markos
Newbie
wiadomoci: 169
|
Ja też nie doszukuję się żadnych tajemnic. Chodzi mi tylko o źródło. Podobnie było w przypadku Walitowa. Pewnie pamiętacie w czym rzecz
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
a w drugą stronę to nie działa? Nie, bo jak się pogarsza, szukamy dalej
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja też nie doszukuję się żadnych tajemnic. Chodzi mi tylko o źródło. Podobnie było w przypadku Walitowa. Pewnie pamiętacie w czym rzecz O min. materialności myśli? Czasem dobrym źródłem są przemyślenia własne, ale czy w tym przypadku...
|
|
|
|
|
|
|
markos
Newbie
|
„Walitow wykazał, że dowolne obiekty we wszechświecie oddziałują na siebie natychmiast, niezależnie od odległości jak je dzieli. Do tej pory uważano, że żadne oddziaływanie nie może być szybsze niż prędkość światła . Okazało się jednak ,że pola elektromagnetyczne i grawitacyjne przekazują oddziaływanie natychmiast….”
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Cząstki splątane? To już za Einsteina rozpatrywali, choć ja fizyki kwantowej nie ogarniam.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
„Walitow wykazał, że dowolne obiekty we wszechświecie oddziałują na siebie natychmiast, niezależnie od odległości jak je dzieli. Do tej pory uważano, że żadne oddziaływanie nie może być szybsze niż prędkość światła . Okazało się jednak ,że pola elektromagnetyczne i grawitacyjne przekazują oddziaływanie natychmiast….”
Jeśli nikt nie zdementował, że siła oddziaływań zależy od masy, to dla nas ma to niewielkie znaczenie "Wszystko zależy od wszystkiego, wszystko jest ze sobą powiązane, nic nie istnieje oddzielnie." Piotr Demianowicz Uspienski (z książki Fragmenty Nieznanego Nauczania) Starocie
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Chodzi mi tylko o źródło. Źródło -Tomasz Kwaśniewski.
|
|
|
|
|
|
|
markos
Newbie
|
Fajnie.Rozumiem,że wydumał Pan te stwierdzenia podczas grillowania. Tak, po prostu
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Fajnie.Rozumiem,że wydumał Pan te stwierdzenia podczas grillowania. Tak, po prostu Mozna? Mozna Da sie? Da a jak
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Fajnie.Rozumiem,że wydumał Pan te stwierdzenia podczas grillowania. Tak, po prostu Nie, nie, przeważnie na spacerze mnie nachodzi, dlatego dużo spaceruję. Tylko, aby ludzi w okolicy nie było, bo są rozpraszający i tacy absorbujący... Las bezludny jest idealny do spacerowania ...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Podobno aby co dobrego wydumywać przydaje się odpowiedni zasób danych, doświadczeń i innych około informacji w makówce. Jak głosi stare porzekadło - do tego kto odpowiednie moce przerobowe + czas zaprzęgnie ten istoty rzeczy dosięgnie...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Podobno aby co dobrego wydumywać przydaje się odpowiedni zasób danych, doświadczeń i innych około informacji w makówce. Jak głosi stare porzekadło - do tego kto odpowiednie moce przerobowe + czas zaprzęgnie ten istoty rzeczy dosięgnie... Stare porzekadła są bardzo mądre
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Jazzman
Go
|
Kantują na maśle, dodając tłuszcze roślinne, więc jedzcie margarynę bo ona zdrowa i nie dodają tłuszczu roślinnego... eee... coś nie tak
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dzisiaj rano w sklepie za mna stal facet, ktory kupil taka mikro-oselke, wygladajaca jak mala oselka, moze ze 100g i do tego wielkie opakowanie "zdrowego" Benecolu. maslo kosztowalo ze 2 zl a Benecol ponad 20 Ale czego sie nie robi dla zdrowia, moze maja w domu jakas stara babke, co to to jest niereformowalna i nie chce Benecol.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
grenis
Go
|
Sasiad tez takie margaryny jada. Pod zawale, cukrzyk na statynach. Dzisiaj był u urologa. Od piatej stal w kolejce mowi. I jak te sprawy? - zapytałem. Zdrow jak ryba
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja tez mam sasiada, ktory jak wracal z zakupow w biedrze to widzialem, ze margaryny pochlaniali w ilosciach gigantycznych, plus chleb Jakis miesiac temu przy standardowym grillu, nagle dostal krwotoku z ust, takiej prawie czarnej krwi. Powiedzialem wtedy do rodzicow, ze nie chce byc prorokiem. Skonczylo sie na tym, ze wycieli mu sledzione i zoladek, na chemie sie nie kwalifikuje, bo juz pelno przerzutow. Mysle sobie czasami, ze praca jako murarz troche mu przedluzyla, bo ciagla ekspozycja na slonce i opalenizna. Jak wrocil to byl prawie bialy.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Dzisiaj mnie się pytała pani doktor pedagogiki i krytyk teatralny, co jest zdrowsze margaryna czy masło i jak z błonnikiem - czy trzeba go dużo jeść... Ja myślałam, że chociaż z tym masłem to już jest oczywiste...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I bardzo dobrze, bo margaryny mają zdrowe sterole powodujące pandemię mutacji rakowych. Do tego ta świetna suplementacja metalami rakotwórczymi, głównie niklem. Bomba, tylko chwalić margaryny, aby niezdrowe masło było tanie.
|
|
|
|
|
|
|
|