Autor
|
Wtek: Jan Kwaśniewski: etiologia, epidemiologia i patogeneza chorób [PRZEWODNIK] (Przeczytany 169478 razy)
|
administ
Go
|
Ale trzeba uczciwie przyznać, że "anakin" zrobił kawał dobrej roboty. Takie najważniejsze informacje o ŻO są w jednym miejscu. Łatwiej szukać... Czytaliście to?! Ja zrezygnowalem jak przeczytalem, ze czlowiek ma 100% genow. Jezeli zalozenia sa bledne to wnioski tez. I bardzo głupio zrobiłeś, ponieważ dla założeń i wnioskowania jest zupełnie obojętne, czy człowiek ma 100%, czy sto tys. genów. Jest równie obojętne, czy tych genów jest 21, czy 24 sztuki, czy tysiące sztuk, bo teksty nie są o genach. A Rec to przeczyta ze zrozumieniem i zaraz będzie mądralę udawał na dobrychdzieciach!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ale trzeba uczciwie przyznać, że "anakin" zrobił kawał dobrej roboty. Takie najważniejsze informacje o ŻO są w jednym miejscu. Łatwiej szukać... Czytaliście to?! Ja zrezygnowalem jak przeczytalem, ze czlowiek ma 100% genow. Jezeli zalozenia sa bledne to wnioski tez. I bardzo głupio zrobiłeś, ponieważ dla założeń i wnioskowania jest zupełnie obojętne, czy człowiek ma 100%, czy sto tys. genów. Jest równie obojętne, czy tych genów jest 21, czy 24 sztuki, czy tysiące sztuk, bo teksty nie są o genach. Kto zrobil glupio ten zrobil Oczywiscie, ze jest zupelnie obojetne ile tych genow jest, bo nie jest tak, ze jeden gen to jedna choroba jak kiedys chcieli naukowcy, rozumiem to doskonale. W kazdym razie faktem, jest ze dzisiaj wiadomo, ze czlowiek nie ma tych genow 100 tysiecy i po prostu chcialem pokazac bezmyslnosc zdrowaskowego taliba w beznamietnym kopiowaniu tekstow. Bo albo sie w takim wypadku pomija taki tekst albo dodaje komentarz. Wtedy stan wiedzy byl taki, ze szacowano na te 100 tys a potem byl wielki zawod. To tylko tak gwoli trzymania sie faktow i tzw (niekoniecznie dziennikarskiej) rzetelnosci. Byc moze to takie skrzywienie zawodowe.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Akurat może być i milion tych genów i nic to nie zmienia, ani w założeniu, ani we wnioskowaniu. Natomiast założenie, że: "Kwaśniewski siem myli, bo człowiek nie ma 100tys. genów, a jedynie 100%..." No sorrki...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Oczywiscie, ze moze byc i kwadrylion, nic to nie zmienia, ale oczywiscie skorzystalem, z pierwszej okazji zeby wlasnie pokazac jaki orez wciska do reki tym wszystkim D(u)Du-siom taki bezrozumny "zdowaskowy kopiator". Stan wiedzy, kiedy doktor pisal ksiazke byl wlasnie taki jak w cytacie. Ale pisanie dzisiaj takich rzeczy to wprowadzanie w blad. Co do zalozen i wnioskowan - wlasnie o to mi chodzilo, ze nie ma wnioskow, jest kopiuj-wlep-nie mysl Teraz lepiej?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A jak to są geny u wartościowego człowieka, to nie mnoży się ich czasem przez dwa?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie wiem, trzeba na YT poszukac i dac polubienie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
A jak to są geny u wartościowego człowieka, to nie mnoży się ich czasem przez dwa? pod warunkiem,ze szamie zoltka ... inaczej lipa
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
I zalezy czy czlowiek wierzacy czy nie, bo dusza ma tez swoje geny
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Całkiem ładnie ale mam nadzieję, że dla wielu na szczęście niezrozumiale... Czy ja wiem, czy to takie "szczęście". Niestety do tych wielu zaliczyć też trzeba tu obecnych. A to już który rok życia forum? Ósmy? Słabo. =)
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
A gdy nie ma zrozumienia, pozostaje trollowanie. Co jeszcze dziwniejsze, po przeczytaniu wielu postów admina (i toana), odniosłem wrażenie, że admin nie do końca chce, by ten stan rzeczy się zmienił. Admin nie chce skorzystać z szansy na zasłużone wakacje i na zastąpienie siebie kimś innym na forum. ;-) Admin tylko tak czaruje od czasu do czasu, a tak naprawdę życia bez tego forum nie widzi! :->
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Żywienie Optymalne leczy też przyczynowo z choroby Leśniewskiego-Crohna. Zarówno przy chorobie Leśniewskiego-Crohna, jak i przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego, w jelitach utrzymuje się przewaga układu parasympatycznego.
Errata: choroba Leśniewskiego-Crohna zjawia się od strony pastwiska. Szerzej tutaj: http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=699Hint: porównaj ze Skrobiawicą omówioną w powyższym opracowaniu przy gośćcu.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Mam kilka zapytań.
1. Gdzie mogę nabyć aparat do sesji prądami selektywnymi? Choćby taki jaki posiada Paweł Szydłowski, a który zaprezentował na jednym z filmików na YT. Bardzo zależy mi na tym urządzeniu. 2. Czy same prądy selektywne bez DO mogą "wyleczyć" jedynie dolegliwości spowodowane miejscową przewagą jednego z układów wegetatywnych czy chorobę spowodowaną ogólną przewagą również? 3. Jeśli choroby spowodowane ogólną nadmierną przewagą również, to przypuszczam, że tylko te wynikające z żywienia korytkowego, gdzie nie powinno być deficytu białka zwierzęcego? 4. Jak często wówczas - bez stosowania DO - należy robić sobie "sesje" z prądami selektywnymi, aby podtrzymywać zmianę i zarazem niwelowań skutki niekorzystnego składu diety i proporcji pomiędzy GSO? 5. Czy tymi prądami można stymulować, pobudzać pożądane rejony mózgu odpowiedzialne za poprawę/wzrost pewnych zdolności?
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
-> niwelować
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie masz czasem ochoty zawiązać sobie pętli na szyi i skończyć tej męki?
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
anakin
Go
|
Nie masz czasem ochoty zawiązać sobie pętli na szyi i skończyć tej męki?
A Ciebie znów frustracja ogarnęła? I własne projekcje (myśli) przerzucasz na mnie? Znów żona ostentacyjnie Tobą pomiata, a dzieciak traktuje jak nieznajomego? Skoro już nawet bezproduktywne i nierentowne siedzenie w pracy od świtu do późnego wieczora nie jest w stanie temu zaradzić i ukoić Twojego bólu, to tym bardziej współczuję. Ale praca i uciekanie w treningi siłowe jest lepsze niż topienie smutków w alkoholu, więc nie jesteś jeszcze na dnie. Głowa do góry może się wszystko odwróci i w domu też będą Cię szanować!
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Oby tylko żona i dzieciak kiedyś nie miały... (...)ochoty zawiązać sobie pętli na szyi i skończyć tej męki?
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Oby tylko żona i dzieciak kiedyś nie miały... (...)ochoty zawiązać sobie pętli na szyi i skończyć tej męki?
chory, nieszczęśliwy człowieku, szkoda na ciebie słów... najlepiej by zrobiło porządne lanie po ryju
|
|
|
|
|
|
|
|
|