|
Diogenes z Synopy
Go
|
Kolejną modyfikacją są bez orzechów z krupczatką na masełku. Znudziły mi się orzechy. Chyba za dużo mają tych niezbędnych kw. Do jednego z 70 gr masła można włożyć, gdy ktoś lubi. Bez też mogą być, bo są zbilansowane.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Mączkę z grochu z olejem słonecznikowym i cukrem pudrem też się zbilansuje.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ale to produkty niejadalne.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Jasne, podobnie jak krupczatka.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Masz KK-700 ?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie, a po co mi? To książka dla zagubionych początkujących, ja jestem już średniozaawansowany.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Przymusu nie ma. Podejrzewam, że i tak każdy sobie wyciągnie z 4-6 produktów z tej listy, które mu pasują. Preferuję osobiście te z 1-5 punktu i coś dobiorę nieraz z reszty.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Mączkę z grochu z olejem słonecznikowym i cukrem pudrem też się zbilansuje. Ale to są żółtka, twaróg, masło i trochę mąki Cóż za porównanie!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Ja to nawet glutenowatej bułki tartej używam do panierowania kotletów
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Oczywiście! Z tofu!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Bo ja z torfu...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Mięso w torfie. Konserwujące właściwości torfu znali do tej pory głównie archeolodzy i badacze prehistorycznych zwierząt, którzy znajdowali w nim doskonale zachowane okazy. Norwescy uczeni z uniwersytetu w Trondheim twierdzą tymczasem, że torf może się okazać przydatny dla gospodyń domowych i specjalistów w dziedzinie przechowywania żywności. Dowodzi tego przeprowadzony przez nich eksperyment. Naukowcy przechowywali kawałki ryb przez 9-28 dni w torfie, świeżym mchu torfowcu, ekstrakcie wielocukrów zawartych w mchu i celulozie z drewna. Co jakiś czas wyjmowali je, by sprawdzić, czy zmieniła się ich barwa i zapach. Następnie przekładali do wody bogatej w składniki odżywcze i sprawdzali, jak szybko zostaną zaatakowane przez bakterie. Wyniki były zaskakujące. W normalnych warunkach ryby zaczynają się rozkładać już po dwóch dniach. Mięso przechowywane w torfie pozostało świeże niemal przez miesiąc. Jak się okazuje, za efekt ten odpowiedzialne są zawarte w torfowcu cukry, oksopolisacharydy, a nie - jak sądzono dotychczas - brak dostępu tlenu, niska temperatura czy kwaśny odczyn środowiska. https://www.wprost.pl/tygodnik/10374/Know-how.html
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Czasami
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|