"Witam. Mam na inię Barbara.(...)
Rozumiem zatem, że problem nie dotyczy Ciebie,
Aniu, tylko osoby postronnej, czy tak?
Mam problem z wątrobą lub żołądkiem,a być może jeszcze coś innego.to są moje przypuszczenia.Objawia się to odczuciem takim jak bym połknęła kija. Jest też wyczuwalny smak krwi w przełyku ,często mi się odbija. Lekarz u którego byłam po poradę stwierdził,ze wątroba wyrzuca krew do żołądka.Słyszałam raczej o zrzucaniu żółci do żołądka ,a nie krwi?
Nie mam żadnej praktyki w tej materii, ale, jeśli wstępnie postawiona diagnoza jest poprawna, to może być to choroba Leśniewskiego-Crohna. Może być to też "zwykłe" wrzodziejące zapalenie jelita grubego.
Zlecił echo wątroby,ale mam to badanie dopiero za dwa tygodnie.Nie wiem co może być przyczyną tego problemu(...)
Miejscowa przewaga układu parasympatycznego, spowodowana składem diety wymuszającym nadmierne przetwarzanie glukozy w tzw. szlaku pentozowym. W chorobie Leśniewskiego-Crohna w jelitach, konkretnie w końcowym odcinku jelita cienkiego powstają zmiany zapalne, wrzodziejące i krwawienia.
Wspomnę ,że na diecie optymalnej jestem od 10 lat,może pewność siebie przyćmiła czujność i zaczęłam robić poważne błędy?Jeśli coś pomoże ta informacja to- mam 52 lata ,164 cm wzrostu waga-53 kg,dotąd na nic poważnego nie chorowałam,prócz zwykłych przeziębień i to nie często.Liczę na pomoc jakiegoś doradcy. pozdrawiam. Barbara."
Aby móc wykazać czarno na białym ewentualne "poważne błędy" w żywieniu musiałabyś rozpisać skrupulatnie swoje całotygodniowe menu (łącznie z przekąskami, napojami i cukrem do kawy).