Gavroche
|
NaprawdÄ nie rozumiem tych ciÄ
got Ĺťeby to chociaĹź jak podgardle wyglÄ
daĹo...
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Gość
|
MoĹźe co niektĂłrym podchodzi pod gardĹo. Ale ja tam nie wiem, bo nie jadĹem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak siÄ zje kawaĹek takiej babki od czasu do czasu, to siÄ nie umrze, a nawet siÄ nie rozchoruje...
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Gość
|
Jak smakuje i jest optymalnie, to czasem moĹźe byÄ pod gardĹo. Ale lepiej siÄ nie przejadaÄ, wystarczy do syta
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Jak smakuje i jest optymalnie, to czasem moĹźe byÄ pod gardĹo. Ale lepiej siÄ nie przejadaÄ, wystarczy do syta O! To, to... Trzeba wyczuÄ stosowny moment. Bo cyfry sÄ
czasem mylÄ
ce.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
JeĹli bÄdzie odpowiednia iloĹÄ konserwantĂłw i utrwalaczy, to bÄdzie zdatna...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A jak takÄ
babeczkÄ posmaruje masĹem, to mnie nie zamknÄ
?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...posmarowanie jest tak samo karalne jak napastowanie...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
NaprawdÄ nie rozumiem tych ciÄ
got Ĺťeby to chociaĹź jak podgardle wyglÄ
daĹo... Cos tam jednak lapiesz, nie jest az tak zle...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Powiem nawet wiecej, nawiazujac do wielokrotnie powtarzanych przez admina slow o tzw "cialach czynnych" w kontekscie tego, co rozni kolagen od zelatyny czy maslo od olejow. Ze to drobna aczkolwiek istotna roznica. Zarcie samego cukru czy maki to ten sam przypadek, gdzie sie spozywa rafinowane weglowodany, ktore sa pozbawione tych tzw cial czynnych, czyli obdarte z substancji, ktore normalnie im w naturze towarzysza i w pewien sposob uczestnicza w metabolizowaniu danej substancji. Jezeli nie ma tych cial czynnych to ograbiany zostaje organizm z nich. Dlatego tak nie pojmuje tego ciagu do ciasteczek, babeczek, chlebkow, pizz(?), zapiekanek i tym podobnych desygnatow w postaci tzw "optymalnej". Mi to przypomina stan umyslu wegusa, marzacego o boczku i jedzacego jego sojowy substytut. Zarowno boczek i chlebek to jest stan umyslu w tym wypadku, jezeli ktos nie uwolni swojego umyslu to potem wlasnie ma pretensje, ze przeciez jadl tak jak "trzeba" albo "jak przykazali" ale jak zwykle cos nie poszlo. Reasumujac: rzeklem.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|