administ
Go
|
I bardzo dobrze, bo trzeba się cenić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Przynajmniej autobusy znowu będą pełne .
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bardzo dobry kierunek, zamiast jeździć mają w domu siedzieć i się mnożyć, a Dobra Zmiana im wynagrodzi.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pisałam na KOCS-u, że nie podoba mi się to, że taka zmiana uderzy w biednych, a bogatym za najdroższe auta opłaty zmniejszą...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Pisałam na KOCS-u, że nie podoba mi się to, że taka zmiana uderzy w biednych, a bogatym za najdroższe auta opłaty zmniejszą... Powinni w ogóle akcyzę znieść na luksusowe auta, ponieważ bardzo szybko zarobią z nawiązką na akcyzie za paliwo, bo na gracie co pali 5l/100km nie ma takiego zarobku jak na aucie co pali 20l/100km! Rachunek jest bardzo prosty przecież. Do tego drogie auta znacznie lepiej chronią w wypadkach życie poczęte, jakby co.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja nie planuję zakupu samochodu, ani luksusowego ani grata, więc mnie to rybka...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale za "sprawiedliwością społeczną" jesteś, co prywaciarzy wykastruje z pieniędzy do cna "daniną" dla "dobrej zmiany" od 2018r., bo skądś na 500+ trzeba mieć...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wszystko wyolbrzymiasz... Jestem za zdrowym rozsądkiem (na pierwszym miejscu dobro ogółu a potem jednostki)... Wiem, wiem...to też można przedstawić jako niezdrowe działanie...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
O dobro "ogółu" walczą tylko nieszczęśnicy, co mają własne problemy, które mają nadzieję, że rozwiąże za nich "sprawiedliwość społeczna". Ale historia uczy, że nie rozwiąże, tylko zmienia się obsada przy "korycie+"...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Oczywiście. "Dobro ogółu" jest tylko przy okazji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Racja. Rządzący nie mają lekko. Są stale obserwowani i krytykowani. Nawet jakby chcieli działać mądrze, to i tak na część postanowień im zgody nie dadzą (np. Unia, korporacje), a zawsze wprowadzane zmiany pewnej grupie społecznej będą się podobały (opłacały) a innej nie...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dlatego najlepszy i najsprawiedliwszy jest socjalizm, wszyscy mają równo, bez zazdrości i zawiści do bliźniego - prawdziwe dobro ogółu, a nie dla siebie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|