Autor
|
Wtek: YT, to lubię (Przeczytany 916458 razy)
|
RafałS
|
No też ciekawie. Jajo - .../szt. ? Żywiec - .../kg. ? itd, itp ? Przecie nie o wyborczą pytam.
|
|
|
|
|
|
|
startom
Newbie
wiadomoci: 14
|
Bardzo dziękuję. Tak to prawda, że ze zwierzętami pracuje się znacznie lepiej niż z ludźmi - przeważnie wiemy czego od zwierząt można oczekiwać. Nasze zwierząta traktujemy jako naszych pracowników - najlepsze jest to że zawsze pracują za tą sama pensję i nie chcą podwyżek - chcą się dobrze najeść . Zapewne przekłada się to na konkurencyjność i atrakcyjną rynkowo cenę? Może jakieś przykłady wybranych produktów? Bardziej przekładaja się moje działania na jakośc produktu. O konkurencyjności cięzko mówić, jak w całym kraju jest tylko kilku hodowców mogących zaproponowac taki towar dla swoich klientów. Ja nie prowadzę również polityki atrakcyjnej ceny , bo atrakcyjne ceny są w marketach i dotyczą głównie paszy dla chlebozjadaczy. Co zaś się tyczy naszych produktów sprzedawanych na terenie całego kraju to głównie będziemy mieli dostępnego kurczaka pastwiskowego - tegorocznych cen jeszcze nie znam - w zeszłym roku był po 27 zł/kg. Jajka i inne produkty sprzedajemy tylko lokalnie - i tak przeważnie jest kolejka oczekujących na zamówienie.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Manufaktura ma swoją cenę, i nie musi być konkurować z cenami w markecie Jakość towaru się liczy i zero tłumaczenia w tej kwestii Klient weryfikuje cenę - a na zdrowa żywność świadomych klientów nie braknie...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ściganie się na cenę z korpo, to droga do plajty. Ale mam wrażenie, że w Polsce powoli ludzie dostrzegają wartość dobrej jakościowo żywności i chcą za nią zapłacić. Przynajmniej w miastach, to widzę, gdzie są lepsze zarobki. Nie wiem jak to wygląda w Polsce powiatowej.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chyba lepiej niż w dużych miastach. Tam jest moda na wegetarianizm i różne inne dziwactwa. Syna koleżanka z Gdańska jest wegetarianką i cierpi na silne bóle głowy. Pytała się syna czy u nas (w Wejherowie) dałoby się szybciej załatwić rezonans głowy z kontrastem, bo ona ma czekać 3 miesiące... Ja podrzuciłam synowi link z ABC Żywienia Optymalnego aby do niej przesłał. A nuż ją zainteresuje...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26739
|
Wegeludzi głowa z założenia nie może boleć, pewnie oszukuje, że jest na wege...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bardzo dziękuję. Tak to prawda, że ze zwierzętami pracuje się znacznie lepiej niż z ludźmi - przeważnie wiemy czego od zwierząt można oczekiwać. Nasze zwierząta traktujemy jako naszych pracowników - najlepsze jest to że zawsze pracują za tą sama pensję i nie chcą podwyżek - chcą się dobrze najeść . Zapewne przekłada się to na konkurencyjność i atrakcyjną rynkowo cenę? Może jakieś przykłady wybranych produktów? Bardziej przekładaja się moje działania na jakośc produktu. O konkurencyjności cięzko mówić, jak w całym kraju jest tylko kilku hodowców mogących zaproponowac taki towar dla swoich klientów. Ja nie prowadzę również polityki atrakcyjnej ceny , bo atrakcyjne ceny są w marketach i dotyczą głównie paszy dla chlebozjadaczy. Co zaś się tyczy naszych produktów sprzedawanych na terenie całego kraju to głównie będziemy mieli dostępnego kurczaka pastwiskowego - tegorocznych cen jeszcze nie znam - w zeszłym roku był po 27 zł/kg. Jajka i inne produkty sprzedajemy tylko lokalnie - i tak przeważnie jest kolejka oczekujących na zamówienie. I bardzo dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Chyba lepiej niż w dużych miastach. Tam jest moda na wegetarianizm i różne inne dziwactwa. Syna koleżanka z Gdańska jest wegetarianką i cierpi na silne bóle głowy. Pytała się syna czy u nas (w Wejherowie) dałoby się szybciej załatwić biorezonans z kontrastem, bo ona ma czekać 3 miesiące... Ja podrzuciłam synowi link z ABC Żywienia Optymalnego aby do niej przesłał. A nuż ją zainteresuje... Bardzo fajnie, trzeba informować.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26739
|
Jak wyjdą powikłania to będzie na co zwalić!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Teraz ciąża to choroba, od ręki L4 się dostaje.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Rodzenie dzieci powoli zaczyna byc passe , pewnie gotowca niedługo bedzie mozna kupic w aptece..
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Bardzo dziękuję. Tak to prawda, że ze zwierzętami pracuje się znacznie lepiej niż z ludźmi - przeważnie wiemy czego od zwierząt można oczekiwać. Nasze zwierząta traktujemy jako naszych pracowników - najlepsze jest to że zawsze pracują za tą sama pensję i nie chcą podwyżek - chcą się dobrze najeść . Zapewne przekłada się to na konkurencyjność i atrakcyjną rynkowo cenę? Może jakieś przykłady wybranych produktów? Bardziej przekładaja się moje działania na jakośc produktu. O konkurencyjności cięzko mówić, jak w całym kraju jest tylko kilku hodowców mogących zaproponowac taki towar dla swoich klientów. Ja nie prowadzę również polityki atrakcyjnej ceny , bo atrakcyjne ceny są w marketach i dotyczą głównie paszy dla chlebozjadaczy. Co zaś się tyczy naszych produktów sprzedawanych na terenie całego kraju to głównie będziemy mieli dostępnego kurczaka pastwiskowego - tegorocznych cen jeszcze nie znam - w zeszłym roku był po 27 zł/kg. Jajka i inne produkty sprzedajemy tylko lokalnie - i tak przeważnie jest kolejka oczekujących na zamówienie. Czyli zwykła niepodyktowana tanią, naturalną metodą - drożyzna . Widocznie można mieć "Doktora za guru" (od "tańszej żywności opty"), chwalić "Polskę Kazimierza" (Pan Bogdan) itd, a jednocześnie promować drożyznę. Czyli Białorusi długo tu nie będzie.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A ile w tym przyjemnosci omijać srokelfelera i jego kasy fiskalne Za taką przyjemność chętnie dopłacę, a jeszcze dobry napiwek zostawię dla dobrodzieja...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Tiaaak? A co to niby jest, jak nie faktyczne wsparcie $rockefellerki od vege+ przez zaoranie hodowli prawdziwie rynkowej. Przełożenie nie jest skomplikowane . Tak Białorusi i "Polski Kazimierza" nie będzie.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nic nie poradzę - smakuje mi lepiej od rolnika dobrodzieja , a relacja człowieka z człowiekiem przy kupnie zdrowej żywności, polepsza mi apetyt ...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Teraz ciąża to choroba, od ręki L4 się dostaje. Tak jest rzeczywiście. Dawniej to tylko uważano, aby za ciężko nie dźwigać...
|
|
|
|
|
|
|
|
|