administ
Go
|
A niech jej idzie na zdrowie!
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
cd. ... i wypaczanie oryginału, czyli przynoszenie szkody......
nr 13 zobowiazuje
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
wiadomoci: 2887
|
cd. ... i wypaczanie oryginału, czyli przynoszenie szkody......
nr 13 zobowiazuje Mariusz nie wysilaj się w obliczu pokazanych faktów i prawdy.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
A niech jej idzie na zdrowie! O to nie ma co się w zasadzie martwić, bo to wszystko jednak nadal z zachowaniem proporcji BTW ustalonych przez Jana Kwaśniewskiego. Jedynie to "urozmaiciła" przez skomplikowanie... Nie wnikałem specjalnie w to jej "nie mieszanie białek", ale rozumiem, że chodzi po prostu o nie łączenie białka pochodzenia "roślinnego" ze "zwierzęcym", tak? No to ja wówczas prawie się stosuję do tej "zasady", nie licząc od czasu do czasu kawałka papryki do żółtek z twarogiem i nieco ziemniaków do wątroby albo karkówki na obiad...
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
No chyba, że chodzi o cały dzień, to wtedy... nie ogarniam tego.
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
wiadomoci: 2887
|
A niech jej idzie na zdrowie! O to nie ma co się w zasadzie martwić, bo to wszystko jednak nadal z zachowaniem proporcji BTW ustalonych przez Jana Kwaśniewskiego. Jedynie to "urozmaiciła" przez skomplikowanie... Nie wnikałem specjalnie w to jej "nie mieszanie białek", ale rozumiem, że chodzi po prostu o nie łączenie białka pochodzenia "roślinnego" ze "zwierzęcym", tak? No to ja wówczas prawie się stosuję do tej "zasady", nie licząc od czasu do czasu kawałka papryki do żółtek z twarogiem i nieco ziemniaków do wątroby albo karkówki na obiad... No chyba, że chodzi o cały dzień, to wtedy... nie ogarniam tego.
Anakin, Twój przykład potwierdza szkodliwość "naukowej" twórczości EBW - calkowicie zbędne "skomplikowanie" odstraszajace przeciętnego zainteresowanego DO, przez co wielu zainteresowanych "nie ogarnia tego" i rezygnuje lub błądzi.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Podobnie pisałam, jak zaczęłam swoją "przygodę" z DO i z tym Forum. Trudno mi było obliczyć BTW w potrawie, a co dopiero ogarnąć jakieś rotacje, dni bez mlecznych, jakieś prowokacje glutenem i psiankowate czy coś. Omijałam posty "lekarki", aby jako tako pojąć na początek chociaż same zasady DO (myślałam, że te rotacje to jest wyższy poziom DO ). Dobrze zrobiłam, bo bym chyba w ogóle zaprzestała wszelkie optymalne próby...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Pewnie ten objaw poranny tak Cię zafascynował... Chodzi o tzw Poranny Namiot? No zdarza, sie zdarza
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dla mnie to jest, przynajmniej na razie, science fiction... ale kto wie co będzie? Ręka do góry...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
OO, ten Tobiasz od tej durnej ksiazki, ktora opisywalem, "Kwasniewski" to dla niego dieta ketogeniczna, razem z Atkinsem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Dobrze, ze nie z Dukane. Slucha o tych zoltkach, Harperze i nie wie ze nie wie...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To koks, w tej jego ksiazce jest dzial o suplach, wiec co on moze zrozumiec. Zoltek nie wolno jesc bo salmonella, niedawno slyszalem na jednym z forek
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|