Dzisiaj taki oto komentarz jeden z widzów zamieścił pod filmikiem na moim kanale YouTube:
"Hej, blackend, jak Ci idzie walka z rakiem, którego sobie wyhodowałeś na diecie pana J. Kwaśniewskiego? I dlaczego zamiast rosołem i żółtkami, jak Pan Doktor przykazał, leczysz się u konwencjonalnych lekarzy i za pomocą konwencjonalnych metod?"
Odpowiem tutaj, bo zakładam, że to osoba czytająca forum, a jednocześnie więcej osób może sobie poczytać.
Komentarz jest prowokacyjny i dla beki co mi osobiście nie przeszkadza, a nawet robi robotę, bo powinien odstraszyć tych których maszyny jądrowe i nieodrastające włosy jeszcze nie odstraszył.
Czym mniej "ofiar Diety Optymalnej" tym lepiej, bo nie jest winą Doktora fakt, że w wyniku ewolucji (lub za sprawą kosmosiów jak wolą niektórzy) ludzki organizm został przystosowany do określonego pożywienia w określonych proporcjach.
Przymusu nie ma!
To co się wydarzyło było dla mnie ogromnym zaskoczeniem, ale zapewniam wszystkich, że dla pozostałych chorych których poznałem w szpitalu nie mniejszym.
Czy wszyscy odżywiali się optymalnie lub w sposób zbliżony do optymalnego? Wątpię.
Czy była tam określona grupa społeczna, zawodowa lub wiekowa?
Nie, są tam dzieci i emeryci, sportowcy i kulturyści ze szczególnie uwypuklonym mięśniem piwnym, pracownicy fizyczni i umysłowi, jednym słowem jest cały przekrój społeczny - niestety.
Zdecydowałem się o tym wszystkim napisać aby w przyszłości (oby nie i oby nigdy!) coś podobnego się komuś przytrafiło, to aby nie czekał, bo agresywne chłoniaki i białaczki rozprzestrzeniają się błyskawicznie, tylko należy działać.
W moim przypadku pomogła chemioterapia, plus ŻO (bardzo szybko wracałem do dobrych wyników dzięki czemu można było dalej podawać chemię) oraz wlewy askorbinianu sodu, które stosuje do dzisiaj.
Czy pomogło? Na razie tak (żyję)
Czy będzie wznowa? Statystycznie z dużym prawdopodobieństwem będzie.
Ale może coś do tego czasu wymyślą - jeszcze kilkadziesiąt lat wstecz była to choroba nieuleczalna w 100%, a obecnie odsetek utrzymanych przy życiu jest coraz większy.
Dlatego działajcie i nie fiksujcie się na jednym elemencie jeżeli nie będzie wyraźnej poprawy, bo czas w tym przypadku działa na niekorzyść.