Gavroche
|
A ja sam wymyśliłem, że zrezygnuję z mlecznych i zboża, postawy mojego ówczesnego żywienia. Mięso, jaja, warzywa i kartofle wciągałem dwa lata, potem dodałem twarogi i masło z lekką obawą, ale było dobrze, więc kontynuowałem. Potem przeczytałem książkę dr Kwaśniewskiego, ktoś mądrzejszy tak zalecał, więc nabrałem śmiałości i trwa to do dziś.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
U! Zięba się robi poważnym problemem dla układu. Ale układ jest mocny. Nie jednego Ziębę potrafi wykończyć.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
To jest rada dla niego niech sprawdza przed każdą podróżą! i gaz czy się nie ulatnia.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A jemu, po tym co nagadał, to już raczej nic nie pomoże.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A co nagadał? Czemu ja nic o tym nie wiem?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja też nie wiem, bo szkoda mi czasu na słuchanie, a i tak na tym wszystkim się nie znam.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Kurczak nie potrzebuje od poczęcia wit. C ponieważ ją sobie produkuje i to z glukozy jakby kto nie wiedział... Mutacja genowa odcinka odpowiedzialnego za oksydazę gluku-jakąś tam (nie pamiętam! ), pozbawiła możliwości inwersji węgli I i VI u naczelnych i pozamiatane... Niektórzy twierdzą, że to genowy pierwiastek boski jest... No ale czy Bóg wygląda jak szympans? Mnie tam wychodzi, że nie ma możliwości spięcia mostkiem tlenowym C1-C4, ale nie chce mi się do biochemii zaglądać.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A dla dociekliwych, skąd się nagle w żółtku cukier bierze? Z tłuszczu, chociaż ponoć to "naukowo" niemożliwe, bo "się acetylo-CoA" nie zamienia na pirogronian" ... No faktycznie się nie zamienia, ale szczawiooctan powstały z a-CoA już się zamienia "cudownie dając wyjściówkę do glukoneogenezy.* UWAGA: * - cytowanie jako "swoje" lub bez podania źródła tej informacji jest zwykłym chamstwem i góralską muzyką, której nie znoszę. Ale ostatecznie mnie to rybka.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Pierwszy raz czlowieka na oczy widzialem. Sluchalem tez pierwszy raz. Ogolnie pozytywnie. Nie unika nazwiska Doktora i promuje ZO. Prezentuje sie tez nie najgorzej, tylko szkoda, ze jednak ma brzuszek... Generalnie na plus.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
J. Zięba sprzedaje swoją książkę, "występy" są działalnością marketingową. Jeśli mówi do środowisk optymalnych (w Chicago jest znaczące) to się odwołuje do dr Kwaśniewskiego. W książce zaś 100 stron nt działalności dr Kwaśniewskiego nie ma? Tam jest o suplementach? Więc albo ŻO, albo suplementy.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jakis taki przytlustawy ten Zieba, niczym Bednarczykowa nie przymierzajac. Jako chodzace spupy reklamowe to powinni sie bardziej postarac, bo niczym sie od przecietnego korytkowca nie roznia.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ja słuchałem zaś jego wszystkie wypowiedzi. To się gryzie - te suplementy i sztuczki - z ŻO. Przykład . Człowiek powinien pić ( nie sportsmen) 1,5 l przed posiłkiem 2 litry po posiłku , minimum 4 l dziennie . Każdy z nas wie, że to bzdura, w odniesieniu do osób na ŻO. Czy łykać jakieś megadawki witaminy C. Przekaz jego jest skierowany do ludzi odżywiających się biedronkowo. Wtedy może ta K2MK7 może być niezbędna ( ma długi okres półtrwania ) . Na normalnym ( nierotowanym ) ŻO jemy sporo serów, twarogów i jajek więc w formie MK4 jest dostępna non-stop ( mimo krótszej dostępności ). Czy D3 , która to atakuje reklamami z każdego zakątka. W sklepikach szkolnych od razu powinni sprzedawać ze ''zdrową żywnością '' A co do brzuszka Zięby, pewnie stosuje co najwyżej ŻrO, z powodu jadania na wyjazdach. Nawet wspomina Doktora dietę często tylko jako czas przeszły.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Człowiek powinien pić ( nie sportsmen) 1,5 l przed posiłkiem 2 litry po posiłku , minimum 4 l dziennie . Każdy z nas wie, że to bzdura, w odniesieniu do osób na ŻO. To w ogole bzdura niezaleznie jak sie kto zywi, bo pic czlowiek pownien kiedy jest spragniony a nie zeby jakies jajoglowe normy wyrabiac, bo jakis szaleniec w kitlu sobie costam poobliczal w excelu.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Podobno to takie nieporozumienie z tą wodą. Jakiś spec określił zapotrzebowanie na wodę w ogóle (picie, jedzenie i woda uzyskana z przemian metabolicznych) na 2l na dobę w optimum termicznym i spoczynku. A mundrołki doklepały sobie 2l wody plus kawa, herbata, piwko, owoce i zupy.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No wlasnie, bo woda z kawy czy zupy to inna woda, nie? Trzeba spytac lila
|
|