administ
Go
|
Ja myślałam, że chociaż z tym masłem to już jest oczywiste...
Oczywiste na szczęścioe jest w zbiorowej mądrości narodu, że "masło jest miażdżycorodne", więc trzeba zdrową margarynkę typu trans...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wszedzie ten trans...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Trans jest ok, tylko bez nadmiaru, a nawet niezbędny do jędrnego upakowania tłuszczu w słoninie.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bardzo fajne w temacie śmieciowego DNA: http://www.dbc.wroc.pl/Content/2333/Sok_Poznanie_PhD.pdfPod koniec ubiegłego stulecia, kiedy badacze nauczyli się odczytywać kod genetyczny – spostrzegli ze zdumieniem, że DNA przechowuje informacje o znacznie większej liczbie receptorów, niż ilość znanych endokrynologii hormonów. Naukowcy sklonowali te receptory i rozszyfrowali ich strukturę, wciąż jednak nie znali hormonów – które je aktywują, w związku z czym nazwali wszystkie takie białka: receptorami sierocymi. Potem, dla niektórych sierot, ustalono hormonalnych opiekunów, co dało początek tzw. „odwróconej endokrynologii”, gdzie odkrycie receptora poprzedzało identyfikację hormonu.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Będzie można zobaczyć co i jak... To i wiele innych zagadek. Ale na ten przykład dopiero po skonstruowaniu fotoretronu... Moment w którym będzie można go zbudować jest dalekoooooooooo stąd. Zbieranie fotonów to trudna sztuka, szczególnie tych rozpirzonych, przetworzonych i oddalonych kilka tys. lat świetlnych od Ziemii. Ale taki Chrobry, jego bunkier choćby w ujęciu satelitarnym/lotniczym... Zaledwie 1000 lat świetlistych.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Znowu wątki pomyliłam...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
W tym kontekście stwierdzenie- "Ty buraku", nabiera zupełnie innego wymiaru. Wymiaru onkologicznego. , profilaktycznego. Ba, ratowniczego.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Poległem, mam uczulenie na "amerykańskich badaczy".
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Mam niezdolność koncentracji na tekście zawierającym frazy: "am. naukowcy" , "am. badacze" etc. CUN odmawia mi współpracy przy przetwarzaniu takich tekstów.
|
|
|
|
|
|
|
|