wciska do ust.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|