Mirek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
http://m.rmf24.pl/fakty/polska/news-aleksander-doba-planuje-kolejna-wyprawe-przez-atlantyk,nId,1824363Wszystko sobie zaplanowałem. Nowy Jork to idealne miejsce na rozpoczęcie wyprawy, bardzo medialne. Opłynę Manhattan, potem Statuę Wolności, a potem już prosto na wschód. Przepłynę koło Wysp Azorskich i na końcu muszę trafić w tę Europę – mówi 68-letni podróżnik. Jak zaznacza, chce po prostu dopłynąć do Starego Kontynentu, ale jeśli się uda, to do lądu przybije w Lizbonie. Swoją trzecią przygodę z Oceanem Atlantyckim chce rozpocząć dokładnie 14 maja.
Przepłynąłem już Atlantyk w najwęższym i najszerszym miejscu. Teraz będzie jeszcze trudniej. Wyprawa planowana jest bardziej na północ. Większa jest możliwość większych sztormów. Chcę wykorzystać ten sam kajak, ale oczywiście przystosuję go do wymogów tej konkretnej wyprawy – zapowiada Doba.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Ja miło wspominam spływy "kabinówkami" z Mazur, Pisą do Narwi. Ok 80km jak pamiętam. Po ok 40km dziennie wiosłowaliśmy. To było przed jej częściową regulacją i przekopywaniem dla statku
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Takie spływanie to naprawdę fajna sprawa ,a wieczorkiem ognisko ,mała kiełbaska ,pogadać no i gitarka możę?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ale w łapkach 40km dziennie to juz trzeba się brać
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Od rana do wieczora, z małymi przerwami na jedzenie. Ale z nurtem łatwiej. Nie jestem pewna czy na pisie robiliśmy ogniska. Na narwi na pewno. (Na =przy/nad)
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Prąd sam niesie...
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Oj trzeba, trzeba... W niedzielę wróciłem z Wdy - ok 70km w 3 dni: 23+20+27. W trzeci dzień ostatnie kilometry były jakby "pod górę".
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
We wtorek do naszego klubu Żabi Kruk w Gdańsku przypłynęło dwóch gości na jedynkach. 15 dni płynęli Wisłą z Goczałkowic.!!! !!! !!!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Co za nazwa Żabi Kruk...
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Co za nazwa Żabi Kruk... To od nazwy ulicy w starej części Gdańska Adres: Gdańsk, ul.Żabi Kruk 15. zapraszamy Optymalnych i nie tylko.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Co za nazwa Żabi Kruk... Nazwa jest historyczna, jak Poznańska w Wa-wie, albo Pigalak w Paryżu. Po "żabki" czekające pod latarniami przyjeżdżali powozami zakapturzeni goście w czarnych pelerynach.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Co za nazwa Żabi Kruk... To od nazwy ulicy w starej części Gdańska Adres: Gdańsk, ul.Żabi Kruk 15. zapraszamy Optymalnych i nie tylko. A, to sprawa wyjaśniona...
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Pierwsze słyszę, o Żabim Kruku... Zapraszam do Gdańska. Warto.
|
|
|
|
|
|
|
|