Autor
|
Wtek: Niezależna Telewizja - Jerzy Zięba a Żywienie Optymalne (Przeczytany 910916 razy)
|
grenis
Go
|
Oglądalnością i skutecznością.
chodzilo mi bardziej o porownanie ich teorii odn zywienia, Nie widzialem jego wszytkich filmikow, ale z tych ktore znam to zauwazylem, ze teorie JW i Zieby wiele sie nie roznia. Obydwie tlusto, malo Ww, a B do syta. To chyba nie jest dobry pomysl. No, a ogladalnosci i popularnosci to JW moze mu tylko pozazdroscic.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Ja zawsze mówię, że Doktor miał jaja, żeby postawić wszystko na głowie, a dietetykę na nogach. Inni krzewiciele niskowęglowodanówki, to miękkie pipki, bo się boją iść za mocno pod prąd. Stąd zalecanie dużej ilości białka, olejów, ryb, ketozy, warzyw, suplementów czy dwóch kajzerek, aby sprawiać pozory nowoczesności w dietetyce. Ale oczywiście to i tak lepsze od piramidy IŻiŻ. Hehe, znowu ta Nowoczesna Imho przy duzej ilosci B na LC mozna sobie niemniejsza krzywde zrobic niz na popularnym korycie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Póki ma się sporo własnego sadła, na LC nie jest źle. Zobacz ci wszyscy celebryci, póki chudną na Dukanie, wyglądają dobrze, jeśli osiągną optimum energetyczne i dalej jadą na białkówce, zaczynają źle wyglądać i łapią kwasa.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Całe szczęście, że DarkKrzys woli nagrywać ETS2, a nie "Rozmowy z Dziadkiem" W sumie Doktor mógłby się w końcu pokazać, ale mu się nie chce. Zapytam zaraz, czy przemówi.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie chce i dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Póki ma się sporo własnego sadła, na LC nie jest źle. Zobacz ci wszyscy celebryci, póki chudną na Dukanie, wyglądają dobrze, jeśli osiągną optimum energetyczne i dalej jadą na białkówce, zaczynają źle wyglądać i łapią kwasa. Ale dukan jest niskotluszowy, a ja mialem na mysli, ze na wysoktluszczowce duzo B jest nie teges. Znajoma byla na Dukanie i po miesiacu czy dwoch wyladawala w szpitalu. Cos z nerkami miala.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Nie chce i dobrze. Szkoda...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Póki ma się sporo własnego sadła, na LC nie jest źle. Zobacz ci wszyscy celebryci, póki chudną na Dukanie, wyglądają dobrze, jeśli osiągną optimum energetyczne i dalej jadą na białkówce, zaczynają źle wyglądać i łapią kwasa. Ale dukan jest niskotluszowy, a ja mialem na mysli, ze na wysoktluszczowce duzo B jest nie teges. Znajoma byla na Dukanie i po miesiacu czy dwoch wyladawala w szpitalu. Cos z nerkami miala. W tym rzecz, że Dukan u grubasa jest wysokotłuszczowy, tylko tłuszcz nie jest egzogenny. A jak ktoś przechodzi na Dukana, "żeby zgubić 2-3kg" sam się prosi o kłopoty.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Póki ma się sporo własnego sadła, na LC nie jest źle. Zobacz ci wszyscy celebryci, póki chudną na Dukanie, wyglądają dobrze, jeśli osiągną optimum energetyczne i dalej jadą na białkówce, zaczynają źle wyglądać i łapią kwasa. Ale dukan jest niskotluszowy, a ja mialem na mysli, ze na wysoktluszczowce duzo B jest nie teges. Znajoma byla na Dukanie i po miesiacu czy dwoch wyladawala w szpitalu. Cos z nerkami miala. W tym rzecz, że Dukan u grubasa jest wysokotłuszczowy, tylko tłuszcz nie jest egzogenny. A jak ktoś przechodzi na Dukana, "żeby zgubić 2-3kg" sam się prosi o kłopoty. Z dyszke nadwagi miala, ale moze nerki w kiepskim stanie juz byly albo za duzo B czesala. Sam przez ok pol roku na podobnym LC bylem i mocno wtedy wychudlem, a wczesniej juz szczuply bylem. Z Ww to glownie owoce i troche warzyw do miesa. Zle nie bylo, ale na ZO samopoczucie lepsze.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
I ja się rekrutuję z bardzo wysokobiałkowego LC. Ale ja nie czułem żadnych negatywów. Teraz mi trudno powiedzieć czy jest lepiej, bo długo dochodziłem do obecnych ustawień, rozwodniło się wszystko.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nie chce i dobrze. Szkoda... Doktora szkoda ,nie twojej zachcianki ,bo i tak zrobisz inaczej .
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Bardzo dobrze .
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Z tym brzuchem z poprzednich filmów, to na 100% daleko. Ale ogólnie robi fajną robotę, trafia do szerokiej rzeszy, może jeden z drugim trochę pomyślą. A z czego żyje, z tego peplania? Pan który był na takim wykładzie JZ (nie zapytałam ile godzin) płacił 170 zł. Nie pytałam też jak dużo osób było na sali. Poza tym nie całe pieniądze muszą być dla wykładającego, bo są i inne koszty (np. sala), możliwe że organizator rezerwuje salę na swoje ryzyko, sprzedaje karty wstępu i najmuje wykładowcę, a tenże ma stałą cenę. Przy okazji ktoś mu może sprzedawać książki, co ma miejsce na spotkaniach autorskich z pisarzami. Zwyczaj pochodzi chyba z USA. Tam showman może mówić na jakikolwiek temat, organizatorzy słuchaczy znajdą.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Znajoma była w Gdyni na takim wykładzie i za samą obecność na sali nic nie płaciła, ale potem dla chętnych udział w seminarium (konsultacje) były po bodajże 150 zł od osoby...Chętnych nie brakowało...
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
Nie widzę w tym nic dziwnego, trudno, żeby jeszcze do interesu dopłacał. A jego przekaz nie jest tak tragikomiczny jak np JW. Oceniając po liczbie wyświetleń, jest bardzo efektywny, w tym co robi. I na pewno niejednemu już pomógł.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
Doktora szkoda ,nie twojej zachcianki ,bo i tak zrobisz inaczej . Możesz rozwinąć, bo nie bardzo łapię? Podpowiem: 1) czemu Pana Doktora ci szkoda? 2) skąd wiesz, że cokolwiek zrobię inaczej?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Szkoda mi czasu
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
Szkoda mi czasu to weź się za pożyteczne rzeczy...
|
|
|
|
|
|
|
|
|