Autor
|
Wtek: Filmowe ciekawostki... (Przeczytany 630437 razy)
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Jesc te Ww,czy nie jesc m.youtube.com/watch?v=D9ttLNoOaAs&itct=CCAQpDAYCCITCKiKlZK8tMMCFUVkHAodbqMAMDIGcmVsbWZ1SMja9bKHt6fsRg%3D%3D&hl=pl&gl=PL&client=mv-google
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Wiec jak 30-50g przez 5 dni? A moze 150 per day, a moze 200? Taki Iron man to z 5tys kcal wciagnie wazac 80-90 kg
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tyle ciekawostek na FB? A Ww ma być tyle, by odebrać aktywny octan, czy jakoś tak...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
A Ww ma być tyle, by odebrać aktywny octan, czy jakoś tak... A "zly" doktor kaze jesc tylko 50-60g Ww
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A Ww ma być tyle, by odebrać aktywny octan, czy jakoś tak... A "zly" doktor kaze jesc tylko 50-60g Ww Ale to Kovalsky'm. Jednak dobry Toan dodaje, że wysiłek fizyczny nie podnosi ZNACZĄCO zapotrzebowania na B i W. Ha!
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Dlatego po treningu szamie wlasnie "zlewki" Ostatni mielony z lodowki 4 zoltka z 2 jajek resztka sera enentalera ze sniadania seler i kubeczek piwa z Netto, Brok Export oczywiscie z masle i smalcela dobry mix zastanawiam sie jeszcze nad tlustym twarogiem z netto oraz smietana slodka z piatnicy 36% z cukrem z cukiernici i zimniakaki z obiadu na dobry sen i regeneracje . Zadzwonie chyba do dr. i zapytam sie czy moge? Przemroczylem juz ilosc bialka i Ww,a tusciu nie dojadlem. O toana jestem spokojny,zrozumie,spoco gosc z niego. Szczegolnie,ze szamie cukierki i wafelki
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja ostatnio dwa tygodnie jadłem, spałem i trenowałem, aż organizm krzyknął: Dosyć! I tyle robienia masy. Znowu jem tłusto, do syta i pilnuję tylko węgli. Dobrze wyregulowany gaźnik nie pozwoli się zbyt długo przejadać tłustością. No chyba, że jakieś szlaki się przetrą, to nawet wtedy szlag może trafić.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Jiz dawno moalem Cie zapytac, bos Ty swietnie czytasz sygnaly plynace z organizmu. Ciebie tez czasem odrzuca od tusciu? W zamian pojawia sie parcie na BiWw?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jiz dawno moalem Cie zapytac, bos Ty swietnie czytasz sygnaly plynace z organizmu. Ciebie tez czasem odrzuca od tusciu? W zamian pojawia sie parcie na BiWw? Od niektórych tłuszczu tak; smalcu, boczku, słoniny, oraz masła orzechowego, orzechów, oleju kokosowego, tym mogę się przejeść. Ale od masła, śmietanki, żółtek, szpiku czy gęstego rosołu raczej nie zdarzyło się. Jeśli chodzi o apetyt na B i W to tak, czasem mam wyraźne parcie na schab, indyka, wołowinę czy dorsza lub na owoce, miód czy ziemniaki, wtedy oczywiście sobie pozwalam, ale (zwłaszcza z węglami) nie fikam, bo pamiętam, że fizjologiczną ich powinnością jest napędzać apetyt. Zwykle jem rano jaja czy mleczne, na obiad mięsa, a wieczorem ziemniak czy owoc, ale bywa też tak, że na noc mam chcicę na kolejny posiłek białkowy, ale mniej tłusty. Wszystko zależy od tak wielu czynników, że trudno nakreślić jakieś ramy. Zabawne, bo nakładając sobie na talerzyk (ostatnio to mały talerzyk, nie obiadowy) porcję jedzenia, zawsze nakładam "akurat". Serio, kiedyś dawałem za dużo i zostawiałem lub za mało i brałem dokładkę, a teraz, nawet nie wiem kiedy, w punkt. I jeszcze zauważyłem, że porcje wysokowęglowodanowców wydają się olbrzymie.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ja zmienilem prace na fajniejsza i tak mnie zapotrzebowanie na kcal BTWw spadlo,ze sie przerazilem jak malo teraz jem:) Stresujaca praca a feeee
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W kaloriach to nie tak mało, osełka masła to z 3000 kcal, ale objętościowo jest mało. Jeszcze jak jem np. samą jajecznicę i popijam śmietanką to zabawnie wygląda taki mały talerzyk i filiżanka na takiego chłopa. Nadal potrafię, jak dobrze zgłodnieję, zjeść 5 schabowych i pół literka śmietanki, tyle, że w połowie sobie myślę: "po co dalej jeść"?
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie, no da się zjeść, tylko potem do 14.00 następnego dnia trzyma. Ale na LCHF dziwny taki głód jest, a raczej jego brak. Niby można zjeść furę, ale wcale nie trzeba, z drugiej strony, jak ciocia częstuje serniczkiem to zawsze można wsunąć kawałek, z grzeczności oczywiście. Chyba Radzio kiedyś mówił, że to idealna dieta dla anorektyczek, racja.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Prosty filmik o mechanizmie uzależnienia, bardzo silnym ewolucyjnym wspomagaczu rozsiewania swoich genów. http://m.youtube.com/watch?v=HUngLgGRJpoUkład nagrody to (dla mnie) ewidentny dowód na ewolucję i brak projektanta, chyba, że projektant był straszliwym gamoniem.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Uklad nagrody to tylko nazwa naukowa jakiegos "ukladu", ktory gdzies tam jest w mozgu ale nie wiadomo jak wyglada ani z czego sie sklada.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Uklad nagrody to tylko nazwa naukowa jakiegos "ukladu", ktory gdzies tam jest w mozgu ale nie wiadomo jak wyglada ani z czego sie sklada.
Podobnie jak kwant energii, na przykład, ważne, że działa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|