Autor
|
Wtek: Niezależna Telewizja - Jerzy Zięba a Żywienie Optymalne (Przeczytany 912823 razy)
|
renia
|
Akcja ośmieszania Jerzego Zięby ma się "dobrze"... I po co to robią? Zawsze robią to takie osoby, które czują się zagrożone...Czyli w tym przypadku może to być Farmacja i/lub medycyna akademicka... Przypomina mi to atak na dr Kwaśniewskiego, tylko, że skala jest mniejsza... https://www.youtube.com/watch?v=NnwAip5BB4Q
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Farmacja i/lub medycyna akademicka... dzielimy ich na : - oszustów ( np mój lekarz rodzinny spec. jest oszustem, ale ja go szanuje bo on tylko trochę ukrywa, że nie robi tego dla pieniędzy, pracowity - pracuje 18 godz na dobę ) , wie o co chodzi, ale chce zarabiać. Nie robi żadnych problemów. Nie za bardzo wymądrza się gupio. Nikogo chyba jeszcze nie wyleczył ( może z anginy ? tymczasowo ) . Oszust, bo udaje że leczy. Pewnie coś wie, ale nie chce. Albo nie może. - nieudaczników, cymbałów, nieuków, którzy wierzą w to co robią. A robią źle. Wymądrzają się, i kompromitują czasem ( poprzedni lekarz rodzinny ) . Te pieruny walą na oślep. Nieudacznik, bo nie umie, nawet gdyby chciał . Można ich rozgrzeszyć bo niewiedzą co czynią. Który gorszy ?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Farmacja i/lub medycyna akademicka... dzielimy ich na : - oszustów ( np mój lekarz rodzinny spec. jest oszustem, ale ja go szanuje bo on tylko trochę ukrywa, że nie robi tego dla pieniędzy, pracowity - pracuje 18 godz na dobę ) , wie o co chodzi, ale chce zarabiać. Nie robi żadnych problemów. Nie za bardzo wymądrza się gupio. Nikogo chyba jeszcze nie wyleczył ( może z anginy ? tymczasowo ) . Oszust, bo udaje że leczy. Pewnie coś wie, ale nie chce. Albo nie może. - nieudaczników, cymbałów, nieuków, którzy wierzą w to co robią. A robią źle. Wymądrzają się, i kompromitują czasem ( poprzedni lekarz rodzinny ) . Te pieruny walą na oślep. Nieudacznik, bo nie umie, nawet gdyby chciał . Można ich rozgrzeszyć bo niewiedzą co czynią. Który gorszy ? Wszak to systemowe. Na użytek "teatru" - http://www.stachurska.eu/?p=2190 .
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
"Nikt tak jak lekarze POZ nie widzi, w jaki sposób dbać o swoich podopiecznych jeszcze na etapie zanim zachorują" - dodał.
Lekarze rodzinni, jak podkreślił minister, powinni w znacznie większym stopniu niż obecnie wykorzystywać swoje umiejętności i czas by promować np. rzucanie palenia, walkę z otyłością, odpowiednie żywienie dzieci oraz szczepienia - zarówno zalecane, jak i dodatkowe. "Lekarze POZ mogą się przyczynić do znacznie lepszego poziomu zdrowia obywateli" - zaznaczył.http://stooq.pl/n/?f=1010205ROTFL, jakie brednie! o jakich umiejętnościach mowa ? rozdrobnienie etatów w AOS sprzyja co prawda dostępności terytorialnej, jednak utrudnia budowanie zaufania w kontakcie z pacjentem oraz zachowanie ciągłości opieki medycznej.
Z drugiej strony, ciężkie zadanie. Leczyć naród etatami. Nie chciałbym być królem oszustów.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
oj , dziś słuchałem Ziębę - profesorek onkolog z Gdańska zaszedł mu za skórę. A że Zięba popularny, to nie wie z kim zaczął . Przepisuje się 70 latkom profilaktyczną chemioterapię na prostatę. Bez biopsji i wycinków. Ale autorytet się zna na tym.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W ostatnim numerze "Optymalni" to chyba więcej o Jerzym Ziębie pisało, niż o dr Kwaśniewskim...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
oj , dziś słuchałem Ziębę - profesorek onkolog z Gdańska zaszedł mu za skórę. A że Zięba popularny, to nie wie z kim zaczął . Przepisuje się 70 latkom profilaktyczną chemioterapię na prostatę. Bez biopsji i wycinków. Ale autorytet się zna na tym. Ciekawe, czy by sobie przypisał (gdyby był w tym wieku) albo swojemu ojcu... myślenie i działanie na poziomie pięknej Angeliny Jolie.....
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ale on z kolei sporo mówił o Doktorze. W Górsku ? czy jakoś tak .
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
ale on z kolei sporo mówił o Doktorze. W Górsku ? czy jakoś tak .
Poza tymi suplementami, to mówi dobrze. Mogą być one potrzebne, głównie przy tradycyjnym jedzeniu, lub przy poszczególnych chorobach, ale nie powinny być łączone w "pakiet" z DO. Szczególnie dla osób chcących rozpocząć DO jest to mylące...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Poza tymi suplementami, to mówi dobrze. Mogą być one potrzebne, głównie przy tradycyjnym jedzeniu, lub przy poszczególnych chorobach, ale nie powinny być łączone w "pakiet" z DO. Szczególnie dla osób chcących rozpocząć DO jest to mylące...
ale mówił że w Australii nazbierał tylko 250 osób chcących jeść tłusto ( bractwo ), stad pewnie jego pomysł na dodatki do jedzenia. Bo smalcu bez chleba nikt nie lubi. Czytali
w necie coraz więcej takich skruszonych jest. Filmów w pip
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
żeby nie ten brzuch, to przekaz byłby spójny...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Coś tutaj głos szwankuje...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wlasnie koncze czytac nowe wydanie Ukrytych Terapii, bardzo dobra ksiazka
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Nowe wydanie różni się od pierwszego? Tam jest coś dodane, czy to jest całkiem inna książka? Ma ten sam tytuł? Czy to jest druga część?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Pierwsza czesc, ale nie wiem jakie sa roznice, moze jakies poprawki i korkekty, W kazdym razie pani ebw13 powinna sie uczyc od Pana Zieby jak pisac ksiazki zeby nie byly bezladnym zlepkiem slowotoku bez ladu i skladu, bo widac, ze metoda pisania ksiazki byla podobna.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
...W kazdym razie pani ebw13 powinna sie uczyc od Pana Zieby jak pisac ksiazki zeby nie byly bezladnym zlepkiem slowotoku bez ladu i skladu, bo widac, ze metoda pisania ksiazki byla podobna.
Może bardziej trzeba zwracać uwagę na treść, a nie formę... Chociaż dla mnie u Pani Doktor EBW13 nie ma niedostatków pod tymi względami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|