Autor
|
Wtek: YT, to lubię (Przeczytany 916372 razy)
|
renia
|
Bardzo dziękuję. Tak to prawda, że ze zwierzętami pracuje się znacznie lepiej niż z ludźmi - przeważnie wiemy czego od zwierząt można oczekiwać. Nasze zwierząta traktujemy jako naszych pracowników - najlepsze jest to że zawsze pracują za tą sama pensję i nie chcą podwyżek - chcą się dobrze najeść . Zapewne przekłada się to na konkurencyjność i atrakcyjną rynkowo cenę? Może jakieś przykłady wybranych produktów? Bardziej przekładaja się moje działania na jakośc produktu. O konkurencyjności cięzko mówić, jak w całym kraju jest tylko kilku hodowców mogących zaproponowac taki towar dla swoich klientów. Ja nie prowadzę również polityki atrakcyjnej ceny , bo atrakcyjne ceny są w marketach i dotyczą głównie paszy dla chlebozjadaczy. Co zaś się tyczy naszych produktów sprzedawanych na terenie całego kraju to głównie będziemy mieli dostępnego kurczaka pastwiskowego - tegorocznych cen jeszcze nie znam - w zeszłym roku był po 27 zł/kg. Jajka i inne produkty sprzedajemy tylko lokalnie - i tak przeważnie jest kolejka oczekujących na zamówienie. Czyli zwykła niepodyktowana tanią, naturalną metodą - drożyzna . Widocznie można mieć "Doktora za guru" (od "tańszej żywności opty"), chwalić "Polskę Kazimierza" (Pan Bogdan) itd, a jednocześnie promować drożyznę. Czyli Białorusi długo tu nie będzie. Dobry towar musi być doceniony i mieć dobrą cenę. Jak ktoś chce tanio jeść, to idzie do Biedronki...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dokladnie, ważne żeby każdy miał prawo wyboru. Ale mam obawy, jesli chodzi o przyszłość zdrowej naturalnej zywnosci ...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ja jestem optymistką... Świadomość w narodzie rośnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Nic nie poradzę - smakuje mi lepiej od rolnika dobrodzieja , a relacja człowieka z człowiekiem przy kupnie zdrowej żywności, polepsza mi apetyt ...
Jasne, zauważyłem że szczepionki i promocje po-pisowe też ci służą.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Dobry towar musi być doceniony i mieć dobrą cenę. Jak ktoś chce tanio jeść, to idzie do Biedronki...
Wyjaśnisz w kontekście "tanich żółtków Polski Kazimierza", "nie musi być-droższej opty żywności" Doktora, tudzież "dyktatury białoruskiej"?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26728
|
Takie sprawy w tym kraju reguluje przetrącona komuszeniem "niewidzialna ręka rynku"... Wódki po 9,99zł za pół litra nawet zakażą!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nic nie poradzę - smakuje mi lepiej od rolnika dobrodzieja , a relacja człowieka z człowiekiem przy kupnie zdrowej żywności, polepsza mi apetyt ...
Jasne, zauważyłem że szczepionki i promocje po-pisowe też ci służą. Jakie szczepionki? Nie mam pojęcia o co ci chodzi- oświecaj...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Wytrzymasz jeszcze chwilkę? bo muszę obejść ten stolik do snookerka . Tylko najpierw odłóż te widły i weź patolek...
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dalej nie wiem o co ci chodzi...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Widły gnojne - odłożyć.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Znaczy, że widły gnojowe i snooker nie pasują do siebie ?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26728
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Znaczy, że widły gnojowe i snooker nie pasują do siebie ?
A będzie z tego Białoruś?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Na Białorusi nie graja snookera ?