Autor
|
Wtek: Doniesienia naukowe (czyli co powinien wiedziec kazdy rozgarniety czlowiek) (Przeczytany 168943 razy)
|
Zyon
|
Ta farmacja to do cna zdurniala zeby takie "pandemie" wymyslac
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Ale jakby tak z połowę narodu udało się pokąsać, to problem nadmiaru jabłek by się rozwiązał, a i czerwone mięso by staniało!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Kto, prócz cywilizowanych zwierząt, jeszcze żre te jabłka?!? Jeże, od naukowców wiem, bo kto jeszcze może być tak mądry, ja!?! Jakieś ptaki?? Dziwne, Dziwne, bo pod jabłoniami jest zwykle najwięcej spadów- nietkniętych. Inne robactwo? Co na to nauka wszelaka. "Wią"?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Poniższe dot. powyższego i stanowi tłumaczenie tego, czym "po polskiemu" pozwalam ... sobie ... się ... popisywać ... ja. jaja A potrolować tu też można? Szefu mój. Jak zrozumiałem, tak napisałem, a teraz DOpiszę: akurat mnie wypada ... ech wszystko przez te ze świń żarcie/ niektórym nawet kością w gardle staje ... dziwne/.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Radziu! Ty czytasz posty cztery tysiące nazad? Tak to jest jak się ma zaległości urlopowe...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Aby nie wywoływać alergii tym razem coś od, zaryzykuję, naukowców indyjskich. Na uwagę zasługuje brak wzmianki, że oczywiście autorom chodzi bezsprzecznie o tzw. Słońce Peru w proponowanych "Cyklach Powitania Słońca".
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Szpinak tam polecają, to juz przynajmniej jestem spokojny, że jajca nie zdrożeją.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Kto, prócz cywilizowanych zwierząt, jeszcze żre te jabłka?!? Jeże, od naukowców wiem, bo kto jeszcze może być tak mądry, ja!?! Jakieś ptaki?? Dziwne, Dziwne, bo pod jabłoniami jest zwykle najwięcej spadów- nietkniętych. Inne robactwo? Co na to nauka wszelaka. "Wią"? Nie "wią". W mojej okolicy nawet pszczoły tego nie "ją". Za to osy(te takie "wredne", "kąśliwe"- z żądłem) owszem, gruszki i jabłka. Czyli tak: ucywilizowanecośtam, szerszenie, osy. Coś jeszcze? Mój Przyjaciel, jeśli sobie przypomnieć, też coś o w/w owocach wspominał. Ale to drobiazg, wzmianka. Być może po to napisana, żeby ludzi od 5*wio odstręczyć- chyba z zawiści to napisał, o tę bezkonkurencyjną dietę, bo wielu sobie to lekceważy ... . Na szczęście ludzie, podobnie jak "naukowcy", "wią" lepiej co jest dla nich mniejszym złem.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Po wielu badaniach naukowych i obserwacjach stwierdzono, że świnia domowa wykazuje się dużą inteligencją.
Rasy świń hodowlanych:
polska biała zwisłoucha wielka biała polska złotnicka biała złotnicka pstra puławska Pietrain Duroc Hampshire belgijska zwisłoucha
Wieprzowina to ogólne określenie mięsa pochodzącego ze świni domowej Wieprzowina to najbardziej popularne mięso w Polsce, jak również w Europie czy też np. Chinach, które są światowym potentatem w jego produkcji. Inteligentna świnia domowa prosto z Chin- ależ to chwytliwe hasło. Według ubiegłorocznego projektu młodzieży. http://spichlerz.zspepowo.edu.pl/index.php/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wywiad z zawodowa pania dietetyk. http://fitness.sport.pl/fitness/1,107702,16472347,_Dobra_dieta_musi_byc_szyta_na_miare___O_Dukanie_.html#BoxSportMTWynotowalem pare co ciekawszych kwiatuszkow. Pani dietetyk rozwiazuje pare istotnych kwestii. Kwestia proporcji: - Nie chodzi o to, żeby je wyłączyć z diety, tylko o to, żeby zachować odpowiednie proporcje. Powinno być tak: białko 11-15 proc., tłuszcze 25-30 proc., reszta węglowodany. Nie inaczej. Kwestia posilkow: - Po pierwsze, ma jeść śniadanie, i to niemałe. Warto, żeby jadł też drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. Może to nawet między sobą poprzestawiać, byleby się trzymał trzech posiłków głównych i dwóch pomniejszych. KWestia glodu w Afyce: - Organizm człowieka, który je zbyt mało, magazynuje tłuszcze i nie chudnie. i uwaga (tam tadram) Kwestia ostatecznego zlikwidowania formuly 4eS, zastepujac ja 6U Wtedy warto stosować się do zasad profesora Bergera znanych jako sześć "U". Urozmaicenie diety, uregulowanie posiłków, umiarkowanie spożycia, umiejętność przyrządzania potraw, uprawianie sportu i unikanie nadmiaru w spożyciu tłuszczów, cukrów, soli, alkoholu Nie wiem jak wy ale ja juz sie czuje madrzejszy
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
, ale czytelników żal...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
To czemu po antybiotyku objawy choroby ustępują? A bakterie mlekowe to też wymysł? Jak NGM tłumaczy ser?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przeczytałam całe. Ciekawe, ale za cienka w uszach jestem, żeby oceniać...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To czemu po antybiotyku objawy choroby ustępują? A tam zawracanie glowy, kogo w ogole obchodza objawy? A bakterie mlekowe to też wymysł? Jak NGM tłumaczy ser? Nie pytaj mnie o ngm, bo jescze nie czytalem ksiazki o tym. To artykul z surawki, z ktorej tez cos wlepiales pare tygodni temu o enzymach chyba. Zreszta tam nie ma nic o tym, ze bakterie nie istnieja, chyba, ze ser jest dowodem na istnienie wirusow
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|