Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Widziałem u Ciebie na stronie Ten alkohol mi przeszkadza Mój sposób na lody to filiżanka schłodzonej śmietanki zmieszana z łyżką dobrych lodów komercyjnych.
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Słowo daję że pamięta 100 g wódki na 330 g likieru daje 30 g wódki w 100 g likieru. Lodów 600 g więc tego alkoholu jest naprawdę niewiele. Gdyby porcja lodów wynosiła 100 g to w jednej porcji byłoby 5 g wódki?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Widziałem u Ciebie na stronie Ten alkohol mi przeszkadza Mój sposób na lody to filiżanka schłodzonej śmietanki zmieszana z łyżką dobrych lodów komercyjnych. Sposobów na lody jest mnóstwo Np mrożę śmietankę w woreczkach do kostek lodu i potem kostki śmietanki miksuję z mrożonymi truskawkami. Mrożone truskawki można zmiksować ze śmietaną i będzie shake. To samo odwrotnie: mrożona śmietanka i świeże truskawki. Inne jagodowe identycznie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Słowo daję że pamięta 100 g wódki na 330 g likieru daje 30 g wódki w 100 g likieru. Lodów 600 g więc tego alkoholu jest naprawdę niewiele. Gdyby porcja lodów wynosiła 100 g to w jednej porcji byłoby 5 g wódki? Zrozumiałam, że setka wódki jest w każdej gałce...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Widziałem u Ciebie na stronie Ten alkohol mi przeszkadza Mój sposób na lody to filiżanka schłodzonej śmietanki zmieszana z łyżką dobrych lodów komercyjnych. Sposobów na lody jest mnóstwo Np mrożę śmietankę w woreczkach do kostek lodu i potem kostki śmietanki miksuję z mrożonymi truskawkami. Mrożone truskawki można zmiksować ze śmietaną i będzie shake. To samo odwrotnie: mrożona śmietanka i świeże truskawki. Inne jagodowe identycznie. Pewnie, pewnie, takie szejki są pyszne, ale... zbyt zdrowe Słodycze ze sklepu mają swój urok. Troszkę emocji nie zaszkodzi
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Wreszcie ktoś zadowolony Dzięki
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A co. Lody dobrze się komponują z odrobiną alkoholu.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Poza tym do mascarpone i śmietanki można dodać nie tylko alkohol? Czekoladę na przykład? Albo orzechy? Albo chałwę? Zamiast alkoholu.
|
|
|
|
|
|
|
|