renia
|
Albo będzie lepiej albo będzie gorzej.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A to już ludziska w demonstracjach się wyrażą.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Za, a nawet przeciw...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Może nawet opony do testów przywiozą.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I petardy...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Tak świątecznie będzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
100 zł za przegląd to tanio. Za rower mnie kiedyś tyle skasował monter, pokręcił i psiknął smarem. I za pół roku proszę przyjechać - rzekł na odchodne. Drogi w utrzymaniu. Dobrze, że na akcyzę nie podpada.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
100 zł za przegląd to tanio. Za rower mnie kiedyś tyle skasował monter, pokręcił i psiknął smarem. I za pół roku proszę przyjechać - rzekł na odchodne. Drogi w utrzymaniu. Dobrze, że na akcyzę nie podpada. A to trzeba było na niego PIP nasłać na pewno by się z nawiązką zwróciło.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Obadamy...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nic się nie stało...Kwiatki im dać...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ma sporo, sporo racji...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A niech się chowa z tymi zasadami sprzed wieku, teraz są zupełnie inne czasy, których najwyraźniej nie rozumie, jak Naczelnik, co też chce wprowadzić dyktaturę większości parlamentarnej, jak za KPZR i jej nieśmiertelnego Wodza tow. Stalina. Ale ma to swoje zalety, bo za wszystko dostaje się 25lat, więc sopko, a co do wolności obywatelskiej to biedny proletariat zachowywałby się, jak świnie z chlewu puszczone do lasu, nie dość, że to nieszczęście dla nich, to jeszcze wyzdychałoby to stado z głodu przy obfitości pożywienia, ale i spora część sama wróciłaby do chlewika. Rozwijać mi się nie chce, bo jeszcze mnie posądzą żem komunista albo inny pederasta...
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
A niech się chowa z tymi zasadami sprzed wieku, teraz są zupełnie inne czasy,
Toż próbuje Wam wytłumaczyć bez sukcesu, że to samo jest ze współczesną ekonomią. Po co tkwić w XVIII wieku? do wolności obywatelskiej to biedny proletariat zachowywałby się, jak świnie z chlewu puszczone do lasu, nie dość, że to nieszczęście dla nich, to jeszcze wyzdychałoby to stado z głodu przy obfitości pożywienia, ale i spora część sama wróciłaby do chlewika Właśnie Kościół odgrywa bardzo ważną rolę, aby tak nie było i chwała im za to. Dlatego też państwo musi zarządzać zasobami obywateli, ponieważ zrobi to o wiele lepiej!
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|