Autor
|
Wtek: Filmowe ciekawostki... (Przeczytany 630217 razy)
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Barwny, zamaszysty scenariusz, pełen dziur i niedopowiedzeń, wszystko po łebkach i mdłe, niepasujący znakomici aktorzy, nawet LSD tu nie pomoże. Zwyczajnie do dupy. Dużo lepszy jest film, pod tym samym polskim tytułem, o Hawkingu. IMHO, ale kropeczek nie umiem robić.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Macie może jakąś dobrą komedię angielską bez tłumaczenia na polski? Albo film z tej serii "Zmierzch" po angielsku - bez lektora PL. Nie mogę znaleźć...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Barwny, zamaszysty scenariusz, pełen dziur i niedopowiedzeń Terry Gilliam tak ma, dawniej byli "rycerze mówiący Ń", a teraz jest monitor 16:9 pionowo czy poziomo. Ponoć to była zaleta książek, że trzeba użyć wyobraźni, nie wszystko podane jak filmie na tacy i jak w instrukcji wyczerpująco i po kolei.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jasne, Gilliam to artysta ze smakiem, ale moim zdaniem ten film mu po prostu nie wyszedł. Jak się ma do na przykład "Czasu na opowieść" czy "Prosimy nie regulować odbiorników"? Mimo to czekam na jego "Człowieka, który zabił Don Kichota" czy jak tam to przetłumaczą...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Macie może jakąś dobrą komedię angielską bez tłumaczenia na polski? Albo film z tej serii "Zmierzch" po angielsku - bez lektora PL. Nie mogę znaleźć...
Renia, nie znam się na tym, bo u mnie od komputerów jest połowica, ale nie możesz sobie ściągnąć filmów od anglojęzycznych dostawców, albo chociaż z polskimi napisami i wyłączyć napisy?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Właśnie to wyłączanie napisów mi nie wychodzi...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Gavro nie pisze, że Riddick to szmira. Renia sobie poćwiczy wybór oryginalnej ścieżki dźwiękowej i napisów. Jeśli Wasze łaskawości tak zdecydują. Kawa, kawa, coffee.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Riddick w swojej klasie bardzo inspirujący.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wiem, obciach, ale ustoję. Mam na tyle duże jaja, że bardzo się nie rumienię, kiedy myślę, że moja żona jest lepszym informatykiem...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Gavro miał chyba takie na myśli: •••••
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Gavro miał chyba takie na myśli: ••••• Równie piękne co użyteczne.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Sekretem są w nich fibo-proporcje kolorów RGB 3:5:8 [color=#335588]
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wiem, obciach, ale ustoję. Mam na tyle duże jaja, że bardzo się nie rumienię, kiedy myślę, że moja żona jest lepszym informatykiem... Przecież to nie była prowokacja, a jedynie spostrzeżenie, w DDodatku nie związane w Tobą, a już na pewno z Twoją żoną. Teraz będzie, boś głodny pochwał. Nie wszytkie kobiety się rumienią, więc to nie od jaj zależy.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Sekretem są w nich fibo-proporcje kolorów RGB 3:5:8 [color=#335588] Trudno ten sekret docenić daltoniście.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wiem, obciach, ale ustoję. Mam na tyle duże jaja, że bardzo się nie rumienię, kiedy myślę, że moja żona jest lepszym informatykiem... Przecież to nie była prowokacja, a jedynie spostrzeżenie, w DDodatku nie związane w Tobą, a już na pewno z Twoją żoną. Teraz będzie, boś głodny pochwał. Nie wszytkie kobiety się rumienią, więc to nie od jaj zależy. Kilka jaj na śniadanie potrafi przywrócić rumieniec najbledszemu licu. Dot. głodu.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Akurat te jaja są tylko składnikiem damskiego koniaku.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
O! Koniak też różowi policzki.
|
|